Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky teď jsem se docela solidně naštvala, můj skoro manža má příští týden 30 a tak děláme příští víkend oslavu. Jeho bratr se rozvádí a má novou přítelkyni, tak jsme se rozhodli ji díky této příležitostí konečně poznat, má dva kluky, ale chtěli jsme první poznat ji, jestli mi rozumíte. Bude to docela dost lidí a naše 8mi měsíční holčička špatně snáší nové tváře, taky proto chceme pomalu na ní. Vím, že tu budou názory, že ji moc šetřím nebo tak, ale pokaždé když jsem prostě pozvali známé tak jí trvalo 3 další dny než se s tím srovnala o proplakaných nocích nemluvím. Mudra říkala že některé děti snáší psychicky špatně hodně nových tváří najednou. Ale to je fuk prostě jsme první chtěli poznat tu přítelkyni, ale bratr od manžy mi napsal že teda v tom případě nepřijedou, že jí to ani říkat nebude o co jsem je požádala. Jsem vytočená na ultimum myslím, že jako matka to pochopí, a taky když jí šel představit tchánovi tak sama řekla že bez kluků ať se poznají a pak představí kluky. Řekla jsem mu, že při příští návštěvě je už mají vzít ale prostě je jak dub. ![]()
ahojky…to mě mrzí,že je maličká tak stresovaná z nové tváře…ale měla by to pochopit ta přítelkyně,pokud není úplně zabedněná…tak ať mu to vysvětlí jeho bratr,třeba to nechce slyšet od ženský..chlapy moc na nás nedají…držím palečky ať to vyjde dle tvých představ
No a co kdybys to primo adresovala ji, kdyz svagr ji to ani nerekne? A mozna to podat, jako pozvani, aby ani pro ni to nebylo neprijemne, ze by mela poznat tolik novyhc lidi a tak…sice nechapu, jak to muze nekdo povazovat za problem, ale coz, lidi jsou ruzni…
jeste me napadlo, aby to vyridil tvuj manzel, kdyz jde o jeho bratra.
j
ja v tom nevidim problem, ženská, která má děti a je normalni, jiste pochopi, že vaš broucinek ma stress z nových tvařích, to je naprosto normální. Náš brouček pokud není dobře naladěný, tak dělá krabici na každého koho jen vidí:-), držím palečky at to dobře dopadne
Problémem se zdá ten bratr, který přítelkyni o pozvání evidentně ani říct nechce.
A jak pozvat přítelkyni bratra, když na ni nebude mít číslo, hm?
LadyRebeka: Jedině zkus nějak vyzjistit číslo na přítelkyni a říct jí, jak to je. Jinak prostě asi smůla, když si chlap postaví hlavu, tak se nehne.
Já chápu tu novou přítelkyni. Její děti k ní patřijou a pokud se s ní chcete seznámit, tak i s dětma.
Ale myslím, že když jí zavoláš, vysvětlíš jí situaci, tak byste spolu měly přijít na nějaké rozumné řešení. Jako máma to určitě pochopí a přijde bez dětí, pokud sežene hlídání. Možná pro ni bude přirozenější přijít někdy jindy i s dětma, což by možná bylo příjemnější i pro vaši malou.
A nepomohly by třeba dceři právě ty dětské tváře? Jako matka by to určitě mohla pochopit, ale je to jen člověk a třeba si to bere moc osobně jako útok na svou osobu a jako náznak, že jí s dětma nepřijmete, i když to tak samozřejmě není. Ale nikdo nemůže vědět, čím si prošla třeba v jiných vztazích. Jestli už jí tchánovci viděli, tak at jí to zkusí takhle podat oni. ![]()
Lady Rebeka... vezmu to zgruntu:
Je to napsanýá pro mě trochgu zmateně, ale mrkneme se na to:
Bude to docela dost lidí a naše 8mi měsíční holčička špatně snáší nové tváře, taky proto chceme pomalu na ní. Vím, že tu budou názory, že ji moc šetřím nebo tak, ale pokaždé když jsem prostě pozvali známé tak jí trvalo 3 další dny než se s tím srovnala o proplakaných nocích nemluvím. Mudra říkala že některé děti snáší psychicky špatně hodně nových tváří najednou. *
Takže pokud dobře rozumím, obáváš se, že bude mít vaše dcerka zase potíže, pokud pozvete domu více lidí… a nešlo by to třeba zorganizovat někde v restauraci, u rodičů a podobně.. třeba by dcerak v jiném než domácím prostředí ragovala klidněji, nevnímala by to jako „narušení prostoru“ a řádu chodu domácnosti.. a popravdě já mám dodneška strach z hodně lidí pohromadě, nedělá mi to dobře a to jsem dospělá, takže dokážu pochopit, že malému dítěti to dělá potíže zvládnout.
Ahoj holky teď jsem se docela solidně naštvala, můj skoro manža má příští týden 30 a tak děláme příští víkend oslavu. Jeho bratr se rozvádí a má novou přítelkyni, tak jsme se rozhodli ji díky této příležitostí konečně poznat, má dva kluky, ale chtěli jsme první poznat ji, jestli mi rozumíte. Bude to docela dost lidí a naše 8mi měsíční holčička špatně snáší nové tváře, taky proto chceme pomalu na ní.Ale to je fuk prostě jsme první chtěli poznat tu přítelkyni, ale bratr od manžy mi napsal že teda v tom případě nepřijedou, že jí to ani říkat nebude o co jsem je požádala. Jsem vytočená na ultimum myslím, že jako matka to pochopí, a taky když jí šel představit tchánovi tak sama řekla že bez kluků ať se poznají a pak představí kluky. Řekla jsem mu, že při příští návštěvě je už mají vzít ale prostě je jak dub.
Tak teď jsem to teprve pochopila! vy jste pozvali jen ji ale bez dětí! No tak to zas reakci Tvého švagra chápu, zastává se přítelkyně, jsou rodiny všichni i s klukama… nechce ji zraňovat, a proto ji to ani nebude říkat, protože už tak jsou v "blbé " situaci kvůlli tomu rozvodu a tak.. a tohle by ji mohlo být nepříjemné…
No měly byste se domluvit na nějakém kompromisu… chápu postoje tebe i druhé strany,.. myslím, že řešení existuje, jen je třeba přestats e vztekat a najít společnou řeč..
Přeju hodně štěstí a zdárné vyřešení potíží:) a oslavu jak má být! ![]()
Já teda taky trochu chápu „protistranu“ - patří k sobě, bude tam celá rodina, tak proč ne oni…
Taky bych navrhovala promluvit kdyžtak spíš s ní, vysvětlit situaci a domluvit nějaký rozumný kompromis, po kterém spolu nepřestanete na 10 let mluvit ![]()
A nešlo by se dohodnout, že by si kluci malé nevšímali? Aspoň ze začátku a třeba by se přišli dle situace na ni podívat za 2-3 hoďky, když to půjde a budou chtít. Beztak nebudou sedět někde způsobně u stolu (nevím teda jak jsou velcí), ale budou si někde hrát a mimino je zřejmě moc zajímat nebude.
Nevím teda, jak to u vás je, ale mám o něco starší mimino a tipla bych si, že malá spíš nese hůř, když se na ni snese smršť po poňuchňání hladových tetiček. Když se někde budou vyskytovat 2 děti, které si jí ani nebudou všímat, myslím, že na ně spíš hodí salám. Ostatně bude dost vytížená u babiček, dědečků atd., než aby se děsila nějakých dvou kluků. Nevím no, jenom názor. To by totiž mimo jiné znamenalo, že je třeba 3 dny rozhozená i z návštěvy obchodu, procházky po městě, kde je cizích lidí taky habakuk. Ale to asi není, když si jí nevšímají, ne? ![]()
No promiň, ale docela bratra chápu - kdyby jsi mu řekla, že oslava je bez dětí /že tam nejdou žádné a koná se to např. později večer/, tak to neurazí, ale takhle…Chlap rozhodně nemůže mít pro takové vysvětlení pochopení, takže se mu nemůžeš moc divit. A jak Vaše holčička reaguje na jiné děti? Většinou se těmhle špuntům děti líbí a zajímají je. Třeba by jsi byla překvapená, jak by se to malé líbilo. A neodpustím si poznámku - jak to teda děláte, to s malou vůbec nikam nechodíte??? Např. do obchodu nebo mateřského centra.....Abych řekla pravdu, já asi budu zrovna ta šťoura, co Ti řekne, že to fakt možná prožíváš toršku moooc. Promiň. ![]()
Mám pro tebe pochopení.A vím, že jsi to myslela dobře.
Moje dcera také kolem 6 a 7 měsíce nesnesla ani nejbližší příbuzenstvo a to se na ní ani nehrnuli, stačilo, že je viděla z dálky v obýváku a hned řvala jak píchlý prase.
Já být tebou, tak dokud ty stavy nepominou nebo se nezlepší, tak bych se takových situací vyvarovala a nedělala si zbytečné vrásky. budeš zbytečně nervozní z každého a malá to také pozná.
Mě ty to za ty proplakané hodiny nestálo at už je to oslava jakákoli.
Mohlo by se to udělat pro všechny v restauraci, kam bys na chvíli s malou přišla, pozdravila se, připila a pak šla v klidu domů s malou..Však manžela vidíš každý den a svou oslavu si můžete dopřát i ve dvou - no ale to je varianta podle mě samozřejmě - to by vyhovovalo mé nátuře.
Omlouvám se za svůj názor raději předem, ale já taky naprosto chápu toho bratra!
Být já jeho přítelkyně a někdo mi vzkázat tohle - jakože já bych teda milostivě přijít mohla, ale moje děti, to už by bylo moc, tak by mi to bylo dost líto, řekla bych si, že se mi tím nějak naznačuje, že o nás nikdo nestojí a nešla bych tam určitě raději vůbec
Podívej se na to z jejího pohledu - vy děláte oslavu, kde bude víc lidí, to holčička podle vás snese, ale její 2 kluci, už by jako bylo MOC NAVÍC a holčička by měla trauma
Nezní to divně??? Mě by to přišlo jako naprosto průhledná výmluva a urazilo by mě to.
Jedno klasické rčení praví: „musíme dávat tak, aby bylo možné si vzít“ a mě napadá anologicky: MUSÍME NĚKOHO POZVAT TAK, ABY TO POZVÁNÍ BYLO MOŽNÉ PŘIJMOUT.
Ty sama bys přijala pozvání od někoho, kdo by ti vzkázal, ať dítě necháš někde jinde, že by z něj měli trauma?! ![]()
Příspěvek upraven 12.03.10 v 09:24
BlanulaK píše:
No promiň, ale docela bratra chápu - kdyby jsi mu řekla, že oslava je bez dětí /že tam nejdou žádné a koná se to např. později večer/, tak to neurazí, ale takhle…Chlap rozhodně nemůže mít pro takové vysvětlení pochopení, takže se mu nemůžeš moc divit. A jak Vaše holčička reaguje na jiné děti? Většinou se těmhle špuntům děti líbí a zajímají je. Třeba by jsi byla překvapená, jak by se to malé líbilo. A neodpustím si poznámku - jak to teda děláte, to s malou vůbec nikam nechodíte??? Např. do obchodu nebo mateřského centra.....Abych řekla pravdu, já asi budu zrovna ta šťoura, co Ti řekne, že to fakt možná prožíváš toršku moooc. Promiň.
Blanko to sis mohla odpustit, né?? Přece její dítě neznáš tak to nehodnot. Moje dcera měla takové období taky, ale za 2 měsíce to přešlo, ale to neznamená, že jí během té doby budu vystavovat v MC a nutit do návštěv - nevím proč by to kdo dělal, takhle stresovat..