Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tohle si musíš vyrešit ty sama s manželem my nevíme jak to u vás je jak staré máš děti a kolik je tobě let jestli to zvládnete finančně atd…my máme děti dvě a u nich i zůstanem ale je mi 23 takže nevím co bude za třeba 10 let ![]()
Musíš se rozhodnout sama, ale jestli to tak cítíš, že ho nechceš tak se do toho nenech nutit. Ale je otázka, jestli tě třeba partner kvůli tomu nebude chtít opustit. Je to boj, to ti věřím, ale mysli hlavně na sebe, na to, co cítíš ty. Někdy musíme umět být sobecké a nemyslet jen na ty druhé, ale taky na sebe. Jestli děti máš a další nechceš, tak je neměj, ale příště by to chtělo tomuhle všemu předejít. Ale chápu, že se to stát může. Co adopce jestli nechceš potrat?
To je na tobě
Zvaž pro i proti… Já mám děti 3 a pokud bych nyní otěhotněla, šla bych na miniinterupci, 4 dítě nechci… ale chráním se ![]()
Tak pokud si otěhotněla nechtěně mohl by to být problém, pokud je miminko chtěné takto jsou typické nálady v thotenství ( chci, nechci, zvládnu, nezvládnu ) a nebo si prostě řekni co by daly jiné ženské za to kdyby byly na Tvém místě…být mámou je strašně krásné ale musíš to chtít ![]()
Třetí dítě neplánované, šílený šok, čerstvě rozešla s manželem, hrůza, co bude (hrozili exekutoři, muž nasekal dluhy), těhotenství velmi vlažné, nijak moc jsem se netěšila, první dva měsíce běs, dítě šíííleně uřvaný.
Teď je to moje sluníčko milovaný, roztomilej klokánek, benjamínek jak řemen, kterej asi bude pěkně rozmazlenej, páč jsem z něj posraná až za ušima. Z představy, že neexistuje, se mi dělá fyzicky špatně.
Víc nepíšu, nedávno tu byla podobná diskuze a dotyčná napsala, že půjde na potrat, protože bez těšení to není to správné těhotenství a dítě bude tím začátkem poznamenané na celý život a já na tyhle projevy sobectví zkrátka nemám nervy.
To je jen na tobe. A at uz se rozhodnes jakkoliv, nikdo te za to nemuze odsoudit, ani tvuj manzel.
@ikyki věta „co by za to jiné ženské daly“ je v tomhle případě dost mimo. Jiné ženské jsou v jiné situaci. Každý si musí přebrat to co má a to co by chtěl. Já jsem taky nechtěla dvojčata a ostatní ženské co nemůžou mít děti mi byly ukradené. Nakonec jsem si je nechala, ale myšlenky jsem měla všelijaké.
Promiň ale já potraty neuznávám. Jen ze závažných důvodů jako je znásilnění, genetické vady.. ho dokážu pochopit. Měli jste se pořádně chránit, když další dítě nechceš. Jen proto, že se na to necítím, bych dítě teda fakt nezabila. Máš devět měsíců, aby ses připravila být znova matkou a až budeš mít mrňouse v náručí, budeš zahánět myšlenku, že tě vůbec někdy napadlo jít na potrat.
![]()
Příspěvek upraven 25.08.13 v 20:36
@hupalka píše:
@ikyki věta „co by za to jiné ženské daly“ je v tomhle případě dost mimo. Jiné ženské jsou v jiné situaci. Každý si musí přebrat to co má a to co by chtěl. Já jsem taky nechtěla dvojčata a ostatní ženské co nemůžou mít děti mi byly ukradené. Nakonec jsem si je nechala, ale myšlenky jsem měla všelijaké.
Proč by byla mimo
fakt, že má štěstí po kterém touží některé ženské mnohdy i několik let by ji třeba mohlo nakopnout…co furt má každej tendence opravovat názory ostatních ![]()
Nevíme všechny detaily. Kolik je anonymní let, kolik už má dětí a proč se vlastně na další těhotenství necítí. Já otěhotnět teď s 2 malýma capartama, tak to taky řeším potratem. Jinak bych už někde visela. A otázka ochrany tu je, ale to taky nevíme, proč se nechránili nebo třeba ochrana selhala ![]()
@ikyki protože pro někoho je to štěstí a pro druhýho ne…tohle je dost individuální a tuhle větu prostě nesnáším
@hupalka píše:
@ikyki protože pro někoho je to štěstí a pro druhýho ne…tohle je dost individuální a tuhle větu prostě nesnáším
tak mě zabij, že mám jiný názor než Ty
m tohle při depresích po porodu vždy nakopávalo když jsem se podívala na malou a říkala jsem jaké mám obrovské štěstí za které by spousta jiných dala cokoli
Příspěvek upraven 25.08.13 v 20:41
@ikyki píše:
Proč by byla mimo![]()
fakt, že má štěstí po kterém touží některé ženské mnohdy i několik let by ji třeba mohlo nakopnout…co furt má každej tendence opravovat názory ostatních
Ale to, jestli si ona to dítě nechá nebo ne, těm ostatním ženským nijak nepomůže ![]()
Ahoj, vim ze me někdo odsoudi, ale jsem tehotna, a mimco nechci. Proste se nekde stala chyba, a ja nevim zda to zvladnu, jak si mimi nechat, tak jit na potrat. Jestli je to hormonama, nebo necim jinym, okolim a tak nevim…ale uz ted vim, ze další nechci.Mame s manželem uz predesle deti, a ńecitim se na to.Mam v hlave zmatek, chci byt silna, ale nejde to. Manzel dite chce, potrat neuznava, jenze nosit, kojit budu ja…