Nechtěné dárky, výbavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11952
4.11.12 14:24

Milá Anonymní..proč si děláš hlavu s takovýma číčovinama? Pokud teta chce obdarvat, nechť obdaruje..darovanému koni na zuby nehleď! Pokud to tentokrát budou nepotřebné věci, poděkuj a využij této příležitosti k tomu, abys jí vysvětlila, že je sice moc hodná a že si toho ceníš, ale že by ti pomohlo více to, kdyby kupovala potřebné věci, čili se spíše domluvit dopředu.. Jasně stručně, nač tolik úzkosti? Bude hůř.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
4.11.12 14:52

Tak já bych za dárky poděkovala a pokud se nehodí, tak bych je opravdu prodala, a co se týče půjčování? Vozit kočár kolem baráku přece může, nebo ne? Já bych byla vděčná, kdyby někdo k tomu mýmu nočnímu budíčkovi přišel přes den a já si mohla lehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.12 14:53

Nedělala bych z toho takovou vědu, dokud by mi taková teta neřekla: „Tak tady máš tyhle věci a za to mi musíš mrňouse půjčovat každý druhý víkend…“. Teta to tak třeba vůbec nemyslí, jestli má peněz dost, tak prostě má radost z toho, že vám to koupí a být Tebou, navíc nebohatá, tak to přijmu a hotovo a tetě nekazim radost. Nejdříve každý říká jak bude chodit na návštěvy, vozit kočár a hlídat, ale pak to tak neni.

TV k narození dítěte - to nechápu, nevidim tam souvislost a nevěděla bych, co na to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.11.12 15:05

Ja to moc nechapu, dostanete darky k vanocum od tety, ktera ma penez dost a evidentni radost z vaseho ditete, a ty z toho pomalu delas kovbojku o vdecnosti a jasnymu kupovani si vysady hlidat dite. Teta dava darek jako prekvapeni, navic neco, co neni zrovna za par kacek jako dudlik nebo chrastitko, tobe se to jeste nelibi. S tvym pristupem bych musela byt hoooodne ostrazita pred svymi rodici a babickou, nebot investovali do naseho ditete. Jenze je nikdo nenutil, dali to diteti, ne mne, dary jsem s diky prijala a jestli nekdo za to ocekava, ze bude mit vysadu byt s malym casteji, prosim, muze prijit, pochovat, povozit, ja dam rada nohy nahoru.

• Citovat
  • Upravit
16
4.11.12 15:08

Jsme skromní ale ne chudí-naštěstí, mohla bych si vše pořídit za své prašule, jen mi to připadá dost zbytečné kupovat nové věci když mám sehnané „ojeté a kluodné“ po kamarádkách a některé věci ani nepotřebuji… Teta má 2 dospělé dcery ale žádná nemá ještě malé dítko.. Ona je spíš takový tip (je jí 40let a dítě by si pořídila ještě jedno, ale jelikož má hodně solidní pracovní pozici sama řekla, že by si našla ženskou, co je na mateřské aby jí hlídala dítě- a měla by ho jen na ozdobu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.12 15:42

Taky bych potřebovala radu :nevim: než se narodila malá tak jsem jak mojí rodině tak i tchýni řikala že nechci aby jí někdo dával naušnice protože mi to příde takový nefér když jí jedna babička dá naušnice a od druhé je nosit pak nemůže a tak jsem chtěla uniknout problému a oznámila at je nikdo nedaruje že je s partnerem koupíme sami no a jakse malá narodila tak tchýně nám darovala svoje naušnice které nosila když byla ona miminko at je použijeme pro malou at to podědí :zed: :zed: :zed: v tu chvíli jsem si připadala jak u blbců :zed: No a ted nevim co dělat protože je naší princezně dávat nechci za 1. se mi nelíbí jelikož mám radši jednoduchost než přeplácanost a za 2. mi to příde nefér vůči mojí mamce které jsem řikala at je nekupuje že nebudeme dávat naušničky po nikom…Mít normální tchýni tak jí to v klidu řeknu a s poděkováním vrátím ale jelikož tchýni mám trochu víc jednoduchou která dělá ze všeho tragédii tak vim že to nepochopí.....co by jste v mé situaci udělali? :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101524
4.11.12 15:46

Nic, dala bych náušnice do šuplíku a hotovo, co na tom chceš řešit?
Nehledě na to, že já osobně tedy nesouhlasím ani s tím, aby se mimču píchali uši, považuju to za věc, kterou by si pak dítko mělo rozhodnout samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.12 15:48
@j.a.n.i1 píše:
Nic, dala bych náušnice do šuplíku a hotovo, co na tom chceš řešit?
Nehledě na to, že já osobně tedy nesouhlasím ani s tím, aby se mimču píchali uši, považuju to za věc, kterou by si pak dítko mělo rozhodnout samo.

Kdyby to bylo tak jednoduché bylo by to super ale když je dám do šuplíku a tchýně která od nás bydlí kousek uvidí na malé jiné naušnice tak z toho udělá kovbojku a bude tragédie jako kdyby někdo umíral a všude si na nás bude stěžovat a bombardovat všechny příbuzný co jsme jí to udělali a tak dálé.

• Citovat
  • Upravit
Gibbo
4.11.12 15:51
@Anonymní píše:
Kdyby to bylo tak jednoduché bylo by to super ale když je dám do šuplíku a tchýně která od nás bydlí kousek uvidí na malé jiné naušnice tak z toho udělá kovbojku a bude tragédie jako kdyby někdo umíral a všude si na nás bude stěžovat a bombardovat všechny příbuzný co jsme jí to udělali a tak dálé.

Ahojda, buď rázná, ať je tchýně jakákoliv, tak Ty jsi matka a Ty si to dělej po svém a jasně jsi řekla, jak to bude, tak si za tím stůj… Ustoupíš na naušnicích a co bude dál? Necháš si od ní určovat co a jak jen proto, aby byl klid? To by mi mohlo trhnout teda…

• Citovat
  • Upravit
101524
4.11.12 15:55
@Anonymní píše:
Kdyby to bylo tak jednoduché bylo by to super ale když je dám do šuplíku a tchýně která od nás bydlí kousek uvidí na malé jiné naušnice tak z toho udělá kovbojku a bude tragédie jako kdyby někdo umíral a všude si na nás bude stěžovat a bombardovat všechny příbuzný co jsme jí to udělali a tak dálé.

No a co, tak bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
4.11.12 16:08
@Davdan píše:
Souhlasím.
Kdysi bych nesouhlasila, ale teď co mám 2 děti a třetí na cestě souhlasím. :)
Akorát že jestli je tam nějaká averze… :?

U nás se toho kdysi taky hodně řešilo (dárky za vděk, hlídání…), ale nějak se to časem vykristalizovalo.

Ale chápu zakladatelku, jako bych kdysi viděla sebe! :?

Jé, Davdan ahoj :mavam: ani jsem nevěděl, že čekáte třetí dítko, v jakém jsi týdnu? Gratuluji :andel:

Jinak plně s tebou souhlasím, u nás to bylo podobné, ale taky už je to lepší, hlavně já sama si to srovnala v hlavě a je mi mnohem líp. Dřív bych tuto situaci taky tak řešila… teď? Dárek přijmu, ale dál se chovám podle svého přesvědčení, tzn. že pokud se necítím na to dítě půjčit, byť to ten druhý očekává, tak ho nepůjčím a je to. Ono dítě není hračka a není moje povinnost chovat se podle přání ostatních, tím ale neříkám, že bych nedovolila kontakt, to vůbec. Ale prostě v rámci určitých mezí ;)

Většinu problémů si děláme sami v naší hlavě… třeba si tohle všechno jen namlouváš, přestaň to řešit a bude ti líp, zaměř se na pozitivní myšlenky. Já jsem totiž zjistila, že právě moje myšlenky předurčují moji budoucnost, čím víc jsem se trápila podobnýma věcma, tím to bylo jen horší po všech stránkách a dělo se to, čeho jsem se ve svých představách bála. Když jsem začala myslet pozitivně, prostě myslela jsem na to, co chci, ne na to, co nechci, tak se karta úplně obrátila. Nikdy by mě nenapadlo, že je to tak jednoduchý, ale fakt je! :palec: ----

Jinak nejlepší je ale asi nemyslet vůbec (VIZ Eckart Tolle :andel: ), ale je to fuška se to naučit ;) zpočátku je těžký taky myslet pozitivně, když máme nastavený jiný vzorce myšlení, ale praxí se do toho člověk dostane, ty první dny jsou nejhorší, za měsíc už je „skoro“ vyhráno a za tři měsíce už je člověk někde jinde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
4.11.12 16:30
@Roxan píše:
Teda já osobně jsem docela potvora 8) Dárky bych přijala, ale pokud by si na základě nich začal někdo nárokovat moje dítě, tak bych mu ho nedala.
Dárek se má dávat proto, že ho někomu chceš něco dát a udělat mu tak radost a ne pak vyžadovat vděčnost. A pokud by dotyčný hodně protestoval, tak bych mu nabídla, že mu dary vrátím…
A co s těmi dárky, když je nepotřebuješ? Buď bych je darovala kamarádce, která by o ně stála a nebo je v nejhorším prodala na aukru…
Ale jak říkám, já jsem celkem potvora a chápu, že na tohle nemá někdo žaludek :lol:

heh, jsem asi taky potvora a souhlasim s tebou!! :palec: udelala bych to same

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
4.11.12 16:33
@Anonymní píše:
Taky bych potřebovala radu :nevim: než se narodila malá tak jsem jak mojí rodině tak i tchýni řikala že nechci aby jí někdo dával naušnice protože mi to příde takový nefér když jí jedna babička dá naušnice a od druhé je nosit pak nemůže a tak jsem chtěla uniknout problému a oznámila at je nikdo nedaruje že je s partnerem koupíme sami no a jakse malá narodila tak tchýně nám darovala svoje naušnice které nosila když byla ona miminko at je použijeme pro malou at to podědí :zed: :zed: :zed: v tu chvíli jsem si připadala jak u blbců :zed: No a ted nevim co dělat protože je naší princezně dávat nechci za 1. se mi nelíbí jelikož mám radši jednoduchost než přeplácanost a za 2. mi to příde nefér vůči mojí mamce které jsem řikala at je nekupuje že nebudeme dávat naušničky po nikom…Mít normální tchýni tak jí to v klidu řeknu a s poděkováním vrátím ale jelikož tchýni mám trochu víc jednoduchou která dělá ze všeho tragédii tak vim že to nepochopí.....co by jste v mé situaci udělali? :nevim: :nevim:

ja bych ji je proste nedavala(male) at si tchyne dela co chce!!je to tvoje mimi a ty si das nausnicky jake chces! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
4.11.12 16:48

A co to udělat jinak? Na chvíli holčičce naušničky dát, před tchýní předvést, aby byla spokojená, a pak je schovat s tím, že třeba tu jednu ztratila? Stát se to může, ne? 8) Samozřejmě se tvářit zničeně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
4.11.12 16:49

Naušničky dát a pak třeba říct, že jí endělají dobře a může mít jen chir. ocel… Pokud nemáš žaludek na to jí to nedát vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí