Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@SussieS píše:
Ale to, jestli si ona to dítě nechá nebo ne, těm ostatním ženským nijak nepomůže
Tady ale nejde o ostatní ale o ni a o miminko, proč by to mělo pomáhat těm ostatním?
@SussieS píše:
Ale to, jestli si ona to dítě nechá nebo ne, těm ostatním ženským nijak nepomůže
asi tak ![]()
@ikyki píše:
Tady ale nejde o ostatní ale o ni a o miminko, proč by to mělo pomáhat těm ostatním?
Ty se tu oháníš tím, co by za to jiné ženské daly… jí může být po jiných ženských prd stejně jako jim po zakladatelce. Mně tohle přijde jako takové citové vydírání… ![]()
@ikyki píše:
No to co by za to daly, kdyby si to nechala? Ne ja vím, žes to myslela tak, že co by za to daly být těhotné. Ale takhle to v životě není, to se jen tak říká a proto tu větu nemám ráda.
Nesouhlasím s názorem, že jako má být sobecká a myslet taky na sebe, že když nechce, tak šup s tím pryč. Může nechtít dítě, třeba ani jedno, je to její věc a budu bránit její právo na takové rozhodnutí do posledního písmenka. Ale pak se musí chránit natolik, aby neotěhotněla. teď už nemohu souhlasit s tím, že má myslet na sebe. nelíbí se mi tenhle názor, je mi z toho až fyzicky zle. navíc se taky klidně může stát, že manžel potrat nerozchodí, zvlášť, pokud to dítě chce a je proti potratům, aby se pak ještě nerozpadlo vaše manželství, i to znám z okolí, chlají tpo nikdy neodpustil, nakonec jí řekl, že je vražedkyně a že jí nenávidí. aby zakladatelka nakonec neměla místo spokojené rodiny s jedním mimčem navíc, rozvrácené nic a život s výčitkama na houby. Hlavně, že myslela na sebe.
@ikyki tak prmiň, že jsem tě zmínila, ale takovéhle možnosti diskuse nabízejí. Co se ozvat adminovi, aby to nešlo? Copak nemůžu reagovat na to, co druhej napíše?
@hupalka Jak říkám mě to pomohlo při depkách po porodu, věta co by za to jiné dali a nemají to a já to štěstí mám, my ohromně pomáhala…říkala jsem si ji pro sebe takže jsem tím defacto nikomu neubližovala…
@SussieS rozhodně jí citově nevydírám sama jsem jí napsala, že pokud je miminko nechtěné a nechce ho je to problém a jistě, že jí může být prd po jiných ale také jí to může pomoci…
@hupalka
zmiňuj mě, debatuj semnou ale opatrně pak z toho není diskuze ale vypadá to tak, že jen jeden názor je ten správný
@terinka4444 Otázka ochrany tu je…proč ne nebo proč se to stalo. Ale být sobecká a myslet na sebe, to jsem myslela tak, že by se neměla nechat do něčeho nutit a brát ohled na druhé a sama přitom trpět. Beru to ze svého pohledu, pořád se snažím, aby byli všichni spokojeni a kolikrát na to doplatím. To je potřeba hlídat a nedopustit to, že se podřídím ve všem. Stejně jako pisatelka. Bude přesvědčená o to, že ho nechce, ale manžel ho chtít bude tak mu ustoupí a třeba nakonec bude takhle nešťastná. To je už problém těchto vážných rozhodnutí…nikdy nevíme na 100 % co je správně a jaký to bude mít dopad.
@terinka4444 Tak nebude myslet na sebe ale na manželství a pak se bude s dítětem trápit, protože ho třeba opravdu nechce? Hlavně že je manžel spokojen… V takovéhle situaci, kdy každá strana chce něco jiného, asi správné řešení neexistuje, ať bude jakékoliv..
Jinak já si teda taky myslím, že když dítě nechci, můžu tomu zabránit a chránit se opravdu pořádně, ale to už je jiná pohádka. Ale zase nezastávám názor, že když se prostě stane, jsem povinna si dítě nechat ![]()
@hupalka píše:
@terinka4444 Otázka ochrany tu je…proč ne nebo proč se to stalo.Ale být sobecká a myslet na sebe, to jsem myslela tak, že by se neměla nechat do něčeho nutit a brát ohled na druhé a sama přitom trpět. Beru to ze svého pohledu, pořád se snažím, aby byli všichni spokojeni a kolikrát na to doplatím. To je potřeba hlídat a nedopustit to, že se podřídím ve všem. Stejně jako pisatelka. Bude přesvědčená o to, že ho nechce, ale manžel ho chtít bude tak mu ustoupí a třeba nakonec bude takhle nešťastná. To je už problém těchto vážných rozhodnutí…nikdy nevíme na 100 % co je správně a jaký to bude mít dopad.
Tak jako ty nesouhlasíš semnou v tomhle musím souhlasit…podřídí se a nakonec bude trpět ona, manžela konec koneců to dítě kterému by třeba nedokázala dát tu lásku jako kdyby bylo chtěné a nebo by jí po porodu přeplo a byla by matkou na medaily