Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Aries6 Ty potvoro jedna, ještě jsem neporodila ani já a ty už bys sžívala ostatní ![]()
@mirecekblbecek To máš dobrý, já dělala psí kusy - ne cíleně, ale se dvěma dětma a barákem to jinak nejde a druhé a třetí dítě jsem taky přenášela ![]()
Jako v čem se ta doktorka ještě nikdy nespletla? Ono se minimum dětí narodí přesně ve 40+0
Nenervuj se tím dopředu, nemá to cenu.
@Tunrida No, možná je to trochu nadnesené, ale chodí k ní většina místních maminek, je to taková stará praktička nebo spíš čarodějnice
, páč vždycky, když dopředu něco odhadovala (porodní hmotnost atd.), sedělo to dokonale. ![]()
L.
@Syringa Díky, máš pravdu, nemá cenu se nervovat. Jen bych ráda zažila ‚normální‘ porod, tak mě to moc nepotěšilo. Snad to nakonec dopadne jinak.
L.
Tak říct ženě ve 37 tt, že bude zřejmě přenášet, je hodně neprofesionální frajeřinka…To že jsi prvně měla vyvolávaný porod po termínu nic neznamená…Jaký k tomu byl důvod? Pouze ten, že jsi jim nesedla do tabulek?
Jako druhorodička máš por. cesty lehce volnější než před prvním porodem, i to může přispět k rychlejšímu nástupu a průběhu porodu. Navíc pečuješ o dítě, i to je oproti prvnímu těhotenství námaha. Z přírodních rad - nevyhýbej se běžné, rozumné námaze, klidně výšlap, výlet pěšky proč ne, pokud břicho dovolí, dělej běžné domácí práce. Můžeš taky o pomoc požádat manžela, ale to bych ještě minimálně týden počkala - sex (i sperma) přispívá ke spouštění porodu. Z bylinek maliník, pak holky baští lněné semínko
. Taky teplá sprcha na bříško…Žádné alkoholové lektvary, jak někdo radí, bych nezkoušela.
A nebo taky klidně jo