Laserová operace dioptrií a porod císařem?

167
28.8.24 06:26

Laserová operace dioptrií a porod císařem?

Ahoj děvčata,

před 2 lety jsem podstoupila laserový zákrok pro odstranění dioptrií. Slyšela jsem, ze mnoho žen, které zákrok absolvovaly, musely rodit císařem.
Máte někdo zkušenost? 😊 úplně se mi to nezdá 😊 ani nevím, zda jsem to na gynekologii hlásila 🤔 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31197
28.8.24 07:09

Ja mam hodne vysoke dioptrie a glaukom. Gynekolog po mne chtel zpravu z ocniho, ze mohu rodit prirozene, ocni kroutil hlavou, ze proc bych nemela. No, stejne porod skoncil akutnim SC a v nemocnici se pak divili, ze jsem nemela indikaci. Zalezi pry na stavu sitnice, rohovky… :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1898
28.8.24 09:22

Doktorka tohle vůbec neřešila. Rodila jsem přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.8.24 10:52

@Hobitka dekuji, jasný, takže je lepší to zmínit alespoň, případně říct ocnimu lekari 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4660
28.8.24 11:00

Byla jsem na laserové operaci kvůli dioptriím. Můj dr. vyžadoval od očního zprávu, že mohu rodit přirozeně. Oční se ironicky smál, s čím potřebuje pan gynekolog poradit, a mrkal na mne, že jestli chci na císaře, že mi klidně napíše doporučení. ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.8.24 11:59

@stín katedrál :D :D Aha, takže gynekolog i oční na to má jiný pohled 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
28.8.24 12:02

@Pet852 U me taky prave rozdil, gynekologove opatrni a ocar protacel oci :nevim:. U me se ani ocari nemohli shodnout, zda lecit glaukom v tehotenstvi. Nejdriv jsem kapala ob den, pak se jeden vydesil, ze neexistuji data od tehotnych (pac je to nemoc duchodcu a moje, ze :mrgreen: ) a nekapala jsem vubec, pri kojeni pak uz ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
28.8.24 15:10

Po laseru můžeš rodit normálně, tedy pokud jsi neměla předtím třeba - 20 dioptrií. Porod císařem se doporučuje u těžké krátkozrakosti, kde hrozí odchlípnutí sítnice. Ale není to třeba - 5 dioptrií, ale hodnoty nad 10 a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.8.24 15:40

@Lucka1111 děkuji 😊 😊 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
29.8.24 18:09

laser a kojeni..?

Holky, snad neva, kdyz se prifarim s dotazem trochu souvisejicm..chystam se na laser. operaci (obe oci kratkozrakost, nemely by tam byt dalsi pridruz. vady), ale kojim. v terminu zakroku by melo byt mimcu 4 mesice. kojim plne, rada bych i nadale.
je kojeni problem? chapu, ze se tehotnym a kojicim vetsina zakroku nedoporucuje. radsi. jak moc je to opodstatnene v tomto pripade…? vedely byste?

diky moc:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
29.8.24 18:13

@thatslife proč by se nemohlo kojit? oči máš znecitlivěné kapkami, nejsi v narkóze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
29.8.24 18:25

@thatslife založte si téma 😊 spamy z toho budu mít 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.24 15:30

@stinga protoze mi to pri prvnim pokusu na (jine) klinice takhle rekli. kojila jsem prvni, dokonce uz rok, a pri kojeni to proste nedelaji.. dokonce zminovali i ty antib. kapky jako duvod. rekla bych, ze proste z preventivnich duvodu spis. ale i proto se ptam tu. omlouvam se zakladatelce, pujdu jinam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.9.24 11:34

@Pet852 laserovou operaci očí na odtsranění dioptrií metodou Lasic jsem podstoupila asi 3 roky před mým1. porodem, v současné době mám za sebou celkem 6 přirozených porodů, během kterých jsem porodila 6 dětí a vidím stále super (jsem víc jak 20 let od operace, měla jsem až 5 dioptrií na dálku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí