Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mimino nech hlady, když se ti příčí jakýkoliv způsob ho nakrmit…oni ti ho pak seberou, pro něj to bude výhra a vy s partnerem si dal tvoje prsa můžete využívat jako sexuální nástroj 🙂
@Anonymní píše: Více
Odsávať a kŕmiť z fľaše je použiteľná alternatíva, robí to tak kopa žien. Zober si odsávačku (na 2 prsia) už do pôrodnice, k nej kopu sterilizačných pomôcok a odsávaj hneď. Resp v pôrodniciach zvyknú mať na požičanie aj erarne odsavacky, to si zisti ako je v tvojej.
Len sa príprav na to, že je to drina, oproti kojeniu tým stráviš strašne moc času, furt niečo umývať, sterilizovať, 20 minút sedieť s odsávačkou každé tri hodiny vo dne v noci. Na druhu stranu s prvým do nejakého pol roka sa to zvládnuť dá, keď začne lozit a chodit, už je to trochu horšie ![]()
Příspěvek upraven 18.05.25 v 22:30
Čím chceš to dítě teda živit. Nevím, jestli po porodu budeš hned schopna trávit hodiny odsáváním a zároveň se starat o brečící hladové mimco.
Příspěvek upraven 18.05.25 v 22:32
@Anonymní píše: Vícečti pořádně, ona chce odsávat MM, ne nechat kojence umřít hlady
Napsala jsem někde, že ho chci nechat umřít hlady? Naopak, píšu, že bych ráda odsávala a krmila z lahve, abych nemusela přecházet na UM!
@vokishka píše: Více
Plánuji to zkusit. Pořád trochu doufám, že s narozením se to změní, jak jsem četla spoustu zkušeností ostatních, ale zároveň chci být připravena na alternativy
no ono to odsávání není žádný med, ba naopak - je to dobrý opruz, trvá to dlouho, je to nepříjemné, nevytváří se tolik mléka, protože prsa se stimulují sáním dítěte, odsávačku musíš pořád rozebírat a vyvařovat - no uvidíš, jak se ti to bude v reálu zamlouvat nebo ne
A co když ti odsávat nepůjde?
Mám tři děti, všechny kojené do dvou let, mlíka jsem měla vždycky dost, ale odstříkala jsem vždycky tak maximálně malýho panáka… A furt dokola všechno vymývat, sterilizovat, zase odsávat, krmit, sterilizovat, dej pokoj… Být tebou, nechám to na hormonech, třeba ti s miminem v náručí nepřijde nakonec nic přirozenějšího, než ho nakojit. Prsa jen jako nástroj k sexu, nevím no… víš, kudy to dítě leze ven, že? ![]()
Já odsávala, ale kvůli zdravotnímu stavu syna. Když jsem ve 3 měsících přešla na plné kojení, tak jsem si fakt oddechla. Je to neuvěřitelná fuška. Takže zkus to a uvidíš, jak ti to půjde.
Tak dá se pres odsávačku. Ja jsem treba ale neodsála nic a kojila jsem bez problému do plánovaného odstavu 10 & 19m. Druhé dítě mělo abkm a ty štěpeny kupovany mlika byly hnusný, normální jsem dat nemohla. Navíc mi malá nechtěla ani dudlík ani flašku ikdyz jsem ji dávala tu trochu co se podařilo v šestinedělí odstříkávat ručně. A to ihned po odběru a několikrát. Takže teplota nebo stáří nehrálo roli, čerstvější být nemohlo. A madam se mi na to vybodla. Uvidíš jak přijdou pocity a hormony po porodu. Pokud to zkusíš, počítej s tím, že prsa budou bolet. Při kojení tak ten týden max dva než si vše sedne a zvykne. Při odsávání nevím, ale vždycky když jsem zkoušela, tak mě teda bolely fest. Jestli nechceš kojit, tam už bych to od začátku tlačila rovnou na flašku.
@Magda124 vůbec nezávidím. Ja i s bezproblémovým kojením jsem měla děcka co chvilku na prsu, uspat, přebalit a už zase chtěli kojit.. to byl takový kolotoč, ale nevím kam bych přihodila ještě odsávání když jsem se potřebovala postarat o domácnost a sebe
Ta změna opravdu může být, taky jsem k tomu měla postoj, že mi ta představa nebyla příjemná. Ale trochu jiným způsobem, spíš jako, že má jíst něco co ze mne vytéká mi přišlo jako fuj. Ale nakonec jsem plně kojila a fakt dlouho. Dej tomu šanci a když to nepůjde, tak varianta odsávačky je taky fajn. A kdyby náhodou, tak to rozhodně nebude první dítě, které by vyrostlo čistě jen na UM. Hlavní je, aby jsi byla psychicky v pohodě a ne vydeptaná snahou o něco co ti vadí.
Zdravím maminky,
jsem v půlce prvního těhotenství a stále více myslím na kojení/nekojení.
O miminko jsme se snažili přes 8 let a v podstatě celou dobu jsem říkala, že si nedovedu představit kojení. Nevím, jak to srozumitelně popsat. Kojení jako takové u ostatních mi nevadí, přijde mi to přirozené. Nemám problém, když někdo vytáhne prso a miminko nakrmí. Já se taky stravuji na veřejnosti a nemám potřebu, aby se s tím skrývali nebo tak.
Ale představa, že já sama kojím se mi až hnusí. Naskakuje mi z toho husina a je mi až fyzicky zle. Moje prsa jsou pro mě “nástroj při sexu” a příčí se mi představa je cpát dítěti do pusy. Opravdu nevím, jak ten pocit popsat, takhle to zní fakt divně
Každopádně věřím, že mateřské mléko je mnohem lepší než UM a například představa odsávačky a krmení z lahve ve mně ty pocity už nevzbuzuje.
Měla jste to některá podobně? Dá se to nějak zajistit v porodnici, aby mě nenutili kojit ale zároveň aby mi nezastavovali laktaci? Přijdu si jako krkavčí matka a zároveň se obávám, že nastane situace, že to budu muset zkousnout a vydržet, ale mám strach, aby to nepřerostlo v nějakou depresi apod.