Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jaké je u ženy riziko otěhotnění po jednom nechráněném sexu?
Jaké máte zkušenosti?? Díky moc! Kuba, 17
@ludek.kos Takovou, že své první dítě mám z jednoho nechráněného sexu.
Prostě pokud jste se se souloží trefili do správných dní a nemáš problém s kvalitou spermií, tak to může být na totata. ![]()
@ludek.kos jestli ses trefil do plodnych dnu, tak je riziko velke…
@ludek.kos píše:
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jaké je u ženy riziko otěhotnění po jednom nechráněném sexu?
Jaké máte zkušenosti?? Díky moc! Kuba, píše: Více
záleží v které fázi cyklu k nechráněnému styku došlo jestli měla žena ovulaci nebo ne.. to jste se ale Kubo už učili ![]()
Tak já vím, že asi dva týdny po skončení měsíčků jsou u holky plodné dny… Ale jako, když bych se strefil, tak se to uchytí najisto?? ![]()
@ludek.kos píše:
Tak já vím, že asi dva týdny po skončení měsíčků jsou u holky plodné dny… Ale jako, když bych se strefil, tak se to uchytí najisto??
Ano, pokud se trefíš, tak najisto. Jestli se to stalo včera, skočte do lékárny pro Postinor.
At si partnerka vzpomene, kdy mela naposledy menstruaci a kolikaty den jste meli ten sex, zalezi i jestli ma menstruaci pravidelne po 28 dnech. Jestlu je to cerstve, tak mate 48h na to sehnat nekde postinor.
@jdukolem jo a kde?? Myslíš na základce?? V životě se s námi nikdo o něčem takovém nemluvil
takže věřím, že nic o ovulaci neví, a vsadím se ze o tom neslyšela ani ta skorotehotna..
@ludek.kos Ja bych to tak uplne najisto nevidela, ale jste mladi, tak je pravdepodobnost vetsi nez o deset let pozdeji. Nikdo ti to tady nevyvesti.
@ludek.kos píše:
Ahoj,
Jaké máte zkušenosti?? Díky moc! Kuba, píše: Více
procento ti nikdo neřekne, záleží podle toho v jaké době cyklu sex byl…jestli ses trefil do plodných dnů, pak je šance poměrně vysoká.
@ludek.kos záleží jaké části cyklu byla a pokud měla ovulaci tak ta šance je víc než velká
. pak jedině si dojít pro prášek po ![]()
@ludek.kos píše:
Tak já vím, že asi dva týdny po skončení měsíčků jsou u holky plodné dny… Ale jako, když bych se strefil, tak se to uchytí najisto??
Jenže slečna taky memusí mít učebnocovou ovulaci 14 dní po začátku poslední menstruaci. Já si na obě děti zadělala až nekdy 21-23 den cyklu, protože ho fakt nemám tabulkový.
@ludek.kos píše:
Jsou to dva týdny od začátku menstruace a ne po skončení
proboha, když už bez kondomu tak aspoň přerušovaná soulož a ne do ní stříknout plnou dávku ![]()
@ludek.kos píše:
Nechcete dítě? Používejte antikoncepci. Když je nechráněný styk, tak může žena otěhotnět, člověk by řekl, že to 17-letý ví.