Nedostala jsem menstruaci 3 měsíce!!

Anonymní
26.4.22 09:28

Nedostala jsem menstruaci 3 měsíce!!

Zdravím,
poslední nechráněný pohlavní styk jsem měla koncem ledna, od té doby jsem nedostala měsíčky. V tu dobu jsem se s přítelem rozešla, minulý rok jsme se snažili o miminko tudíž jsem i vysadila antikoncepci. Od té doby jsem ale nedostala menstruaci. Samozřejmě jsem volala svému gynekologovi a ten mi řekl ať počkám, čekala jsem a nic tak se mě ptal zda mám bolesti nebo příznaky těhotenství a ať si udělám těh. test. Bolesti nemám a včera jsem si v drogérii koupila těhu test stál asi 40 korun tak nevím, zda to má na to vliv, ale byl negativní. Jediný co se u mě změnilo je, že jsem abnormálně unavená a furt bych spala, občas nevolnost, občas křeče, ale to jen málokdy. Jsem objednaná na vyšetření 4.5. každopádně klasicky nad tím přemýšlím co by to mohlo být. Setkal už se s tím někdo? 3 měsíce bez menstruace.. je možné, že jsem těhotná ale koupila jsem špatný test? Děkuju moc, prosím bez rejpání je mi 22 a zkušenosti v tomhle nemám. Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
np10021
26.4.22 09:32

Cena těhu testu nemá vliv na // čárky. Zvláštní přístup doktora..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 09:35

@np10021 právě, že jedna známá zkoušela 2 různé testy v jeden den a jeden měla pozitivní a druhý negativní. :) Já mu volala když měl dovču bohužel, ale chystám se přeregistrovat se. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
np10021
26.4.22 09:37
@Anonymní píše:
@np10021 právě, že jedna známá zkoušela 2 různé testy v jeden den a jeden měla pozitivní a druhý negativní. :) Já mu volala když měl dovču bohužel, ale chystám se přeregistrovat se. :nevim:

Ale tvá známá neměla zpoždění ms takovou dobu ne? V tvém případě by musely být na testu totální dálnice.

• Citovat
  • Upravit
53190
26.4.22 09:41

Proč sis neudělala test hned, když nepřišla menstruace??
Nicméně i levný test by ti v této fázi těhotenství potvrdil. Tvůj lékař má hodně zvláštní přístup, obvykle se na meškající MS čeká maximálně 3-4 týdny, pak se dává vyvolávačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.4.22 09:43

Máš ms pravidelnou? Udivuje mě, že jsi s klidem čekala takovou dobu a až po 3 měsících, kdy ti menstruace nepřišla, tak to začínáš řešit.

Příspěvek upraven 26.04.22 v 09:46

• Citovat
  • Upravit
9374
26.4.22 09:45

Neprodělala jsi covid? Ten prý dělá problémy s cyklem. Jinak zkus klidně koupit v lékárně jiný test, když bude i ten negativní, nejspíš těhotná nebudeš. Ale rozhodně by to potom chtělo vyšetřit, však do příštího týdne už snad vydržíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 09:46

@np10021 od vysazení antikoncepce ne, to jsem s lékařem probírala a jak jsem již psala, když jsem to nedostala volala jsem na gyndu. Volala jsem hned ten první měsíc vynechání, řekl mi ať počkám a pokud budu mít bolesti ať se dostavím.

• Citovat
  • Upravit
np10021
26.4.22 09:47
@Anonymní píše:
@np10021 od vysazení antikoncepce ne, to jsem s lékařem probírala a jak jsem již psala, když jsem to nedostala volala jsem na gyndu. Volala jsem hned ten první měsíc vynechání, řekl mi ať počkám a pokud budu mít bolesti ať se dostavím.

V tom případě bych změnila gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 09:47

@Petule030 nene covid jsem neměla, vydržím jen mě zajímá zda někdo nezažil něco podobného. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4303
26.4.22 09:59
@Anonymní píše:
@Petule030 nene covid jsem neměla, vydržím jen mě zajímá zda někdo nezažil něco podobného. Děkuji :kytka:

jasný po vysazení HA (po 11 letech) jsem MS nedostala 3 měsíce pak až po vyvolávačce, pak hormony na srovnání cyklu a stále cyklus nepravidelný :D… jedno vím určitě do HA už nikdy nepůjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.4.22 10:04

Nebereš nějaký nový léky? Prodělaná nemoc a antibiotika, Co stres? Já to mívala dost často a většinou to bylo něco z toho co jsem psala, stačila angína apod. Nebo když jsem brala antidepresiva tak jsem byla úplně bez menstruace a to i při změně váhy ať už nahoru nebo dolu. Zkrátka cyklus může i u zdravé ženy reagovat na kdeco. Můj doktor není příznivec vyvolávaček, tak mě vždy jen zkontroloval, jestli tam není nějaký problém a čekali jsme až příroda se uráčí. Říkal mi, že vaječník je taky psychosomatický orgán. Z toho co píšeš se teda těhotenství moc pravděpodobně nerýsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69010
26.4.22 10:06

Zažívám zrovna teď. Taky skoro 3 měsíce bez MS, příčina nezjištěna, celý život jsem měla i bez HA pravidelné cykly.
Ale - když MS vynechala, udělala jsem si test, ten pro jistotu co dva týdny opakuji. Po měsíčním vynechání jsem šla k dr., ten mě zkouknul, domluvili jsme se vyčkat. A když další měsíc nic, zkouknul mě znovu a dostala jsem vyvolávačku. Problém žádný neshledán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.4.22 10:12

Jak je to tedy dlouho, co jsi vysadila antikoncepci? Když si čtu znovu tvé příspěvky, dalo by se to chápat, že ti cyklus ještě nenaběhl právě z toho vysazení. Já jsem to měla po vysazení podobně jako @TerezaV95, cyklus nenaběhl, dostala jsem vyvolávačku, potom hormony, na které jsem se po měsíci nebo dvou vykašlala a čekala, až se tělo srovná samo s podporou kontryhelového čaje. To potom trvalo snad rok, než ms chodila aspoň nějak, i když ne úplně pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 10:14

@lamicina je to možná stresem, po tom rozchodu jsem na tom byla docela špatně, sice jen dva týdny, ale i tak a měla jsem antibiotika, ale to až v březnu, vynecháno jsem měla již v únoru, tak nevím no.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex