Nechci partnera u porodu

Anonymní
29.8.24 16:25

Nechci partnera u porodu

Jak jste to měly vy? Partner je naštěstí neutrální, ale já jsem kategoricky proti a všichni z okolí mi radí, že je lepší, bay tam byl, že může spoustu věc korigovat atd. Já ale jsem té povahy, že je mi nepříjemné, aby mě někdo viděl v choulostivé situaci, skoro mi vadí i představa, kolik tam bude personálu nebo nedej bože učňů (doufám, že se ptají na souhlas), z toho je mi mdlo. Navíc když je mi blbě, mám tendenci být zlá a protivná, radši aby mě pak viděl už „OK“, navíc si všechny trapné situace, co se u toho mohou stát, jako uvolnění svěrače apod… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
851
29.8.24 16:30

Měla jsem to naprosto stejně, muž byl taky rád, že mě nemusí vidět trpět. Nebyl tam a zpětně mě to vůbec nemrzí. Jak se znám, byla bych na něj akorát hnusná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 16:34

Však tam být nemusí. U porodu jsem měla asistentku a Dr plus teda partner. Víc nikdo. Až teda pak když se to zvrtlo ale nebyla jsem schopná se dopočítat. To už mi bylo fuk. První dobu se u mě střídaly 2 asistentky (nestřídani) a dva doktoři. Vždycky po jednom. Buď mě kontroloval lékař nebo PA. Hele ve finále ti bude všechno jedno hlavně když to rychle skončí :lol:

• Citovat
  • Upravit
45689
29.8.24 16:38

No tak si ho tam neber. Nemusí tam být, je to na tvém rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
29.8.24 16:39

U samotného porodu být nemusí a většinou samotný „akt“ ani nevidí, protože stojí u hlavy. Jinak v porodnici je docela praktické ho mít, může být s tebou, „rozptylovat“ tě, podat pití, ručník, pomoct ti jít na záchod atd. A když nebudeš chtít, můžeš ho poslat pryč.

Já jsem hodně velkou část kontrakcí byla sama, což mi nevadilo, měla jsem klid. Muž byl až asi na poslední 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.8.24 16:40

Tak ty rodis, důležitý je jak se citis ty. Ja byla rada, ze tam byl a dodnes je to pro nej obrovsky zaziteky ktery nas jeste vic spojil. Pomahal mi psychicky spis, masiroval, sprchoval mi masazni sprchou zada, podaval piti, otiral pot. Ty bolesti me prekvapily intenzitou, necekala jsem takovou bolest, zkouselanjsme ruzne polohy a dost me vydesilo, ze jsme se neudrzela na nohou a v tu chvili jsme byla rada, ze tam byl a podpiral me, nikoho ciziho bych tam nechtel, myslim dulu apod..mozna max mamu, ale asi taky ne, ne u tohohle, prislo mi takove jedine spravne, ze pokud tam u toho nekdo bude, tak on, rodim nase dite, zna me intimne. On to vnimal stejne, chtel byt u toho, nejak mi ulevit a sam rekla, nejak nevim, kde jinde bych mel byt, pokud ti tam nevadim, takze u nas to bylo jasne hned jak to bude. Jen kdyz jsem dostala klystyr sel se projit a koupit si neco k jidlu. Byli jsme douvemi, ze ale kdyby neco, tak odejde, bud ja nebo z jeho strany, nikdo nikoho nenutil. Ale nakonec jsme v tu chvili chteli byt spolu a prozit to spolu, hodne mi tam pomohl..jinak jsme spis taky takova, kdyz neco zalezt nekam a byt sama..

Uvidis, muze cekat na chodbe a kdyz zmenis nazor, prijit…jde o to, aby ses ty citila dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
29.8.24 16:58

Ať dřepí na chodbě a čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
29.8.24 16:59

Ja ti muzu rict jen moji zkusenost - taky jsem byla na vazkach, i muz, nakonec tam byl. Normalne jsem stydlivka, ale behem toho porodu mi bylo uplne ukradene, kolik lidi tam je, kdo se kam diva atd…jsem si pak delala srandu, ze by mi bylo ukradeno, i kdyby tam pochodovala cela cinska armada. Muz byl fajn podavac ruznych veci a hlavne pak mohl byt s malym, meli jsme komplikace a museli ho rychle prevazet, kdyz ja jeste nemela vstavat.
Ale me trochu jako prijde divne, ze nechces, aby te partner videl v „nepohode“ - pokud budes mit komplikovaneho novorozence, tak te stejne uvidi nevyspalou, protivnou, kdovi co..to te tak jeste nevidel doted? Nebo zije v predstave, ze jsi dokonala vzdy vystajlovana a dobre naladena princezna?
Ale jako ve finale je to na tobe, kdyz ho tam nechces, tak ho neber :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
29.8.24 17:05

Však je to na tobě, nikdo tě nebude nutit. Spuhlas, co se týče učňů dávají.
Manžela jsem u porodu měla a jsem za to velmi ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
29.8.24 17:08

Já jsem ho tam podruhé chtěla, protože jsem odmítla tam být sama. Nemám důvěru v doktory (kvůli prvnímu porodu) a cítila bych se hodně nekomfortně a ve stresu. Kdyby to ale tenkrát šlo, zaplatila bych si dulu, ženskou, která o tom něco ví, protože ten partner tam jen byl, ale kdyby na věc přišlo, tak mně vůbec nepomohl, protože on by s nima prostě nediskutoval a nechal je ať si se mnou dělají co chcou i přes to, že by mně nikdo ani neoznámil výkon. Takže v dnešní době bych tam partnera nechtěla, ale nevadil by mi, ale dulu rozhodně. Hlavně - je to váš porod, tak si to udělejte tak, aby jste se vy cítila dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.8.24 17:13
@Anonymní píše: Více

Učňů? Kde by se u porodu vzali učni! Instalatéři nebo zámečníci? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11813
29.8.24 17:13

Tohle má každý jinak. Záleží jen na vás a může být třeba někde poblíž, nebo mít aspoň volno a kdyby sis to rozmyslela tak může přijet…
Taky patřím k těm co nejsou úplně rádi když je někdo ocumuje, ještě navíc když mi není dobře, mám bolesti…
Rodila jsem císařem, muž byl přítomen ale byl se mnou jen když natáčeli monitor, pak mě vzali na sál, tam nebyl, seděl vedle a čekal na. mimco…pak když mě zašili jsme spolu zase chvíli byli…u klasického porodu jsme byli dohodnutí ze taky nebude a přijde až potom podívat se na mimčo…
Přítomnost studentů můžeš samozřejmě odmítnout, ale nevím jestli se na to přímo ptají. Mě se na to vyloženě neptali. Vzpomínám si že dřív jsme se na to při příjmu pacientů ptali a zaškrtávací jsme to v dokumentaci ale poslední léta už tam ta kolonka nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Duoriginal
29.8.24 17:19

@hanka.br. my takhle byly u porodu 2 nebo 3 žákyňky, takže po prázdninách se to klidně může stát, pokud nedá výslovný nesouhlas.

• Citovat
  • Upravit
10919
29.8.24 17:26

@Duoriginal Učeň je trochu něco jiného než medik či budoucí PA..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10919
29.8.24 17:28

Nechala bych to otevřené, třeba nakonec změníš názor. U nás to bylo naopak, nechtěl za žádnou cenu manžel. Ke konci těhotenství si to rozmyslel, ale byl z toho akutní císař. Podruhé taky nebyl, nestihl to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí