Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem, jsem 14tt myslíte, že by dr při ultrazvuku který mě čeká za 3 mohl rozpoznat pohlaví a s jakou přesností??? děkuji za odpovědi
Doufám ze se to pomalu pozná. Jdu ve čtvrtek a budu 14+6 a také mě to zajímá už ![]()
@saui nám na genetice řekli pohlaví ve 13tt a trefili se už od začátku ![]()
Ahoj, poznat může, záleží na jaké pracoviště jdeš, jak kvalitní mají vybavení a jak zdatný je dr. Mně určil všechny děti ve 12. týdnu a nespletl se ani jednou.
@saui Počítaj tak s přesností 80%. Dvojčata jsme věděli od prvotrimestrálního screeningu. MUDr. nám to dost suverénně hlásila a trefila se. V dalším těhotenství nám MUDr. pohlaví neřekl, říkal, že by hádal… U dalších dětí jsem na prvotimestrálním screeningu nebyla.
@saui pokud je to zkušený dr. a má dobrý utz, tak by mohl - mně pohlaví prozradil dr. Vlašín z Brna 13+0. Ve 22+0 to potvrdila doktorka ze stejné kliniky
Ale 100% jistotu stejně máme až u porodu, že? ![]()
@saui malou, nám říkali do 24 tt holku, pak už to nebude vidět a je to kluk.. mmchdm, bylo to ve FN, kde jsou fakt dobří ![]()
Nám řekli v cca 13. týdnu kluka a je to potvrzený kluk. Holky jsou prý většinou složitější ![]()
Pohlaví nám řekli na UTZ ve 13. týdnu (na NT screeningu) - že to vypadá na holčičku, ale bez záruky, ale jak jsme odcházei, tak mě paní ještě zastavila ve dveřích, že si je vlastně dost jistá, že je to holčička
Od té doby nám holčičku potvrdili na všech ultrazvucích
Dneska končím 30. týden a výbavička je jak cumel do růžova, takže opravdu doufám, že se překvápko konat nebude ![]()
Já bych si přála holčičku doma už mám 5letýho klučinu tak by bylo fajn mít páreček, uvidíme necháme se překvapit, každopadně si myslím, že má dr je zkušená a co se týká vybavení myslím, že je je dobré, má jak vnitřní UZ tak i přes břicho a přístroje jsou nové
U obou mi to rekli ve 12.-13.tt. Kluka s uplnou jistotou, u holky ze nejspis to bude holcicka, ale at s nakupem ruzoveho vyckam do dlasiho UTZ pro jistotu
ale trefili se.
Ve 14tt nám dr řekl kluka - teď jsem v 38tt a stále je to kluk jak buk
holčičky jdou ale poznat hůře
U obou dětí pohlaví dr. řekl, u obou opravdu věděl. Spíš se zeptej na konkrétní pracoviště a dr. Jsem z Ústí a neznám nikoho, u koho by se tento konkrétní dr. spletl…
@saui tak většinou to vychází, jak to doktor řekne.
Ale mám známou, které ze tří UZV řekli holčičku a pak zažila při porodu docela šok. A šok dvojitý, protože si holčičku přála. Takže jistota to není asi nikdy.
![]()
Švagrové teď řekli ve 12 tt na 80%, že to bude kluk. Tak uvidíme.