Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
jak je to u porodu, pokud mám nějaké dioptrie? Je,,potřeba tam něco vidět"?
Co jsem četla, tak porod je kvůli tlaku pro oči náročný, takže předpokládám, že čočky ne-e, ale zas brýle mohou být pěkně nepraktické a nepohodlné… Nemám moc, kolem 2 dioptrií na každém oku na dálku, takže přežiju asi i bez nich - pokud není potřeba něco někde sledovat (obrazovku s kontrakcema? fakt nevím, jen si představuju…) Jaká je zvyklost?
Ahoj, vidět na dálku moc nepotřebuješ.
Já mám 3 a 4 dioptrie a oba porody jsem zvládla bez brýlí… ![]()
@sakota sice nevím, jestli je potřeba něco vidět, ale brejle si neberu ![]()
@sakota nepotřebuješ je, není na co. Mám taky kolem 2, zvládla jsem to bez.. spíš potom si nech oči zkontrolovat, může se Ti zhoršit zrak. Ale na porod jsem brýle odložila
čočky nebrat.
Ja teda u porodu nemusela videt vubec nic
obrazovky si kontroluje PA ![]()
Vem s brýle s sebou, beztak je budeš asi chtít nosit pak na šestinedělí ty tři dny, než vás pustí domů, ale pokud na tom nejsi tak zle, abys cestou ze záchoda nevrazila do futer, tak je potřebovat nebudeš
Nic kontrolovat přímo v průběhu porodu nemusíš, možná něco podepsat při příjmu. Čočky nebrat (v případě narkózy při akutním císaři je to špatné).
Mám přes tři dioptrie na každé oko a brýle jsem odložila v podstatě hned, ani nevím kam a ani nevím, jak je možné, že se nakonec našly
Takže možná doporučení - vezmi si na ně pouzdro. Já byla zmatená jak lesní včela. Akorát co, tak jsem neviděla, jak mi malou ošetřovali, což mě trošku mrzelo, neb to dělali naproti.
Já teda rodila v čočkách a nikdy problém nebyl, těch dioptrií mám šest, tak kdoví jestli bych bez čoček nerodila na chirurgii
Při tlačení jsem měla oči zavřené…
Já mám brýle, 1,75 a 3,5, ale teda absolutně netuším, jestli jsem je při porodu měla na očích, nebo ne
![]()
Ja jsem normalne mela bryle na ocich, nenapadlo mne je odkladat…
@sakota Já měla brýle, které jsem si pak sundala. Čočky se nedoporučují kvůli možnosti akutní sekce - aby se na ně nezapomnělo. Já akutní sekci měla a v té panice a shonu bych si na ně asi ani nevzpomněla a nikdo se na ně nezeptal.
Ja jsem mela cely porod bryle na ocich. Ja bych byla nervozni, ze poradne nevidim. Nevidela jsem duvod je odkladat. U akutniho cisare mne je hlidal manzel a pak mne je hned dal, abych videla maleho.
Rodila jsem normálně v čočkách. Při kurzu jsem se ptala PA, jestli je to problém, a prý není. Jen jsem na sále nahlásila, že mám čočky, aby v případě, že by musel být cs, tak bych je musela vyndat. Mám -4,5 a 5,0 a nebyl to vůbec problém. Při tlačení mas stejně zavřené oči
.