Nedopečené kuřecí v těhu

487
1.7.16 20:57

nedopečené kuřecí v těhu

Ahoj holky,

vím, že už s tím nic neudělám, ale potřebuju se trochu vypovídat…

Jsem dnes dělala k večeři kuřecí plátky v troubě, bohužel mě nenapadlo po vyndání zkontrolovat jestli už „jsou“ a automaticky nandala na talíře. Když už jsme měli většinu v sobě tak jsem si všimla, že je to nedopečené, ne vyloženě krvavé, ale prostě v prostředku růžové…

Si teď všechno nějak moc beru, úplně mě zamrazilo a hned sem si představila salmonelu nebo něco podobného v celé rodině… Mám měsíc do porodu :zed:

edit: stalo se vám někdy něco z nedodělaného kuřecího, nebo je to převážně bublina? jak se všude říká, jak je kuřecí nebezpečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17019
1.7.16 21:12

Klid, neumřeš. tepelně opracované to bylo, pochybuji, že by v tom byla salmonela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.7.16 21:16

Hlavně klid, nejhorší smrt je z vyděšení ;) Vůbec bych to neřešila a nenervovala se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
1.7.16 21:18

Tak co ja vim tak ze syroveho kuřecího můžeš chytit salmonelozu nebo kampylobaktera. Já měla to druhy, lapla sem to v restauraci, všichni SME měly stejny jídlo ale já pila pivo. Ostatní vino a doktorka mi potom řekla ze vino jak je kyselý tak pomáhá nicit tydle potvory tak bych si preventivně skleničku dala. Ale nejhorší je panikarit, to si pak člověk i ten průjem vsugeruje. Asi bych i vsem naordinovala probiotika, v enterolu je koňská dávka, kdyby náhodou. Ale neboj bude to OK. Já často taky jako těhotná panikarila a všechno bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
1.7.16 21:19

@araw ano, opracované to bylo, ale bohužel nedostatečně… @fragola ale, jinak díky holky, to právě potřebuji slyšet - racionální názory " netěhotného mozku" ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
1.7.16 21:22

@fidela díky :-) víno si bohužel asi nedám, zlobí mě vyšší tlak… díky za názor… mě by to netěhu asi nenapadlo řešit, ale teď nějak vidím černé scénáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
1.7.16 21:27

Asi nebylo moc nedopoečené, když sis toho všimla až bylo skoro vše v žaludku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.7.16 21:29
@hanula23 píše:
@araw ano, opracované to bylo, ale bohužel nedostatečně… @fragola ale, jinak díky holky, to právě potřebuji slyšet - racionální názory " netěhotného mozku" ;-)

Tak já mám momentálně taky „těhotný“ mozek, takže tě chápu :lol: Sama jsem podobně plašila asi před měsícem, kdy jsem si dala v restauraci grilovaná kuřecí prsíčka, ládovala jsem se až se mi dělaly boule za ušima, když jsem si všimla, že jsou v prostředku ještě dost růžová…Taky jsem z toho byla chvíli na větvi, ale je to už přes měsíc, žiju a nic mi není a nebylo :) Hlavně neplašit :) Jinak samozřejmě z drůbeže je možný salmonelu, campylobaktera, yersinie atd. chytit, ale tak zase nějakou dobu jsi to snad pekla, byly to plátky, to se prohřeje rychle, já bych se fakt neobávala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
1.7.16 21:30

@kve-tinka jj, to je pravda… jenže bohužel spousta nákaz bývá prý z takhle " trochu" nedodělaného… ono opravdu napůl syrové kuřecí by asi nesnědl skoro nikdo… už kvůli chuti, musí to být hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
1.7.16 21:33

@Normandy díky to jsem moc potřebovala slyšet :kytka: jj, těhotný… třeba se tomu jednou zasměju, co jsem to řešila ;-) ale teď mám fakt obavy… i když teď když čtu příspěvky ostatních mnohem menší, prvotní hysterie překonána ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
1.7.16 21:34

@hanula23 jinak mám pocit ze Salmonella se ničí při teplotě nad 60 stupňů a to myslím ze když to bylo v troubě a bylo to tam tak 15 minut tak to urco prošlo 60.Žádný stres a uzivej si zbývající čas do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
1.7.16 21:41

Můj brácha byl jednou s kamarádem na rybách. Večer dostali hlad, tak že si opečou nad ohněm kuře, co si dovezli. Kuře opekli a snědli, sice se jim prý zdálo docela tuhé, ale chutnalo jim. No když ráno viděli ty okousané kosti s tím ještě syrovým masem, co na tom zůstalo, tak je prý málem hráblo. :lol: Prostředek se jim totiž vůbec neupekl. :) Přežili to a nic jim nebylo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
1.7.16 23:40

Taky jsem omylem snědla nedopečené, růžové maso v těhotenství. Kluk jak buk, 2 roky, ani jednou nemocný. Já taky neumřela. Nožky nahoru a užívej si léta! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
1.7.16 23:42
@iziwolvie píše:
Můj brácha byl jednou s kamarádem na rybách. Večer dostali hlad, tak že si opečou nad ohněm kuře, co si dovezli. Kuře opekli a snědli, sice se jim prý zdálo docela tuhé, ale chutnalo jim. No když ráno viděli ty okousané kosti s tím ještě syrovým masem, co na tom zůstalo, tak je prý málem hráblo. :lol: Prostředek se jim totiž vůbec neupekl. :) Přežili to a nic jim nebylo. :)

no tak to zas není tak směrodatný, aby jim po tom něco bylo, muselo by být to kuře nakažené. já bohužel campylobactera měla už několikrát a to si fakt dávám pozor, ale asi jsem k tomu přišla vždy v restauraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
1.7.16 23:45
@fidela píše:
@hanula23 jinak mám pocit ze Salmonella se ničí při teplotě nad 60 stupňů a to myslím ze když to bylo v troubě a bylo to tam tak 15 minut tak to urco prošlo 60.Žádný stres a uzivej si zbývající čas do porodu.

je to 70stupňů a teplota musí být i uvnitř toho masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky