Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Doporučuji si brýle buď nechat přímo na očích, nebo je mít někde po ruce. Já jsem je měla někde v tašce (přijímali mě večer a moc to nevypadalo, dali mi injekci a poslali spát, takže jsem je schovala a fakt si trochu schrupla, a když někdy po půlnoci začalo jít do tuhého, nenapadlo mě si je zase nasadit) a pořádně jsem neviděla malého, když mi ho po porodu dali na bonding, což mě trošičku mrzí, u druhého si na to dám bacha.
Tak kdy máš kontrakce, to fakt poznáš i bez koukání ma monitor ![]()
A jinak záleží na tom, jak se budeš cítit líp ty. Nevím, jak a proč by měly brýle při porudu překážet. Leda snad kdyby ti potřebovali dát kyslíkovou masku, ale to není problém je sundat až v tu chvíli. Vezmi si na ně pouzdro a instruuj svůj doprovod, ať ti je ohlídá, aby se neztratily.
Já mám čtyři a půl dioptrie, bez brýlí jsem dost „slepejš“, oba porody jsem absolvovala s nimi. Mrzelo by mě, kdybych na svoje novorozené dítě pořádně neviděla.
Měla sem čočky při plánováné sekci a nikdo s tím problém neměl. nosím měsíční. bez nich bych mimčo vůbec neviděla. mám -5 dioptrií. pochybuju že bych trefila na operační stůl ![]()
Mela jsem bryle a bez problemu…pokud jsi na ne zvykla, tak si je nech..budes si vic jista..jediny blby bylo, ze ve sprše se mi vždy zamzil ![]()