Nechci zavinovat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.9.20 17:07

Nechci zavinovat

Dobrý den, je tu nějaká maminka, která nechtěla zavinovat miminko po příchodu z porodnice?
Když se mě z rodiny ptají a já jim řeknu že nechci zavinovat a že zavinovačku pořizovat ani nebudu, tak na mě koukají jak kdybych spadla z višně.
Tak bych chtěla vědět jestli jsem sama, kdo nechce zavinovat miminko nebo tu nějaká taková maminka taky je.
Omlouvám se za chyby. Jen by mě to zajímalo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1237
10.9.20 17:09

Taky jsem ji nepoužívala a nikomu jsem to nevysvětlovala. Prostě jsem řekla, že ji nemám a nechci a hotovo :mavam:

Myslím, že jedinej, komu po tom něco může být je manžel. Zbytku rodiny a přátel to může být šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
10.9.20 17:11

Nezavinovala sem ani jednoho syna, oni to teda nechtěli, svazany se vztekali. Jako nikdo te do toho nutit nemuze, ale pokud budes mit dite co je svazovaci, tak počítej, ze bude pořád rvat a v noci se nevyspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.9.20 17:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu nějaká maminka, která nechtěla zavinovat miminko po příchodu z porodnice?
Když se mě z rodiny ptají a já jim řeknu že nechci zavinovat a že zavinovačku pořizovat ani nebudu, tak na mě koukají jak kdybych spadla z višně.
Tak bych chtěla vědět jestli jsem sama, kdo nechce zavinovat miminko nebo tu nějaká taková maminka taky je.

Moje děti (3 kusy) zavinuté nebyly ani jednou. A žijí. ;) Ale byly teda docela velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.9.20 17:18

Moje dcera byla v zavinovacce asi 5 minut v porodnici, kdyz ji zavinula porodni asistentka jakmile jsem si po porodu davala sprchu (jediny moment co jsem ji nemela na ocich). Hned jsem ji rozbalila a od te dobry nebalila ani jednou. Otazky a rady ostatnich mi jdou jednim uchem tam a druhym ven. Vim, ze to mysli dobre, myslim si o tom sve, usmeju se a necham to byt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.9.20 17:19

Já jsem zavinovat chtěla, ale mimino bylo tvrdě proti 8) Nemusíš nikomu nic vysvětlovat ani se obhajovat, ale na Tvém místě bych nebyla striktně proti. Třeba se to miminu zrovna bude líbit. Samo na to nemusíš mít extra hacafrak, stačí tetra plena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
10.9.20 17:22

Starší dcera to nesnášela. Tak jsem u druhý zavinovačku ani nekupovala. Nikomu to divný nepřišlo, nikdo se vlastně ani neptal. Ale jen tak mimo dotaz - Po probdělym týdnu jsem zavinovačku rychle běžela koupit 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.9.20 17:26

Já měla je tu samozavinovacku, v zimě jsem ji dávala i s dítětem do kočárku, aby jim nebyla zima, letní dítě jsem nezavinovala vůbec, měla jsem pocit, že by se v tom upekla…

Rozhodně zavinovat nemusíš a docela se divím, že i tohle tema může být na rozpor v rodině ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.20 17:27

Nezavinovala jsem. Malý to nesnášel už v porodnici, kde se pokaždé vykopal a ječel. Doma se hezky rozvalil v postýlce, což mu zůstalo doteď a byl klid.
Je to jen Tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.9.20 17:28

Jedno dite jsem zavinovala, ostatni ne. Ridila jsem se podle toho, co mimino uklidnilo, vlastni nazor na zavinovani jsem nebrala za dulezity, stejne tak nazory okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.20 17:29

Rodičovství mě naučilo, že ne o všem jako rodič rozhodujes :mrgreen:
Uvidíš jaké bude dítě, ale rozhodnout se rozhodni sama ne co budeš a nebudeš dělat ne? Ja jsem si taky vyslechla milion blbych keců, ale já jsem palicata :oops: a ty kecy se dají použít na vše..kojeni, pliny, jidlo, hracky, vychovne metody, výběr skolky, skoly, vysoké…nenech se vytočit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.9.20 17:33
@smutný.smajlík píše:
Rodičovství mě naučilo, že ne o všem jako rodič rozhodujes :mrgreen:
Uvidíš jaké bude dítě, ale rozhodnout se rozhodni sama ne co budeš a nebudeš dělat ne? Ja jsem si taky vyslechla milion blbych keců, ale já jsem palicata :oops: a ty kecy se dají použít na vše..kojeni, pliny, jidlo, hracky, vychovne metody, výběr skolky, skoly, vysoké…nenech se vytočit :kytka:

Jojo, u nás kvůli tomu vzniklo rčení Dospělý míní, mimino mění. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.9.20 17:36
@Anonymní píše:

Obvykle se zavinuje proto, že mimino je pak klidnější, nebrečí a lépe spí. Já zavinovat budu, pokud to bude dítě dobře snášet. Rozhodnout se před porodem mi nedává smysl, záleží na dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.9.20 17:41

Moje děti třeba zavinovacku nesnášely, všichni tři. Malá nesnese být ani přikrytá, kope nohama a věří se, dokud se jí přikrývka vůbec nedotýká, má to tak od narození :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
10.9.20 17:44

Tak když to tvoje dítě nepotřebuje, tak to dělat nemusíš :nevim:
Syn byl třeba v zavince daleko klidnější, krásně usínal a spal třeba o hodinu dýl. Takže u nás by to bez zavinky neprošlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí