Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Moravanka123 píše:
A taky se muze stat, ze holka si ho najde sama a bude stat u dveri.
Tak to dopadlo u pripadu v blizkem okolí, bylo prijato, zprvu to vypadalo dobře, ale cim dal víc se projevila ta vychova matky, bylo neduverive, nenechalo si to rict z té druhe strany, jen to, co do něj cely zivot klavirovala matka. Porad si chodilo pro penize, tu padesatikoruna, tu stovka.. Nakonec se snazilo účelově manipulovat vztahy a hlavne ovlivnovat sve male sourozence, podobne staré jako u zakladatelky. Byla v tom hlavně zarlivost a závist, ze otec má novou, spokojenou rodinu, zatimco matka vztahy stridala, az nakonec zustala sama. Ustalo to az v dospelosti toho ditete, po svatbě. Ktera byla na dnesni pomery brzy. Ted je snad jakz takz spokojene, s otcem se vidaji tak dvakrat do roka. Popreji si k narozeninam, Vánocům.
@vonajebohyne Ber to tak, ze jsem zaujata, opravdu jsem to prozila s temi, s kterými jsem v příbuzenském vztahu. To dítě bylo opravdu přijato, a nevazilo si toho. Podle toho, co píše zakladatelka, je vetsi šance, ze to dopadne podobně, nejsme v červené knihovně.
On se snazil to dítě jako malé vidat, mit ho. Ale matka bohuzel branila v kontaktu, i pres soudně urceny styk. Jeste nebyla bezna ecekuce dítěte, dnes by pravděpodobně matce dítě sebral exekutor. Vzdal to po druhe svatbě a narozeni druheho dítěte. Tomu starsimu bylo asi pet let.
Ale ono se ti to muze stat i kdyz s ditetem zijes. Ze vyroste, bude nevdecne, nebudete se stykat. Je dost rodin, kde vztahy nejsou dobry, i kdyz to byl normalni model rodiny.
Holka by sanci mela dostat.
@Jana206 Je pravda, ze obe na to pohlizime vlivem urcitych zkusenosti a proto to vidime rozdilne. Me spis zvedl ze zidle ten vytucneny vyraz nez tvuj nazor. Ja na to zase nahlizim jinak, protoze kdysi jsem mela vztah s muzem, kde se ty vztahy zamotaly dost podobne a po letech otec odmitl setkani. Opravdu to nesl hodne spatne, ta integrita a potreba znat svou rodinu a nekam patrit mu chybela. Vztahy s matkou se diky tomu, co zjistil, dost pokazily a odmitnuti ze strany otce ho dost poznamenalo.
@Moravanka123 píše:
Ale ono se ti to muze stat i kdyz s ditetem zijes. Ze vyroste, bude nevdecne, nebudete se stykat. Je dost rodin, kde vztahy nejsou dobry, i kdyz to byl normalni model rodiny.
Holka by sanci mela dostat.
Souhlasim. Sanci by si meli dat.
Brácha je právě proti tomu a já zatím svůj názor přehodnocuju. Má ji za úplně cizí dítě, nic k ní prý necítí a nutit se do ničeho nebude, ona také za tátu považovala 10 let někoho jinýho. Čas se podle něj nedá vrátit, nechce s ní budovat žádný vztah. Má velkou oporu v našem taťkovi, ten řekl, že v žádném případě, brácha tehdá po rozchodu byl na dně, sekl s prací, já a taťka jsme ho jezdili kontrolovat denně jestli vůbec žije, do toho měl táta doma mamku na práškách, která se z toho sesypala. Teď mám i u našich zakázáno o tom mluvit, mamka má problémy se srdcem, takže to ani neví.
Ja nevim, ale pokud současná manželka o dceři ví, byla bych ráda že ji konečně muzu vídat… Ta holka nemůže za to co se stalo… Co kdyby nastala situace ze její matce se neco stane? To ji soupne do decaku protože už se mu nehodí do novy rodiny?
@prekvapenana2 píše:
Ja nevim, ale pokud současná manželka o dceři ví, byla bych ráda že ji konečně muzu vídat… Ta holka nemůže za to co se stalo… Co kdyby nastala situace ze její matce se neco stane? To ji soupne do decaku protože už se mu nehodí do novy rodiny?
Já ti nevim, kdybych umřela já, vezmeš si moje děti do péče, aby nešli do děcáku? ![]()
@Zodiann
Počkej takže vlastně za všechno muže ta mala holka? Nojo, ona viděla tatku naposedy ve 2 letech a pak ji cpali do hlavy buhvi co a zapomela na něj…nejsta tak trochu rodina pokrytců? Nejdriv se hroutíte ze ji nemůžete vídat a teď vám nesmí pres práh…
@Lama Lama
A jsi moje příbuzná? Nebo tvoje deti jsou moje a ty mi je jen vychovavas?
@prekvapenana2 píše:
@Lama Lama
A jsi moje příbuzná? Nebo tvoje deti jsou moje a ty mi je jen vychovavas?
to je jedno, ne. Chudák dítě. U tebe by se mělo líp, než v děcáku.
Chápete to, že má prostě strach. Ž e to může za měsíc, za dva, za rok dopadnoutz zase stejně. Nějak se s tím vyrovnal. A ted to má přijít nanovo…
Ta svi. ně je matka. Ne ten otec. ![]()
@Zodiann Krev není voda, s tím se nedá nic dělat. Měl by se snažit vztah s dcerou navázat. To, že se o ní nezajímal 10 let je jen jeho problém. Nikdo mu ji do smrti neodpáře.
Já svého otce taky neznám. Nebo spíš vím jak vypadá ale nemám s ním žádný vztah…Nevídame se spolu.Moje máma mu taky zakazovala aby mě navštěvoval. Platil za mě alimenty a nevím jak měl soudně nastaven styk. Opustil nás, když mi byl rok.Je pravda, že za to může hodně máma, ale on se taky nikdy nesnažil bojovat o mě. Prostě mu to zakázala, on sklopil uši a nechal to být. Začal se o mě zajímat, když mi bylo 16 let.To ještě náhodou, že nás dal dohromady mamky bratr. Snažil se nějakým způsobem urovnat těch 16 let.Ale já prostě ho za tátu nebrala a asi nikdy nebudu.Ty léta už prostě nejdou vzít zpět. Je pravda, že máma byla většinu života sama, sem tam měla strejdy ale tátu mi to nikdy nenahradilo.Bylo by jiné, kdybych ho poznala jako dítko, chodila k němu, později i na víkend. Teď už je prostě příliš pozdě
Může za to hodně máma, tenkrát jí ublížil že jí opustil a ona se mu chtěla pomstít. Ale i z velké části táta, kterej prostě nebojoval, udělal si prostě taky novou rodinu a o mě se začal zajímat až v těch 16 letech. Doteď je mi to svým způsobem líto. Klára
Spousta chlapů (určitě o hodně více, než žen) nestojí o své děti ani když s nimi žijí. Natož, když je nemohou vídat, tak se bez nich prostě obejdou.. Překážek jich spousta využije k tomu, aby si s dětmi nemuseli dělat žádné starosti. Někde jsem četla, jak chlap neviděl svou dceru od 8 let, protože mu v té době řekla něco a on se na ni urazil a úplně ji odepsal. Dospělý chlap
. Když se nechce, je to horší, než když to nejde. Co byste tu psali, kdyby ta bez dítěte byla žena? Taky, že má svoji novou rodinu a na své dítě ať se vykašle, aby jí nepřekáželo ve štěstí? Já mít chlapa, který se takhle chová ke svému dítěti, tak bych velmi přemýšlela, jestli s ním vůbec žít. Vzala bych ji do rodiny a pokusila bych se dát všechny dohromady. Kdyby to nešlo, to už je druhá věc. To se může stát. Ale šanci by ta holčička měla opravdu dostat.