Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Milé maminky,
mám takový problém, jsem 5 měsíců po porodu a mám problém s usínáním - důvodem je, že mám tak necitlivé nohy, že je to k zešílení, nikdy jsem s tím problém neměla, až po porodu..jako není to zas tak strašné, ale dost nepříjemné, musím si ty nohy vždycky pevně chytit, nebo se stočit do klubíčka, abych je aspoň na chvíli cítila. Přes den je to ok…Mohl by s tím souviset epidural? Měla jste to některá?
@Andulonka no zkušenost nemám ale pokud to začalo po porodu, tak epidurál by to určitě způsobit mohl. A co přes den, když chodíš a tak? Být tebou, tak zajdu k praktickému lékaři, ať tě někam pošle ![]()
Osobní zkušenost nemám, ale dcera kolegyně z práce po epidurálu nemohla několik měsíců došlápnout na nohu - měla jí takovou slabou, někdy to bylo v pohodě, ale někdy se jí úplně podlomila
takže bych to určitě řešila s dr, myslím, že souvislost to mít bude.
Právěže přes den je to v pohodě, můžu dělat cokoli, chodit, jezdit na kole, dlouho stát…jen večer, když mám nohy v klidu…:/
@Andulonka a nemáš třeba trošku i hemeroidy, to jsou vlastně špatné žíly. Já měla po porodu hemeroidy, dost jsem se s tím natrápila a pak jsem si měla ještě problémy s nohama, že mě tak bolely. Ale ne že bych je necítila. A nakonec mi obvodní řekla, že mám špatné žíly, takže to bylo asi takové osalbení po porodu. Dostala jsem detralex a bylo po problémech.
A nemuzou ti jen chybet nejake vitaminy, mineraly… telo je tehotenstvim a kojenim vycerpane. Obvodacka by ti to z krve zjistila a predepsala vhodny pripravek.
@Handa86 Hemeroidy nemám. Nebo aspoň myslím
řeknu to gynekologovi, příští týden tam půjdu, tak uvidím co mi řekne. Třeba to je fakt jen nějaká banalitka, jako nedostatek nějakého vitaminu - což by bylo možné, celé těhotenství jsem prozvracela…každopádně děkuji za Vaše názory..:-)