Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
Před 3dny jsem měla slabý kašel, den na to jsem trochu chraptěla a další den už nemůžu mluvit vůbec, jen slabě šeptat. Tohle se mi ještě nikdy nestalo. V krku mě vůbec nebolí, nemám ani knedlík v krku, kašlu jen malinko sem tam, ale mluvit nemůžu, jsem zoufalá. četla jsem že se nemá ani šeptat, jenomže to je složité když můj malej syn nechápe proč nemluvím a pořád se mě na něco ptá.
…máte někdo tuhle nemilou zkušenost s hlasivkami? co Vám pomohlo, nebo jak dlouho to může trvat? díky
![]()
Kloktat vincentku, a v lékárně koupit homeovox, nebo panthenol, a trvá to tak týden, mívám to skoro pravidelně jaro a podzim
Týden…
to mě zničí…co se dá dělat..nejvíc mě štve že nevím z čeho to mám, neměla jsem nijak dlouhý nebo silný kašel, ani jsem nenamáhala hlasivky…
…ale dík za rady
Kup si pastlky z lišejníkem a timiánem (ten název si těd nevzpomenu) já měla minulý týden po hokeji uplně vyřvané hlasiky a do dvou dnů byl po nich klid
Mě se to stalo a 14 dní se mi všichni smáli a furt se ptali - coo??co si řikala??
![]()
@dituleska píše:
Mě se to stalo a 14 dní se mi všichni smáli a furt se ptali - coo??co si řikala??![]()
to mě dělá můj přítel..mě už to ale směšné nepřipadá…on si jezdí ven na kolo a já jsem doma s malým kterému nemůžu ani odpovědět ![]()
@katula9 píše:
Kup si pastlky z lišejníkem a timiánem (ten název si těd nevzpomenu) já měla minulý týden po hokeji uplně vyřvané hlasiky a do dvou dnů byl po nich klid
díky, zkusím…skočím zítra do lékárny..snad něco zabere..kdybych aspoň chraptěla nebo něco..ale už mi nejde skoro ani šeptat ![]()
Zajdi si k lékaři na výtěr z krku. Já to měla před dvěma týdny (mívám to tak jednou do roka) a obvykle za to může nějaká potvora v krku, na kterou zaberou jen antibiotika…
@Patyta píše:
Zdravím,Před 3dny jsem měla slabý kašel, den na to jsem trochu chraptěla a další den už nemůžu mluvit vůbec, jen slabě šeptat. Tohle se mi ještě nikdy nestalo. V krku mě vůbec nebolí, nemám ani knedlík v krku, kašlu jen malinko sem tam, ale mluvit nemůžu, jsem zoufalá. četla jsem že se nemá ani šeptat, jenomže to je složité když můj malej syn nechápe proč nemluvím a pořád se mě na něco ptá.
…máte někdo tuhle nemilou zkušenost s hlasivkami? co Vám pomohlo, nebo jak dlouho to může trvat? díky
![]()
Nedávno tu byla podobná diskuze, psala jsem to i tam - na hlasivky úžasně zabírá teplé mléko s medem a oříškem másla. Než se dostaneš do lékárny nebo k doktorovi, můžeš to zkusit, rozhodně tím nic nepokazíš (pokud to ovšem zvládne tvůj žaludek) ![]()
To jsem se tehdy ptala já po hokeji a jelikož měli v lékárně jen tohleto co jsme doporučila tak jsem si to koupila a fakt do dvou dní byl klid
@Patyta Tak přesně tento „stažený zvuk na nulu“ jsem měl tento měsíc taky (jako bonus k angíně). Dostal jsem antibiotika - a podle „babské rady“ z příbuzenstva jsem u toho hojně konzumoval chleba se sádlem a s cibulí. No a už je to pryč…
Díky všem za odpovědi
hlas se mi vrátil po 4dnech, pila jsem mlíko s medem, užívala jsem kapky na krk, pila Vincentku, měla jsem pastilky na krk a ráno jsem se vzbudila a najednou jsem mohla mluvit…vůbec to nechápu že to šlo tak rychle a najednou. ![]()