Nechodí s miminkem ven

Anonymní
25.6.22 11:22

Nechodí s miminkem ven

Zdravím všechny, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé sestry. Sestra nedávno porodila své první dítě. Momentálně řešíme situaci, kdy její chlapeček nespí v kočárku a ona s ním chodí ven pouze tehdy, pokud usne doma a následně ho spícího přendá do kočárku a jde s ním ven. Není tedy možné s ní nic naplánovat. Jelikož se vše odvíjí podle spánku malého. Asi mě jen zajímá názor ostatních maminek, jestli je tento postup normální? Přijde mi takové zvláštní, že s dítětem se chodí ven pouze pokud spí. Ale nejsem matka a proto se ptám na názor ostatních, protože to dost možná vidím zvláště jen já ze svého pohledu. A neberte to, prosím, jako rýpání. Opravdu mě zajímá jen názor jiných :kytka:

DĚKUJI VŠEM ZA NÁZORY. JELKOŽ SE REKACE JIŽ ČASTO OPAKUJÍ, TAK TÉMA UZAVÍRÁM.
P. S:NEBOJTE, SESTRU NEMORALIZUJI A NEŘÍKÁM CO MÁ DĚLAT.
DÍKY VAŠIM REAKCÍM JSM ZÍSKALA JINÝ POHLED A JEJÍ POČÍNÁNÍ LÉPE CHÁPU.

Příspěvek upraven 25.06.22 v 12:04

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3078
25.6.22 11:24

Každý to má jinak. Tobě do toho nic není, rodinka se sehraje sama. My jsme ven s malou chodili (ale většinou spala venku), teď má rok a naopak s ní chodíme, když nespí a kouká a jdem na hřiště a tak. Každý jak mu to vyhovuje. Nezmiňuješ věk miminka, ale začátky jsou těžké a trvá to, než si člověk najede na to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.6.22 11:27

Přestaň řešit co podle tebe dělá tvoje sestra špatně. Proč řešíš něco, na co má tvoje sestra systém, který ji funguje?

Rozhodně ji nevysvětluj ani, ty, ani nikdo z příbuznách co má dělat správně.

Jestli chceš pomáhat a být užitečná, tak neříkej co má dělat, ale ptej se co potřebuje. A pomáhej podle toho co ti řekne, ne podle toho, co si myslíš, že by měla dělat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
25.6.22 11:28

Třeba už má sestra tu zkušenost, že jí dítě v kočárku neusne. :nevim:
Moje děti byly zvyklé spát v kočárku a jak jsme přejeli sedmý kořen v lese, oba spali jak dudci. Ale já jsem zas měla problém uspat je v posteli, když se ven jít nedalo.

Jinak mi přijde v pořádku přizpůsobit svůj program dítěti. Taky jsem s dětmi necourala někde venku když byl čas na jídlo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
25.6.22 11:28

Me maly taky nespal v kocarku a neumim si predstavit, co bych treba s mesicnim miminem delala venku, kdyz nespi :lol: ja pouzivala satek na ven, to zarucene usnul, ale v tomhle pocasi bysme se nejspis uvarili oba, takze ji chapu. Proc dite zbytecne stresovat kocarkem, kdyz v nem neusne a treba place. Holt s miminkem se toho moc naplanovat neda no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
25.6.22 11:30
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé sestry. Sestra nedávno porodila své první dítě. Momentálně řešíme situaci, kdy její chlapeček nespí v kočárku a ona s ním chodí ven pouze tehdy, pokud usne doma a následně ho spícího přendá do kočárku a jde s ním ven. Není tedy možné s ní nic naplánovat. Jelikož se vše odvíjí podle spánku malého. Asi mě jen zajímá názor ostatních maminek, jestli je tento postup normální? Přijde mi takové zvláštní, že s dítětem se chodí ven pouze pokud spí. Ale nejsem matka a proto se ptám na názor ostatních, protože to dost možná vidím zvláště jen já ze svého pohledu. A neberte to, prosím, jako rýpání. Opravdu mě zajímá jen názor jiných :kytka:

Píšeš, ze nedávno porodila. Nech ji být, má první dítě, muze být nervózní z toho, že ji bude miminko plakat někde venku třeba.
My máme teď druhou měsíční, v kočárku taky neusne, začne tam plakat a vyrvavat ji tam nechceme nechávat. Takže když přesně usne j kojení doma, tak ji tam prendam nebo ji mám v šátku a když spí, muzu ji tam odlozit.
Myslím, ze potřebuje čas, než se s miminkem zzijou a najdou sis svůj režim, nevím, co normální je a co není, hlavně, když je mamka i miminko spokojený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
25.6.22 11:30
@Ou píše:
Přestaň řešit co podle tebe dělá tvoje sestra špatně. Proč řešíš něco, na co má tvoje sestra systém, který ji funguje?

Rozhodně ji nevysvětluj ani, ty, ani nikdo z příbuznách co má dělat správně.

Jestli chceš pomáhat a být užitečná, tak neříkej co má dělat, ale ptej se co potřebuje. A pomáhej podle toho co ti řekne, ne podle toho, co si myslíš, že by měla dělat jinak.

Nebuď agresivní. Zakladatelka byla zjevně zvyklá na to, že se se setrou domluvily na čas a ten platil. A jelikož to teď neplatí, tak se ptá, jestli je to normální.
Nikde jsem tam nečetla nic o tom, že by jí chtěla radit, jak to má dělat správně.
Taky mi u jiných přijde spousta věcí divná, tak se na to zeptám. To je snad normální, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2934
25.6.22 11:31

Jako bezdětná jsem si představovala, jak budu s dětmi pořád venku, realita byla úplně jiná, dcera byla v kočáru strašně neklidná, vůbec jsem si ty procházky na které jsem se tak těšila neužívala a mateřství mě i díky tomu vůbec nebavilo a fakt jsem se těšila na to, aby už byla trochu větší a já ji mohla naložit aspoň do sporťáku, že by měla větší rozhled, no bohužel nepomohlo ani to a procházky si vlastně užívám až teď, když má 4 roky.
Záleží asi strašně na miminu, protože syn byl v kočáru docela hodnej a bylo to úplně o něčem jiném a ano všechno se pak točí kolem mimina, protože věřte, že byste taky nesnesla to, kdyby vám mimino v kočáře jen řvalo a raději byste prostě chodila ven tak, aby byl klid a ticho. Třeba to jednou poznáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.22 11:31

Děkuji vám za názory. Zajímal mě opravdu jen názor. Sestru nesoudím a ani ji neříkám co má a nemá dělat. Proto jsem se zeptala tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
25.6.22 11:34

Tak co má dělat, když ji dítě v kočárku nechce být? Někdo nechodí ven vůbec, někdo je venku pořád :nevim: tomu miminku je úplně jedno jestli spí doma nebo venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
25.6.22 11:36

Nepletla bych se do toho, určitě ví, proč to dělá. Já taky všude slyšela, že malý bude v kočárku spát a od začátku tam jen plakal. Takže jsme se přizpůsobili, začali chodit na krátké procházky jen po jídle, když byl spokojený a časem si pomalu zvyká (s nějakým „zvykáním“ formou vyplakání nesouhlasíme). Za týden jsou mu 4 měsíce a už v kočárku i na půl hodiny usne a procházka celkem může mít dvě hodinky.
Kdyby kočárek bojkotoval úplně, tak bych chodila jen v šátku a občas to zkoušela. Třeba sestra ví, že vzhůru jí v kočárku v klidu prostě nevydrží a trápit ho pochopitelně nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
25.6.22 11:36

U starší dcery jsme strašně řešili, kdy jet autem/jít ven, aby spala nebo naopak nespala. Dneska mi to přijde směšné, protože kdybychom toto měli řešit i u druhé dcery, tak se nikdy nikam nevyhrabeme, navíc nevím, jak bych měla vodit či vyzvedávat starší že školky. Prichod do školky do 8.30,tj. nejpozději v 8 mimino do kočáru, ať spí či ne.

Ovšem, souhlasím s názorem, že zvlášť u těch prvních dětí je potřeba si zvyknout na novou roli, sehrát se, naučit se s miminem zacházet. Takže taky radím, nekrafej jí do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
25.6.22 11:37

Tak pokud třeba v kočárku pláče, tak se nedivím, že nechce nikam chodit. Já si plánovala, jak nachodím s kočárkem kilometry a budu hubnout poporodní kila. A velký prd, malá řvala, řvala a řvala. V kočárku jsme chodili ven první měsíc tak 2× denně na 15- 20 minut maximálně a to jsem jí ještě musela nejdřív uspat doma. Pak vzala na milost nosítko. A pak zase tak od 4 měsíce spala přes den jen v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.6.22 11:37

Nedavno porodila…teprve zjistuje, co funguje. Pokud ji to takhle vyhovuje, je to v poho. Ja taky chodila ven tak, aby dite spalo, akorat jsem v tom spis uspavala, ale jestli ji to prijde lepsi takhle, neni na tom nic zavadneho. Co s ni chces planovat? Zejmena v prvnich mesicich je prvorade dite a sladovani se, ne nejake plany se segrou a spis se mas prizpusobit ty ji kdyz tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4578
25.6.22 11:41

K tomu spaní - hledá a našla systém, aby mimčo bylo spokojené. Někdo má třeba nosítko (já bych ho třeba nechtěla) a neodsuzuju.
A jinak první půl rok jsem se taky musela řídit hlavně podle dcery. Občas i teď. Jinak byl jen řev, byla protivná, měla špatný spánek v noci a nedalo se pořádně nic naplánovat přesně na čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí