Nechtěné dárky, výbavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
227
4.11.12 16:49
@j.a.n.i1 píše:
Nic, dala bych náušnice do šuplíku a hotovo, co na tom chceš řešit?
Nehledě na to, že já osobně tedy nesouhlasím ani s tím, aby se mimču píchali uši, považuju to za věc, kterou by si pak dítko mělo rozhodnout samo.

Ahoj, naprosto souhlasím. Já mám tedy 3 kluky ale sestra už má holčičky dvě. Jednu 7 let a druhé jsou 2 roky. Ta menší náušnice nemá a starší je byla nechat nastřelit nedávno, až malá slečna sama uznala, že je chce. Kdybych měla holčičku, udělám to stejně. Jako miminku bych je nenechala píchat/nastřelit. Nechala bych rozhodnutí na ní. Ale každý to máme jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
4.11.12 17:28

Eneer ahoj!!! :hug: :hug: zatím jsem ve 23.týdnu. :)

Ty bys mohla vyprávět, viď? Ohledně tchýně.. :lol: To jsem ráda, že už je to lepší. :hug:

Anonymní - s naušnicema bych neustopila. Jednou jste to řekli a hotovo - a že je tchýně „jednoduchá“ přece neznamená, že ona bude určovat co a jak. Jestli s ní není řeč, tak právě PROTO bych si s ní udělala pořádek hned. Protože přijdou jiné, těžší věci na řešení… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.12 18:21

@Mišela1 No právě… O to mi jde… Taky to nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
4.11.12 19:05
@Anonymní píše:
Taky bych potřebovala radu :nevim: než se narodila malá tak jsem jak mojí rodině tak i tchýni řikala že nechci aby jí někdo dával naušnice protože mi to příde takový nefér když jí jedna babička dá naušnice a od druhé je nosit pak nemůže a tak jsem chtěla uniknout problému a oznámila at je nikdo nedaruje že je s partnerem koupíme sami no a jakse malá narodila tak tchýně nám darovala svoje naušnice které nosila když byla ona miminko at je použijeme pro malou at to podědí :zed: :zed: :zed: v tu chvíli jsem si připadala jak u blbců :zed: No a ted nevim co dělat protože je naší princezně dávat nechci za 1. se mi nelíbí jelikož mám radši jednoduchost než přeplácanost a za 2. mi to příde nefér vůči mojí mamce které jsem řikala at je nekupuje že nebudeme dávat naušničky po nikom…Mít normální tchýni tak jí to v klidu řeknu a s poděkováním vrátím ale jelikož tchýni mám trochu víc jednoduchou která dělá ze všeho tragédii tak vim že to nepochopí.....co by jste v mé situaci udělali? :nevim: :nevim:

Náušnice bych schovala do šuplíku - tchyni bych poděkovala a řekla, že je pro dceru schovám, nicméně nosit je teď nebude, protože chceme, aby nosila náušnice koupené od nás, na což jsme předem a včas upozorňovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
4.11.12 19:08
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na nechtěné dárky a případně jak je odmítnout. Jedná se o to, že moje teta (mamky ségra, poměrně finančně zajištěná) mně chce k narození miminka koupit dárek. Což není takový problém, jsem naopak ráda :) ALE domluvili jsme se na jednom dárku a to lehačku pro malého (jelikož nejsem náročná a koupila bych si to i sama, ale když nás chce obdarovat každá věc se hodí) jenže mamka přišla smutně s tím, že mi k tomu koupila i cestovní postýlku a hrací deku!! Musela mi to říct- to prý dostanem k Vánocům jako překvapení.. jenže já to od ní nehci :cert: jelikož vím, že jí za to budu muset být vděčná a "dělit se s ní o malého… už jen kvůli našim, kteří mi toho nemouhou tolik koupit je to trapné.. A hrací deku mi chtěli koupit kamarádky a já jim to odmítla, protože máme doma psiska takže jí zatím nechci a cestovní postýlku mám domluvenou po kamarádce-nepotřebuji nové věci..
Jsem akorát naštvaná a myslím, že takové věci by se měli domlouvat. Mimo jiné se mi ta lehačka ani nelíbí :,(- ukázala mi ji mamka na netu. Ještě mi chudák mamka říkala, jak se teta chlubila, že to bude její víkendové dítě!! že jí to není trpané před vlastní sestrou. Jinak mám s tetou dobré vztahy.. vím že spoust lidí by bylo vděčných za takové dárky, ale my jsme skromní a vše jsem si kupovala sama a vím, že mimi potřebuje hlavně maminku..

Vůbec jsem nepochopila problém. Jestli chce teta něco koupit, ať to koupí, když jí to udělá radost :nevim:

Jestli Ty to použiješ nebo strčíš do skříně a za rok prodáš či daruješ kamarádce, do toho Ti už nikdo nebude mluvit.

O „svém víkendovém dítěti“ si teta taky může povídat, co chce, proč by se nechlubila… realita bude stejně záležet jenom na Tobě, jestli a v jakém rozsahu se budete stýkat, zda jí budete dítě nechávat na hlídání, atd. atd.

Promiň, ale hledáš problémy, kde nejsou - stačí trocha velkorysosti a nadhledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí