Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
vím, že už s tím nic neudělám, ale potřebuju se trochu vypovídat…
Jsem dnes dělala k večeři kuřecí plátky v troubě, bohužel mě nenapadlo po vyndání zkontrolovat jestli už „jsou“ a automaticky nandala na talíře. Když už jsme měli většinu v sobě tak jsem si všimla, že je to nedopečené, ne vyloženě krvavé, ale prostě v prostředku růžové…
Si teď všechno nějak moc beru, úplně mě zamrazilo a hned sem si představila salmonelu nebo něco podobného v celé rodině… Mám měsíc do porodu ![]()
edit: stalo se vám někdy něco z nedodělaného kuřecího, nebo je to převážně bublina? jak se všude říká, jak je kuřecí nebezpečné?
Klid, neumřeš. tepelně opracované to bylo, pochybuji, že by v tom byla salmonela
Hlavně klid, nejhorší smrt je z vyděšení
Vůbec bych to neřešila a nenervovala se tím.
Tak co ja vim tak ze syroveho kuřecího můžeš chytit salmonelozu nebo kampylobaktera. Já měla to druhy, lapla sem to v restauraci, všichni SME měly stejny jídlo ale já pila pivo. Ostatní vino a doktorka mi potom řekla ze vino jak je kyselý tak pomáhá nicit tydle potvory tak bych si preventivně skleničku dala. Ale nejhorší je panikarit, to si pak člověk i ten průjem vsugeruje. Asi bych i vsem naordinovala probiotika, v enterolu je koňská dávka, kdyby náhodou. Ale neboj bude to OK. Já často taky jako těhotná panikarila a všechno bylo OK.
@araw ano, opracované to bylo, ale bohužel nedostatečně… @fragola ale, jinak díky holky, to právě potřebuji slyšet - racionální názory " netěhotného mozku" ![]()
@fidela díky
víno si bohužel asi nedám, zlobí mě vyšší tlak… díky za názor… mě by to netěhu asi nenapadlo řešit, ale teď nějak vidím černé scénáře…
Asi nebylo moc nedopoečené, když sis toho všimla až bylo skoro vše v žaludku ![]()
@hanula23 píše:
@araw ano, opracované to bylo, ale bohužel nedostatečně… @fragola ale, jinak díky holky, to právě potřebuji slyšet - racionální názory " netěhotného mozku"
Tak já mám momentálně taky „těhotný“ mozek, takže tě chápu
Sama jsem podobně plašila asi před měsícem, kdy jsem si dala v restauraci grilovaná kuřecí prsíčka, ládovala jsem se až se mi dělaly boule za ušima, když jsem si všimla, že jsou v prostředku ještě dost růžová…Taky jsem z toho byla chvíli na větvi, ale je to už přes měsíc, žiju a nic mi není a nebylo
Hlavně neplašit
Jinak samozřejmě z drůbeže je možný salmonelu, campylobaktera, yersinie atd. chytit, ale tak zase nějakou dobu jsi to snad pekla, byly to plátky, to se prohřeje rychle, já bych se fakt neobávala ![]()
@kve-tinka jj, to je pravda… jenže bohužel spousta nákaz bývá prý z takhle " trochu" nedodělaného… ono opravdu napůl syrové kuřecí by asi nesnědl skoro nikdo… už kvůli chuti, musí to být hnus…
@Normandy díky to jsem moc potřebovala slyšet
jj, těhotný… třeba se tomu jednou zasměju, co jsem to řešila
ale teď mám fakt obavy… i když teď když čtu příspěvky ostatních mnohem menší, prvotní hysterie překonána ![]()
@hanula23 jinak mám pocit ze Salmonella se ničí při teplotě nad 60 stupňů a to myslím ze když to bylo v troubě a bylo to tam tak 15 minut tak to urco prošlo 60.Žádný stres a uzivej si zbývající čas do porodu.
Můj brácha byl jednou s kamarádem na rybách. Večer dostali hlad, tak že si opečou nad ohněm kuře, co si dovezli. Kuře opekli a snědli, sice se jim prý zdálo docela tuhé, ale chutnalo jim. No když ráno viděli ty okousané kosti s tím ještě syrovým masem, co na tom zůstalo, tak je prý málem hráblo.
Prostředek se jim totiž vůbec neupekl.
Přežili to a nic jim nebylo. ![]()
Taky jsem omylem snědla nedopečené, růžové maso v těhotenství. Kluk jak buk, 2 roky, ani jednou nemocný. Já taky neumřela. Nožky nahoru a užívej si léta! ![]()
@iziwolvie píše:
Můj brácha byl jednou s kamarádem na rybách. Večer dostali hlad, tak že si opečou nad ohněm kuře, co si dovezli. Kuře opekli a snědli, sice se jim prý zdálo docela tuhé, ale chutnalo jim. No když ráno viděli ty okousané kosti s tím ještě syrovým masem, co na tom zůstalo, tak je prý málem hráblo.Prostředek se jim totiž vůbec neupekl.
Přežili to a nic jim nebylo.
no tak to zas není tak směrodatný, aby jim po tom něco bylo, muselo by být to kuře nakažené. já bohužel campylobactera měla už několikrát a to si fakt dávám pozor, ale asi jsem k tomu přišla vždy v restauraci
@fidela píše:
@hanula23 jinak mám pocit ze Salmonella se ničí při teplotě nad 60 stupňů a to myslím ze když to bylo v troubě a bylo to tam tak 15 minut tak to urco prošlo 60.Žádný stres a uzivej si zbývající čas do porodu.
je to 70stupňů a teplota musí být i uvnitř toho masa