Nechci půjčit své dítě

Anonymní
29.8.19 19:49

Nechci půjčit sve dite

Ahoj maminky, mam takovy problém. Mame s pritelem ted uz 3,5 mesicni mimi. Hned po porodu se o me a male zacla zajimat mala sestřenice z pritelovi strany. Je ji 11 let. A sice se stydim ze to rikam ale nemam ji v lasce. Vim ze je sama male dite, a fakt je mi blbe jen na to myslet, ale nemuzu ji vystat. Jsem introvert a rikam si, ze je to asi tim. Ze od porodu by u nas byla nejradsi kazdy den. A ja mam rada svuj klid a celkove vsecko radsi delam sama. Pred porodem sem ji videla jen parkrat a nemam k ni zadny vztah. Bydlime v baraku s tchyni a ta ma samozrejme tu sestrenku moc rada. Od zacatku chtela ta sestrenka mimi chovat, nosit, fotit se. Zaclo to fotkama a videama ktere davala bez meho vedomi na soc site. Kdyz chtela mimi pochovat nezeptala se me ale tchyne. Vlastne na vse se ptala jen ji jako by maly nebyl muj. Samozrejme ji tchyne vse dovoli. Jsou tak zvykly. Ze si v rodine miminka bezne vsichni půjčují. Ted uz to doslo do stadia ze si prijde kdy se ji zachce a mimi si bez dovoleni vezme k sobe zacne ho nosit, nejradsi by mu davala i mleko. Kdyz reknu ze ho beru na prochazku hmed ho vezme a dava ho krecovite do kocarku a uz s nim vyjizdi sama ven a chce ho samozrejme sama vozit. Dokonce se mi stalo ze maly konecne usnul, ona prisla na navstevu a kdyz videla ze spi tak ho proste vzbudila tim ze mu zacla odkryvat deku a sahat na nej. To uz sem nevydrzela a rekla at ho laskave necha spat, ale uz bylo pozde, byl vzhuru. Tak si ho hned vzala a nosila ho jakoby nic. Rikam si ze jsem hrozny sobec. Ale tchyne ani nikdo jiny z dospelych mi nevadi a pritele rodinu miluju jako vlastní. Ale tohle uz psychicky nedavam. Bohuzel mi je trapne mu to rict, nechci byt hnusna a vim ze ta mala z toho ma radost ale zkratka mi to od srdce silene vadi. A tchyne by me urcite nechapala a nechci ji tim nastvat. Uz sem zoufala protoze me to zere kazdou navstevu a za tyden jich je vzdy nekolik. Zazily ste neco podobne nebo jsem silena matka ???? ja proste malemu decku neverim aby si pujcovalo nase mimi :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
29.8.19 19:54

Nejsi šílená. Taky by mi to vadilo. Musíš si nastavit pravidla s tchyni i neteri. Já bych třeba chtěla. Aby chodila max 2× týdne v určitou dobu-kdy nespí. Vozit ani, ale s doprovodem dospělé osoby…jinak to bude čím dál horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
29.8.19 19:55

Řekla bych, že přeháníš. Jedna věc je, kdyby holčina chtěla miminko brát ven sama a bez dozoru, to bych asi nedovolila, ale takto? Je pod dohledem, tak ji nech si prcka trochu užít, obzvlášť když tak necháváš celou rodinu. Jediné co bych řešila, tak ten spánek, sedla bych si s ní a vysvětlila, že když mimi odpočívá, má se nechat… Bude to těžké, ale zkus to skousnout a tu malou zkusit vést ke správné péči, je hezké že ji miminko vůbec zajímá. :hug:

Edit: pokud ti vadí, že je tam malá často, tak bych zkusila domluvit i menší docházku, samozřejmě. Ke spokojenosti všech se nejlíp dojde kompromisem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
29.8.19 19:57

Ona není malé děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
29.8.19 19:58

Jestli to je takovy extrem, ze ti dite budi a bez tveho vedomi bere, tak to by mi vadilo taky hodne. Sedla bych si s ni a rekla ji pekne par pravidel, neni na tom vubec nic zleho. Jsi matka a dite je opravdu male. Sestrenka je taky jeste dite a neuvedomune si, ze ti to vadi. Proste si s ni sedni a vysvetli ji to. Snaz se byt mila a dej tomu pravidla. Dospela jsi tady ty, neuzirej se pocity a vztekem, predejdi tomu, ze jednou vybouchnes a sama se tim budes chovat jako dite. Az prijde sestrenka na navstevu, dej ji susenky a pokecej s ni. Je dobre, ze ma miminko rada a casem budes urcite rada, kdyz ti treba povozi, ale ted je male a musi se dodrzovat pravidla. Zvladnes to a uvidis, ze i ze sebe budes mit pak dobry pocit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 20:04

Zakladatelka

No asi fakt resim blbost :D asi mi jde jen o to ze se me nezepta zda si ho muze vzit, jestli ho muze vezt ona atd. ze se me nedovoli jestli to muze udelat :D snad tu nebudu za furii :lol:. Hlavne jsem se chtela sverit protoze sem se to stydela komukoli rict :lol:. Snad to bude lepsi az dodelame rekonstrukci podkrovi kde bude nas vlastni byt. A tudiz budu moct korigovat kdy prijit muze a kdy ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 20:05

Rozumím ti.. :hug: mne tohle teda dělala tchýnka. Přišla kdykoliv ji napadlo, koukala nám do okna :pocitac: ( třeba když jsem kojila…prostě neslušný :D ) a klidně mne vzbudila, když jsem usnula a jelikož máme otevřené dveře ( manžel bývá na dvoře ) prostě jí dodnes nedošlo, že má ťuknout nebo napsat, cokoliv..ale to se stane málokdy, jinak je hodná a teď bych dokonce i ráda, aby chodila jako dřív a třeba si pohrála, ale to už se jí nechce :lol:. Jestli je to první nebo druhé, na děti miminka jsem byla vždy háklivá. Prostě to tak máš, zkus se snažit, promluvila bych si klidně prve s manželem a neboj, ono to tak uteče, že až budou dítku třeba 3 roky, budeš třeba i ráda, když si budeš moct něco v klidu udělat a holčička zabaví malou..tu možnost hlídání nemám a zaplatila bych za to zlatem :lol: Ale proste ti rozumim i tak, taky mi obcas ohledne deti vadi vse :lol:

• Citovat
  • Upravit
110
29.8.19 20:06

Zakladatelko, ty nejhorší situace opravdu plynou z nedorozumění a z nedostatku komunikace. S holčinou si prostě popovídej, mile nastav pravidla a třeba ji i pochval, uvidíš že bude dobře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
29.8.19 20:07

Nevim, proc to tchyni ani te holcicce nereknes. Proste chvili pochovat a dost. Bylo by blbe, kdyby se vsichni hodinu nunali a ta mala holka tam jen naprazdno polykala, na druhou stranu je to tve dite a tve hranice, tak si je chran. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34473
29.8.19 20:10

Za mě jo, seš šílená. Asi ti vlezlo mlíko na mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
29.8.19 20:10
@Anonymní píše:
No asi fakt resim blbost :D asi mi jde jen o to ze se me nezepta zda si ho muze vzit, jestli ho muze vezt ona atd. ze se me nedovoli jestli to muze udelat :D snad tu nebudu za furii :lol:. Hlavne jsem se chtela sverit protoze sem se to stydela komukoli rict :lol:. Snad to bude lepsi az dodelame rekonstrukci podkrovi kde bude nas vlastni byt. A tudiz budu moct korigovat kdy prijit muze a kdy ne.

Jasne a chapu to, ze se potrebujes vypovidat, jen si vzdycky zachovat nadhled :palec: ber tak, ze sestrenka je dite a potrebuje ta pravidla dat, na tom opravdu nic spatneho neni. Nejsi furie, zalezi ti na tom, a proto to resis, Hlavne v sobe, ale sestrenka potrebuje vedet, ze ty, jako maminka miminka musis vedet, co se s detatkem bude dit. Musi ti dopredu rict a domluvit se s tebou, tak to proste je. Preju hodne sil a spokojene miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 20:11

@Sany80s no pro mě ještě ano, v 15 uz bych to nerekla ale 11 je pro me stále malá. To asi vidi kazdy jinak. Nemam v ni tu duveru jako v dospelem ktery uz ma dite a umi s nim krasne zachazet. Jinak mate pravdu chce to vklidu určit nejake meze. :) Ja bych na ni vzivote zla nebyla. Resim vzdy vse s klidem. Hezky s ni promluvim a verim ze to pochopi a budu mit konecne klid na srdci :lol:

• Citovat
  • Upravit
207
29.8.19 20:13

To docela chápu, že ti to vadí. To, že sama zvedá mimčo, budí ti ho atd, to by mi vadilo opravdu hodně. Navíc, taky mám ráda svůj klid a asi by mi i vadilo, že najednou chodí často a neohlášeně. Určitě si s ní promluv a dohodni si s ní pravidla, kdy k vám může a co si může k miminku dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24272
29.8.19 20:14

Já mám desetiletou sestru a synovi je sedm měsíců. Myslím, že je normální, že se na miminko těší a chce být s tebou a miminkem. U nás je to stejné. Ale upřímně, nedovolím jí malého nosit. Je ještě dítě, syn je těžký a já mám strach. U nás to teda všichni chápou. Ani moje mamka by jí to nedovolila. Když chce dám jí ho v křesle do náruče. Jinak si spolu už krásně vyhrají, od začátku ho chvíli pod ním dohledem hlídá. Nebo když si chci dojít na záchod a tak můžu se na ní spolehnout. Už je dost velká a ví co si k miminku může dovolit. Ale taky jsme ji museli vysvětlit režim miminka. Co smí a co ne. Že miminko musí spát a nesmí se budit. Oni to ty děti nechápou. Ale když jí to hezky řekneš, tak to vezme a pochopí. Já mám i teď sestru často na prázdninách a je to super. Jednodušší než z jedním dítkem :mrgreen: je mi jasné, že problém je i vás v komunikaci, já svoji sestru normálně vychovám jak kdyby byla moje dcera když je u mě ;) zkus s ní komunikovat, hezky jí vše vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
29.8.19 20:19

Zakázala bych to. neexistuje, aby ke mně chodilo něčí dítě bez dovolení a bez ohlášení. Zrovna tak neexistuje, aby si samo od sebe bralo mimino. To jsi jako vydržela dlouho. Takže striktně ne, vadí mi to, nebude se to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí