Nechci zavinovat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27247
10.9.20 17:49
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu nějaká maminka, která nechtěla zavinovat miminko po příchodu z porodnice?
Když se mě z rodiny ptají a já jim řeknu že nechci zavinovat a že zavinovačku pořizovat ani nebudu, tak na mě koukají jak kdybych spadla z višně.
Tak bych chtěla vědět jestli jsem sama, kdo nechce zavinovat miminko nebo tu nějaká taková maminka taky je.
Omlouvám se za chyby. Jen by mě to zajímalo.

Taky jsem nechtěla, ovšem syn byl jiného názoru a nejlíp mu bylo, když byl utažený v pleně a zavinovačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.9.20 17:51
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu nějaká maminka, která nechtěla zavinovat miminko po příchodu z porodnice?
Když se mě z rodiny ptají a já jim řeknu že nechci zavinovat a že zavinovačku pořizovat ani nebudu, tak na mě koukají jak kdybych spadla z višně.
Tak bych chtěla vědět jestli jsem sama, kdo nechce zavinovat miminko nebo tu nějaká taková maminka taky je.

Tohle jsou věci, které se dělají podle situace a miminka, ne podle toho, co řekne sousedka :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
10.9.20 17:57

Já jsem třeba zavinovat nechtěla, ale velmi rychle jsem začala :mrgreen: syn byl tak daleko klidnější. Ale vydrželo mu to tak první dva měsíce maximálně, pak už nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
10.9.20 18:33

U nás to tedy bez zavinovačky a nebo pleny taky nešlo. Maličký, se zavinutý cítil lépe a byl klidnější. Na okolí bych se vyprdla, je to tvé dítě, tvé rozhodnutí a pokud je mu nezavinutému lépe, neřeš okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.9.20 19:05

Bylo by fajn si uvědomit, že v tomhle ohledu rozhoduje jen a pouze dítě ;) Já zavinovala dvě děti ze tří. Velice brzy ti dá najevo, co mu je příjemné a co ne. Takže bych svůj postoj nijak neradikalizovala. A v podobném duchu odpovídala i na dotazy okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59364
10.9.20 19:07
@Anonymní píše:

dělej to jak chceš ne? Kluci zavinovačku nesnesli tak na ní jen leželi a to jsou narozeni v zimě, dcera je v květnu a v zavinovačce byla spokojená tak jsem ještě doobjednala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
10.9.20 19:33

Nezavinuju už třetího potomka. A děláme s manželem spoustu dalších věcí, které rodina nechápe. Jejich problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
10.9.20 19:35

Já zavinovat chtěla, protože všichni v okolí si to chválili jako super věc. No a pak se narodila dcera a velmi rychle mi dala najevo, že na nějaké zavinování háže bobek. I přikrývat ji musím, až když je úplně tuhá. Jediné co, tak pokud bude dítě s tebou spát v posteli, tak určitě nezavinuj, zvyšuje se tím riziko SIDS. Zbytek je na dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
10.9.20 20:06

A můžu se zeptat z jakého důvodu?

Já to třeba vůbec neřešila, řekla jsem si, že uvidím co dcerka bude chtít…ale dostala jsem od sousedky takovou tu klasickou zavinovačku co byla kdysi za našich maminek. Měli jsme ji na půdě. Když jsem dcerku přinesla vytáhli jsme ji a ona si ji velmi oblíbila.

Takže za mě, nech to na situaci a uvidíš. Myslím si, že je to o dítěti a každé je jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
10.9.20 20:24

Ja zavinovacku nachystanou mela, ale ocekavala jsem (zcela spravne), ze bude slouzit spis jako decka pod mimco :D dcerka nesnasela a nesnasi v tom byt, spi krasne celou noc jen v hnizdecku v postylce, ted, jak je chladneji, je prikryta deckou… nestezuje si :D ona zavinovacka slouzi k uklidneni ditete, aby lip spalo atd… jak bude nebo nebude spat a podobne veci nemuzes vedet, dokud ho nemas doma… ;) a na ostatni se vyprdni, takovych rad a poucovani a blbych pohledu jeste bude… sama toho mam za tech par mesicu dost, ale jasne jsem dala najevo, ze my jsme rodice a budeme si vse delat tak, jak uzname za vhodne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.9.20 20:24

Já jsem všechny děti zavinovala na volno. Měli rádi menší prostor kolem sebe, ale zase ne úplně stisneny. A letní dítě jsem v zavince dávala do kocaru, jinak mi přišlo, že tam lítá, navíc holka byla zmrzla, tak i aby ji bylo teplo. Byt tebou jednu zavinovacku koupím a uvidíš. Ono to spíš než ty nebo okolí rozhodně to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
10.9.20 21:03

Já zavinovačky měla koupené… ale dceři se to nelíbílo… pak jsem přikrývala, nebo dávala jen takové ty lehké zavinačky na suchý zip… roztáhla nohy kopla a bylo to vše pryč… do vzládla asi od 3týdnu… pak jsem začala nakupovat na spaní fleesové nebo bavlněné zateplné overálky na spaní (pod flees jsem dávala bavlnu), a bylo vyřešeno přikryvání. Na zimu měla uplně hrubý fleesový a pod tím bavlněný a krásně spala bez přikrytí, bez zavinovačky.
Počkej co dítě na to. Od segry malá se hrozně budila hned jak se jen zatřepala ručičkama… byla pořád vzhůru a pak zavinula, stáhla ručičky a malá krásně spala několik hodin v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
10.9.20 21:03

Tohle je fakt hloupost rozhodovat před příchodem dítěte, jasně ti dá najevo, jestli se mu to bude líbit nebo ne a když bude uplakané je pitomost to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.20 21:18

Tak když by to dítě vyžadovalo tak bych ji samozřejmě pořídila. Ale zatím se mi to zdá zbytečný. :nevim:
Když budu dítě krmit, chovat v náručí, mazlit se s ní tak bude bez zavinovačky. I v porodnici když se s ní budu tulit a tak, tak bez zavinovačky. Chci to miminko cítit a né mít mezi námi vrstvu zavinovačky. Jinak spinkat bude v hnízdečku, takže ten prostor kolem ní bude taky menší. Bude narozená v zimě takže ani v kočáru by nebyla v zavinovačce, ale ve fusaku.

Ani nevím proč nechci zavinovat, ale prostě nechci. Nějak jsem tomu nepřišla. :nevim:
Partnerovi je to jedno ten mi do toho nemluví.

Ale když by chtěla být v zavinovačce tak jí samozřejmě pořídím, ale nejdřív to zkusím bez ní.

Jen jsem chtěla vědět jestli tu je taky nějaká maminka která to tak měla nebo to tak má. :oops:

• Citovat
  • Upravit
K92
2030
10.9.20 21:27

Tak já nezavinovala… Na kojení zavinovačka být nemá, protože by miminko mělo být s maminkou tělo na tělo a zavinovačka funguje pak jako separační pomůcka a navíc nelze dát miminko do správné polohy. U kojení miminko vždy uslo a zavinováním bych ho akorát vzbudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí