Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, už asi 4.den jsem šíleně unavená, ale jako fakt hodně, doma fungovat musím, protože mám malého synka, ale do všeho se musím nutit a dělám opravdu jen potřebné věci. Taky na mě padl nějaký splín, nejde se mi z ničeho radovat, připadám si úplně mimo. Má někdo nějakou radu, jak se toho zbavit, co pomáhá? Ještě mám úplně zatuhlou nebo bloklou krční páteř a bolí mě z toho šíleně hlava, může to být s tím spojené? K dr na odblokování jdu ve čtvrtek.
No to on si ho odpoledne vždy když přijde z práce vezme, ale já právě nemůžu usnout, i když ta únava je fakt extrém a do toho ta hlava ![]()
Ahoj, to znám:/. U mě většinou zabírá nějaké nenáročné odreagování. Nejradši mám pořádně dlouhou vanu nebo vypnout u knížky…Myslím, že to má na svědomí tohle podivný počasí:(, ty změny tlaku…
@wasean No budu se muset zkusit taky u něčeho odreagovat, snad to pomůže, protože kdyby to trvalo den, tak to nějak člověk přežije, ale to se fakt táhne už ten 4.den ![]()
@evcaB píše:
Ahojky, už asi 4.den jsem šíleně unavená, ale jako fakt hodně, doma fungovat musím, protože mám malého synka, ale do všeho se musím nutit a dělám opravdu jen potřebné věci. Taky na mě padl nějaký splín, nejde se mi z ničeho radovat, připadám si úplně mimo. Má někdo nějakou radu, jak se toho zbavit, co pomáhá? Ještě mám úplně zatuhlou nebo bloklou krční páteř a bolí mě z toho šíleně hlava, může to být s tím spojené? K dr na odblokování jdu ve čtvrtek.
Mám to ted taky, nemůžu spát vůbec, buší mě srdce jako o závod, doktorka mi napsala lexaurin a rivotril
No právě lexaurin mám doma taky, ale ten mi pomůže jen od úzkosti, ale ta únava přetrvává, takže si ho moc brát nechci ![]()
Mně na tohle obvykle pomůže lahvinka vína nebo něčeho tvrdšího, ale to bych nerad doporučoval. Otázka na čem je vypěstovat si případnou závislost lepší - jestli na pití, nebo na prášcích, což jsou v podstatě drogy. JInak ale doporučím pohyb, sice ti bude trvat se přemoct, ale až se z těla vyplaví endorfiny, budeš mít hned větší chuť do života.
@Žirafátko píše:
@misacek00 oboje vysoce návykové. Zkus raději meduňku.
to se ti to mluví když se můžeš vyspat z blbý medunky, mám tu směs bylinek mělo by to mít antistresový účinky a nic teda, neusnu.
@misacek00 Já tě úplně rozumím, docela trpím na depresivní nálady, trápí mě to asi 2 roky, někdy je jednodušší se z toho dostat, ale ztovna teď jsem docela mimo a kdo nezažil, opravdu nepochopí co to je.
@napresdrzku tak lahvinka je určitě taky dobrá volba
ale zvedne náladu jen na chvíli, škoda ![]()
@evcaB píše:
@misacek00 Já tě úplně rozumím, docela trpím na depresivní nálady, trápí mě to asi 2 roky, někdy je jednodušší se z toho dostat, ale ztovna teď jsem docela mimo a kdo nezažil, opravdu nepochopí co to je.
Já to nikdy neměla až ted posledních 14 dní tak jsem zrovna dneska dostala recept + mám jít na odběry krve, protože mám zvýšenej tlak a podezření na štítnou žlázu.
@evcaB sem tam se mi to taky stává.. únava je prevít, a nejhorší je, že čím je člověk víc unavený, tím míň může spát.. já teda žádný prášky do sebe nervu, ale občas třeba 5× do roka o víkendu, když je můj doma, tak proležím třeba celou sobotu nebo neděli - pospávám, koukám na telku, zamknu se, aby mě mládě neotravovalo a prostě relaxuju, během dne si dám třeba hodinovou horkou, a večer už jsem fit.. a zase mám třeba na 2 měsíce pokoj.. ty záda určitě nemůžou za nespavost a blbou náladu.. ale určitě ti to pomůže odreagovat se..
takže na blbou náladu pro mě je rada zrelaxovat a odpočinout.. bohužel se spánkem neporadím, taky bych potřebovala poradit jak na něj.. mám období, kdy i 3 týdny v kuse spím jen 2-4 hodiny denně a prostě nemůžu spát, tak v noci pařím hry na mobilu a přes den pak padám na hubu.. teď mám ale období, kdy spím furt, takže doufám, že tím, že jsem to napsala se to zase neobrátí
![]()
@misacek00 Já se právě se štítnou lečím, teď jsem měla výsledky horší, navyšovala mi prášky, tak je to možná i tím. No zatím ten stav vždy během měsíce sám odezněl, tak uvidím, jak to bude trvat dlouho teď.