Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
před cca 10 dny jsem začala užívat antikoncepci zn. Azalia. Jsem 2,5 měs. po porodu, kojím. V příbalovém letáku je mezi nežádoucími účinky mimo jiné uvedeno i špinění. Od včerejška mám ale celkem silné krvácení… ![]()
Nejsem si jistá, jestli se jedná,,jen" o vedlejší účinek Azalie, nebo jsem dostala menstruaci - zřejmě podruhé od porodu(na počet dní od té první by to i vycházelo. ![]()
Chci se tedy zeptat, zdali jste neměly stejný problém-špinění si představuji jinak, u mě se opravdu jedná o krvácení a navíc mě lehce bolí záda a podbřišek…Tak nevím, jestli toto dohromady může být vedlejším účinkem antikoncepce? ![]()
Děkuji všem za odpovědi.
M.
Co si tak pamatuji, tak jsem to měla podobně, s Azaliou jsem nebyla vůbec spokjená a více už bych do ní nešla. Pořád jsem špinila a k tomu měla standardní menstruaci, a to i značně protáhlou.. Předtím jsem měla nějaké podobné prášky, to bylo fajn, ale pak to přestali do ČR dovážet a prý že je ta Azalia to samé.. Ale houby, bylo to dost jiné a i doktor říkal, že s ní nejsou ženy moc spokojený.. Teď mám Mirenu a pohodička..
Ja mam s Azalii soucasnou dost blbou zkusenost. Zacala jsem ji brat tedy az 8 mes. po porodu, ale den bez vlozky skoro neznam. Ted jsem v pulce druheho platicka a bez vlozky jsem byla cca 6 dni. Jinak bud menstuace, ale tak 14 dni (doted max. 7), pak tak 3 dny v pohode a pak opet spineni nasledovane menstruaci. Rikam si, ze zkusim vydrzet ty 3 mesice, ale uprimne jsem z toho uz na jine prasky (a nebudem si nalhavat, ze chlap taky). Ted cekam az si vsechny deti obudou nestovice a letim si pro jinou antikoncepci (zlata trifazova, co jsem brala pred tehotenstvimi).
@lindacka Já byla se svou původní HA taky moc spokojená, vysadila jsem ji kvůli plánování miminka…No a teď kvůli kojení mi Dr. předepsal tuhle ![]()
Jde o to, že bych potřebovala mít jasno, jestli je tohle krvácení menstruace, nebo vedlejší účinek Azalie. Jestliže se jedná o důsledek užívání Azalie, tak se na takovou antikoncepci zřejmě vybodnu-krvácení je celkem silné a o,,špinění" se rozhodně nejedná.
Začátkem prosince mám jít na kontrolu ke gynekologovi, tak uvidím, co mi řekne… ![]()