Nedochvilní puberťáci

9774
16.3.24 19:32

Nedochvilní puberťáci

Jak jsou na tom vaše náctileté ratolesti s dochvilností? Je to porucha jen na našich vysílačích (a v blízkém okolí) anebo je to rozšířenější. Mám dva kousky a oba mají tendenci chodit na poslední chvíli a bezmezně věří tomu, že to stihnou. Většinou ano, ale obvykle to mají na knop. A občas i po. A mě to vytáčí, protože raději přijdu někam o 10 minut dřív, než o minutu později.
Dneska dcera vyrážela na sraz 5 minut poté, co měla být na místě. A ani nedorazila jako poslední, takže měla pocit, že je vlastně všechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5244
16.3.24 19:36

Treba to nebude pubertou :mrgreen: U nas takhle funguje cela rozvetvena rodina uz cela desetileti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
16.3.24 19:37

Jsem ráda, že nevidím moc často, jak se vypravuje do školy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
16.3.24 19:38
@Afrikana píše: Více

Marně pátrám, po kom by to měli. Leda tak po stýčcích :mrgreen: Zbytek rodiny je vcelku dochvilný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.3.24 19:39

@Jahru mam aktuálně dva, věk skoro 18 a 16,5. S jedním nemůžu chodit třeba na spoj. Já odcházím ( s předstihem, mám ráda rezevu)a on si jde teprve mýt hlavu. Já nasedám do auta, v autě mám psa, kolo, atd… ( ďitě dost informováno dopředu) a on teprve hledá lahev na zápas. Jemu se to tedy občas nevyplatí a už zažilo situaci, kdy danou věc nestihlo. Ale poučení zatím nikde.
Druhý chodí trochu lépe, ten to stihne vždy.
Holka naopak i věk náct všude chodila před. Nikdy nepřišla pozdě a raději všude o 10 minut dřív.
Asi je to hodně I povahou.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.3.24 19:39

Jak kdy a podle toho, jak jim na situaci záleží. Kolikrát říkám naší nejstarší, že je 7:50. Jestli by nechtěla vyrazit. Ona se tam machlí před zrcadlem nebo si klidně něco balí do tašky. A má čas. Za 10 minut zvoní. Má to teda pár kroků. Moc dobře ví, kdo jde opakovaně pozdě, tak jde přes ředitelnu. Zatím to vždy stihla. Příští rok jsem na ni zvědavá. Nejmladší a prostřední jdou i v mrazu klidně o 20-25 minut dřív. Pak stojí partičky v mrazu před školou. A vykecávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.3.24 19:43

@Havlova to já jo..45 jede Bus… 43 se barákem prožene tornádo letící na spoj… ale jako už mu řidič stavěl u baráku..
Ono asi moc běžců ráno nepotkává ( lady tu zná každého). Vstával ve 40.
Ten druhý odchází v 36, jako knop ale ok. Jezdí stejným busem, sdílí stejně patro v baráku.

Příspěvek upraven 16.03.24 v 19:45

• Citovat
  • Upravit
9774
16.3.24 19:43

@kocourGarfield Jo, jo, jo. To je přesně ono. Já nachystaná, obutá, klíče v ruce… a robě se jde vyčůrat a hledá ponožky :cert: :lol:
Já na autobus vyrážím o 5 minut dřív, oni 50 sekund před odjezdem (a obvykle to sprintem stihnou :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.3.24 19:44

Mám to odmala až doteď. Těžko říct, zda z toho vyrostou. Mám taky na všechno dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
16.3.24 19:49
@Jahru píše: Více

1/4 hodiny do odchodu - zombie zírá a pije kafe. 10 minut do odchodu - zombie dopíjí a jde hledat, co na sebe. 7 minut do odchodu - zombie jde na toaletu. 5 minut do odchodu - zombie jde do koupelny, tam dostane asi 220V zásah a je z něj chobotnice - honem si čistí zuby, dělá drdol, voní a maluje se. 30 sekund před odchodem se obouvá, za běhu nasazuje kabát atd. a zdrhá. Občas usoudí, že se musí převlíct do jiného a to pak běží i kus cesty na vlak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.3.24 19:49
@Jahru píše: Více

Ani ne. Ale já jsem na todle děsně háklivá a od mala to řeším, ukazuji jim že prostě je třeba mít rezervu Vnitřně mi na tom záleží.
Ale starší je třeba děsnej bordelář, nechává všude věci, nádobí, oblečení, papíry od bombonů, učenice, sešity. Děsn mi to sice štve, ale prostě vím, že i já sama mám v tom rezervy, nejsem důsledná, není to pro mě priorita number 1 ( idkyž nedokážu ani říct, že je mi tu fuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.3.24 19:53

@Lama Lama nikdy nechodím pozde. Mám ráda rezervu. Celý život jim to tluče do hlavy a 2 jsou ok, 1 tak nějak na hraně ale stihne a 1 viz můj popis. Jako ne že by neustále chodil někam pozdě to ne. Ale někdy to vůbec není jeho zásluha.
Mám rasa systém, pořádek. Uklízí si po sobě. Šlape po nich celý život a vyfotit Ikeu se skládkou jednoho nepůjdu. Jako on to 1× za týden uklidí, ale mezi. No uf.
Tady mám svědomí čisté.

Příspěvek upraven 16.03.24 v 19:55

• Citovat
  • Upravit
42211
16.3.24 19:54
@kocourGarfield píše: Více

U nás až tak od 15. Snad se to zase srovná. Syn se taky srovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
16.3.24 20:03

Ani mi nemluv. Puberta pryč a změna žádná. Všude na poslední chvíli, kolikrát se domluvíme, že se sejdeme ve čtyři, já tam přešlapuju už od třičtvrtě a ve čtyři telefon, že nestíhá. Mě to neskutečně vytáčí. Ale to dělají ty mobily. Kdybyste viděli ty domluvy, když má s někým sraz. :D To se za den desetkrát změní, a pak kolikrát zavolá, že teda jede domů, že to zrušili. Nechápu. Když jsme si my něco domluvili, tak jsme to prostě museli stihnout, mobily nebyly a pevnou linku také každý neměl. A ze mne má legraci, že všude musím být s časovou rezervou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
16.3.24 20:05

Oba náctiletí chodí včas. Jsou na to zvyklí ode mě.
Až bude náctiletý nejmladší, tak s tím úplně nepočítám. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect