Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jdukolem jak jsem napsala v jednom z mých příspěvků.. Ano samozřejmě základy jsme měli stejně jako všude jinde, ale o žádné ovulaci a pod jsme nikdy nemluvili. A hlavně není to jedno? To nemělo být hlavním tématem diskuse. Jen jsem konstatovala, že ne všude se tomu věnují dopodrobna. Dal už to nemá cenu řešit, co? ![]()
@jdukolem píše:
tak nevím kdo komu ted dělá přednášku..ano já dělám chyby a dělám je denně několikrát, ale nechápu jakou mají chyby které já dělám v této diskuzi relevanci?
Kdyby se mladík zeptal zkušenějších před akcí, pak ano je to super a za mě tleskám, pokud se ptá až po akci pak je na dotaz tohoto typu už pozdě.. já mu slušně odpověděla + trochu jsem si rýpla, že se to už učili, čili si nemyslím, že jsem dělala nějakou přednášku
Jo v pohodě. On kdyby každý zjišťoval následky před tím, než s někým vleze do postele, ubylo by zoufalých situací. Spíš než ten kluk, měla by o své ovulaci vědět víc ta dívka a měla by to znát zejména od své matky, než ze školy.
@ludek.kos píše:
Tak já vím, že asi dva týdny po skončení měsíčků jsou u holky plodné dny… Ale jako, když bych se strefil, tak se to uchytí najisto??
Chlapče, utíkej po Postinor či něco podobného do nejbližší lékárny. Najisto musíme jenom zemřít, ale ta pravděpodobnost je u zdravého páru přes 80 procent zvláště u mladých. V tvém věku bych neriskovala… Otěhotněla jsem „na první dobrou“ ve svých 26 letech.
@ludek.kos vše bylo řečeno. Jen raději, než Postinor se v poslední době doporučuje Escapelle, když už, tak by měla mít alespoň méně vedlejších účinků ![]()
Chlapec se registroval 17.11…jestli to bylo až po styku, tak není co řešit nebo radit.
Chlapečku vyber penízky z prasátka (cca 600) a jdi s přítelkyní do lékárny pro postinor ![]()
@jdukolem píše:
tak syn se hlavně ptá mě..teda když něco chtěl vědět tak se normálně zeptal cca od 10 let? Ale toto není o mě a mém synovi a dokonce to není ani o tom, co ses naučila ve škole ty, ale upřímně nevěřím tomu, že vám ve škole neřekli zhola NIC.. o pohlavním systému muže ženy atd - to je v osnovách, běžně v učebnicích.. to jste to téma ve škole prostě vynechali?
Třeba zrovna chyběla ![]()
Když nás to v osmdesátkách učili, modlila jsem se, aby mě z toho učitelka nezkoušela. Stydlín ![]()
Popravdě, člověk měl povědomí, že antikoncepce je důležitá, ale v sedmnácti jsem se o ovulaci moc nezajímala…Byla jsem lehce opožděná a dlouho si hrála s panenkama ![]()
@ludek.kos A z toho jednoho šťouchu už čekáte dvojčata a jste v 7 měsíci??? Woooooow..
![]()
Ahoj holky sem 4 mesice po porodu a mely sme s manzelem na silvestra opakovany sex po prve kdyz se udelal (vedle) se sel umyt a sli sme znova, myslite ze muzu byt tehotna. Po sestinedeli sem jeste nemela mesicky. Kdy si muzu udelat test?
Oživuji diskuzi. Když na googlu zapátrám po pravděpodobnosti otěhotnění v plodných dnech, jde údajně o nějakých 15-30%, ale tady tvrdíte že to je pomalu 90+. To je to skutečně tak jednoduchý otěhotnět? Kde berete tu jistotu?
@Eliscka kde máš těch 90+, myslíš podle počtu negativních testů, kde hledají neviditelného ducha?
@Eliscka píše:
Oživuji diskuzi. Když na googlu zapátrám po pravděpodobnosti otěhotnění v plodných dnech, jde údajně o nějakých 15-30%, ale tady tvrdíte že to je pomalu 90+. To je to skutečně tak jednoduchý otěhotnět? Kde berete tu jistotu?
Mně to trvalo víc jak rok. Ale nepočítala jsem plodné dny, bylo mi přes 30 začala jsem se léčit se štítkou.
Kubi, pokud se něco takového stalo, tak si myslím že riziko je 20% ale u každého je to jinak.. raději nos u sebe kondom a vždy jej použij..
Dobrý den chtěla bych se zeptat ve čtvrtek 28.10. a v pátek 29.10. Jsme s přítelem měli nechráněný sex neudělal se do mě vytáhnul asi 2 minuty před uděláním ale v sobotu jsem měla dostat své dny ale teď to mám opožděně 3 dny špiněla jsem, udělala jsem jsi pro jistotu těhotenský test který prý to má ukázat už po jednom dni vynechání menstruace a vyšel negativní myslíte že bych mohla být těhotná nebo ne?
Ahoj,
Chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět poslední den menstruace, když se přítel udělal mimo a potom cca 15 minut poté se třel o mě?
Předem dekuji.