Od mého prvního cévkování mám problémy s močením

Anonymní
12.3.20 21:30

Nedokonalé vymočení

Dobrý den,
asi půl roku od mého prvního cévkování mám problémy s močením. Veškeré výsledky moči a krve mám v pořádku. Jde o to, že pokaždé když se jdu vymočit a vstanu ze záchodu, mám okamžitě pocit na dovymočení. Cítím ten zbytek jak kdyby v močové trubici kde je strašně nepříjemný. Kolikrát to není jen pár kapek ale i slabý proud který ještě dovyteče ven poté co si na toaletu znovu sednu a vytlačím. Piju furt urologické čaje, dodržuji pitny režim.
Neprošla jste si nějaká něčím podobným? Nepomohlo vám na to něco? Budu ráda za jakýkoliv typ. Předem děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
12.3.20 21:56

Zúžená močová trubice? Zkus se domluvit na urologii na jejím rozšíření. Dělá se to ambulantně (cystoskopie). Je to nepříjemný, ale pomáhá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
12.3.20 22:21
@Anonymní píše:
Dobrý den,
asi půl roku od mého prvního cévkování mám problémy s močením. Veškeré výsledky moči a krve mám v pořádku. Jde o to, že pokaždé když se jdu vymočit a vstanu ze záchodu, mám okamžitě pocit na dovymočení. Cítím ten zbytek jak kdyby v močové trubici kde je strašně nepříjemný. Kolikrát to není jen pár kapek ale i slabý proud který ještě dovyteče ven poté co si na toaletu znovu sednu a vytlačím. Piju furt urologické čaje, dodržuji pitny režim.
Neprošla jste si nějaká něčím podobným? Nepomohlo vám na to něco? Budu ráda za jakýkoliv typ. Předem děkuji za odpovědi

Zavolej na urologii, bývá to normální pár dní po, ale tohle je dlouhá doba od cévkování, tak ať z toho není ještě nějaký problém, nechci strašit :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36764
12.3.20 22:41
@Hrozina píše:
Zúžená močová trubice? Zkus se domluvit na urologii na jejím rozšíření. Dělá se to ambulantně (cystoskopie). Je to nepříjemný, ale pomáhá to.

To nevypadá na nějaké zúžení, spíš na atonii měchýře (malé napětí stěn močového měchýře, pomalé smršťování). Já bych si vzal vit E a B komplex plus brusinky- víceméně preventivně. Dost pít a kafe a hodně chodit (trénuje stěny). Ale některé léky jsou na předpis a jejich naordinování musí rozhodnout doktor, takže rozhodně urologie (teď mě napadly anabolika, ale to je dtto). :think:
edit: zkusil bych to ve stoje ve sprše, případně zkusit lehký záklon ( zvýší napětí břišní stěny) a předklon (změní pozici vůči gravitaci - taky by mohla stěna měchýře nasedat na svěrač - výtok a zlepší se to po smrštění a takhle se oddálí). :mavam:

Příspěvek upraven 13.03.20 v 08:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.20 22:46

Jsem po operaci zuzene mocove trubice v detstvi a rikali mi, ze po moceni mam jit do 5 minut znovu na wc a vytlacit zbytek, ktery v mocovem mechyri zustane. Ja tedy ten zbytek vytlacim do max. minuty a z wc ani neodchazim. Ale presne jak pises, kolikrat to neni jen par kapek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex