Nechci moc brzo do porodnice

455
4.1.23 00:23

Nechci moc brzo do porodnice

Zdravím :) mam dva týdny do terminu a dnes jsem uvažovala nad tím, kdy bych mela jet do porodnice. Vím, ze porod muze trvat 5 minut a taky 2 dny 😃 jen bych chtela byt trosku v obraze. Nechci hned při první bolesti letět do nemocnice, chtela bych byt co nejdyl doma a tu první dobu porodní pretrpet v klidu doma než v nemocnici. Takze..když mi praskne voda a bude bezproblémová tak do dvou hodin, i když nebudu mít kontrakce? Nebo to je do dvou hodin s kontrakcemi. Když mi nepraskne voda ale budu mít kontrakce alespoň 2hodky po 5 minutach tak jet..chapu to správně? Samozřejmě při obtizich vyrážím hned. Jen kdyby to šlo v pohodě, tak se nechci plasit. Pojedeme autem a nemocnici mame vzdálenou 5-8 minut. Vy, které jste taky nechtěly byt na ten začátek v porodnici, kdy jste jely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.1.23 00:42

Achoj, můžu ti jen říct, co mi řekla moje gyndařka. :)

Praskla voda - do porodnice hned.
Nepravidelné kontrakce - v klidu doma. Sprcha, chodit, ležet, cokoliv příjemného.
Pravidelné kontrakce po více než 5 minutách - to samé.
Pravidelné kontrakce po 5 minutách - jet do porodnice.
Při jakýchkoliv obtížích - ihned do porodnice.

Jak sama víš, každý porod je unikátní a své tělo znáš nejlépe ty sama. Nedávno paní pocházející od nás z vesnice jela od Svitav do brněnské porodnice a porodila na odpočívadle u Kuřimi za asistence manžela a telefonu. Stát se může opravdu cokoliv.

A vůbec… jdi buvat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
4.1.23 00:55

Když praskne plod.voda, mělo by se jet do porodnice hned i když nejsou kontrakce-jaká je plodová voda jestli je čirá, nebo zelená, žlutá? Musí se zkontrolovat miminko na CTG. Tím jak praskne voda, tak nastanou změny, plod klesne, tak aby do porodních cest neklesl pupečník, ručka. Když vyjde výtěr z pochvy na GBS, pozitivní, měla by začít kapat antibiotika.
Kontrakce 2-3 hodiny, po 5-10 minutách. Zkusit to rozchodit, dat si teplou sprchu, vanu, když nic od bolesti nepomůže, neusneš, klidně jeď :)
Při krvácení vžd hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.1.23 02:06

Idealne mit svoji zaplacenou PA, ktera prijede k tobe domu, zkontroluje te, pohlida, uklidni.
Ale na to uz je 14 dni pred terminem trochu pozde, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
4.1.23 02:11

Mám za sebou tři porody a všechny začaly prasknutím vody. V porodnici mi říkali, že pokud praskne voda, mám přijet do dvou hodin. Mně se po prasknutí vody pokaždé dost rozjely kontrakce, takže jsem vždy vzbudila manžela, zavolala hlídání a jelo se. Taky jsem chtěla vydržet doma co nejdéle, ale když si zpětně vybavím sílu kontrakcí v pozdější fázi, tak bych je rozhodně nechtěla trávit v autě. Za sebe bych doporučila, dělej, jak to v danou chvíli budeš cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
4.1.23 02:18

A ještě mě napadla taková věc, že po příjezdu do porodnice se sepisují papíry a měří ozvy, což při rozjetých kontrakcích bude taky dost nepříjemné. Já u třetího porodu měla poměrně rychlý rozjezd kontrakcí a přestože jsem v péči porodnice byla už týdny a celé těhotenství docházela do vedlejší ambulance a všechny údaje tam měli i z předešlých porodů, musela jsem všechno diktovat a potvrzovat znovu, přestože vše bylo v papírech a PC… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
4.1.23 05:34

U prvního jsme jeli cca 5 hodin před porozenim. Sila kontrakci byla silena a přijela jsem otevřená na 2 Cm, měla jsem je po 4-5 minutách a doma bych se zblaznila. Čekala jsem, ze už snad musím byt pripravena na sál a ono ne. Zase jsem se otevrela za 2 hodiny od vyšetření.. u druhého jsem jela pri cca 1,5 min (20 min cesty a přišlo mi trapne, ze to nepoznám, ze to není tak strašně bolestive jako první a furt jsem nechtěla věřit, ze už je to ono). No zase mi bylo řečeno, ze jsem na začátku 2-3cm a porodim až ráno (bylo nějak trictvrte na jednu) … do hodinky jsem měla hotovo a překvapena doktorka přišla zkontrolovat až placentu :lol: já hlavně vsem doporučuji nahrivaci polstar do mikrovlnky. Člověk nemusí lezt do sprchy a řešit utirani, přiložit fakt kam potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14425
4.1.23 05:55

Keby som mala čakať na pravidelné kontrakcie, tak sa nedočkám. Určité % žien pravidelné kontrakcie nemá. Po prasknutí vody bolo raz do 45 minút a 2× do 5 minút po všetkom. A ako povedala PA v nemocnici, radšej párkrát len tak, než raz neskoro (Planý poplach až pri treťom pôrode).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
4.1.23 06:23

Jela jsem až jsem měla kontrakce cca ty 2h. Resp než mi došlo, že to je ono, tak to taky trvalo. Brala jsem to spíš pocitově. U prvního jsem přijela cca 2h před porodem, u druhého 55 minut, u třetího asi též tak. Moc jsem se na sále nezdrzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
4.1.23 06:26

Pokud praskne voda, mělo by se jet hned.
Při kontrakcich až když jsou pravidelně po méně než 5min.
Pokud máte nemocnici takhle blízko máš velikou výhodu a můžeš „vyckavat doma“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
4.1.23 06:35

Hele, osobní zkušenost. Dát tady na ty rady. Pravidelné kontrakce atd… A řídit se tím… Že teda podle mých nepravidelných kontrakcich a nepraskne vodě bych byla doma… Tak mám po dítěti…

Naštěstí jsem raději hned jakmile mi začali kontrakce byť nepravidelné, jela do Nemocnice, přece jen to jsou odborníci a vědí to mnohem líp než já… Kde sice po příjezdu mi kontrakce hned ustaly, nemocnice cca 15 minut od baráku…
Po kontrole jsem hned šla na CS, který byl sice naplánovaný o 14 dní později. Ale kdybych dala na tyto rady a byla ještě tu noc doma. A počkala na pravidelnou kontrakci, tak místo milované 4 létě dceři, která teď tady spinká vedle mě, chodím 4 roky na hrob… Být tebou jedu raději rovnou, a kdyžtak tě pošlou domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.1.23 06:41

Hele to je slozite, nikdo nevi, jak rychle to pujde. Nam rikali, pokud jsou kontrakce pravidelne po mene nez 5 minutach, nebo kdyz uz mas pocit, ze to doma nedavas. Pri prvnim jsem to nevyzkousela, mela jsem vyvolavany porod, pri druhem jsem zjistila, ze rodim, kdyz mi praskla voda, to, co jsem si do te doby myslela ze jsou poslicci, temer okamzite skocilo na silne kontrakce kolem 3 min a jeli jsme hned jak dorazilo hlidani. I tak jsem rodila dalsich temer 6 hodin. Kamaradka zase ma vyzkousene, ze rodi do 30 minut po prasknuti vody. Ono pokud rupne voda, je to vice-mene jasne, i kdyz nekdy to i tak muze trvat, ale minimalne by te meli videt a vetsinou to pak uz je relativne rychle. Pokud nerupne, je to vetsi alchymie, a mozna se budes muset ridit nejakym pocitem, jak uz je uvedeno, nekdo nema ty kontrakce pravidelne nebo se to meni fakt prudce. Nicmene, vetsina prvnich porodu je spis delsich, takze spis budes mit cas to zvazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
4.1.23 07:03

S prvním porodem mas výhodu, ze je relativne dost času :lol: dobre je dat na nějaký svůj pocit a jet, ať budeš chtít.

První porod - jela jsem hned když praskla voda a porodila až za 8 hodin. Možná bych porodila i dříve, kdybych nebyla tak šíleně vynervovana.

Druhy a třetí porod - fakt ficak, u druhého praskla voda a porodila jsem do 4 hodin, přičemž kontrakce byly posledních 15 - 20 minut. Třetí porod - měla jsem pouze kontrakce po sedmi minutách a porodila po příjezdu do porodnice asi za půl hodiny. A to jsme jeli hned a máme to asi 15 minut cesty :lol: voda mi praskla až na sále a hned za ni šel i malej. Kdyby mi praskla dříve, do té porodnice bych to nestihla, i doktorka rikala, ze jedine, co ho tam drželo, byl ten vak blan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
4.1.23 07:07

U obou tehotensvi mi praskla doma voda a ihned kontrakce po 3 minutách, dcera byla venku za 2h po prasknutí vody a syn za 3,5h. U dcery mi nevěřili, že rodím, dle testů na vložku to nebyla plodová voda, chtěla mě poslat domu, nakonec mě dala na monitor a že si mě tam teda nechají…voda mi praskla 22:18, do porodnice jsme přijeli 23:15 a dcera byla venku 0:18. Pak se mi PA omlouvala, že to na mě nebylo videt, že mám bolesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
4.1.23 07:17

Jak praskne voda, na se jet hned. Mě nepraskla ani u jednoho porodu, u prvního mi začli kontrakce někdy v 5 ráno a v 9 sem jela do porodnice, to sem je měla tak po 5 minutách, ve dvě po obědě byl syn na světě, u druhého syna mi začli v poledne, jela sem v 5 z domu, to sem měla kontrakce po 3 minutách, už sem byla trochu nervózní, protože sem byla 3 týdny před termínem, ale čekala sem na hlídání pro staršího syna, ale stihlo se to v pohodě. U třetího sem byla ráda, že manžel panikařil a vezl mě hned, rodila sem překotně a kdybych čekala na nějaké pravidelné kontrakce, tak porodim doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí