Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A ten učitel tuto kalkulačku zakázal předem? Pokud ano tak bohužel asi moc možností není. I když mě to též připadá na hlavu postavené. Nechat někoho dělat opravnou zkoušku v srpnu, když má učitel stanoven termín pro chybějící studenty.
Ale asi bohužel no. Učitel asi bude ze staré školy.
Nechci být hnusná, ale kdyby to byla jinak bezproblémová holka, podle mě by to neudělal. Asi už to byla poslední kapka. Napochodovat můžeš do ředitelny určitě. Pokud má dost jiných známek, neměl by být problém, ohodnotit ji průměrem z nich, i bez závěrečného testu. Za porušení pravidel jí můžou třeba dát důtku nebo snížit známku z chování.
@Karinkas o zadnem zakazu nic nebylo, ani ve skolnim rade jsem nic takoveho nenasla. Psala s ni jine mensi pisemky. Ano je to takovy paprda no
@mokkk matika, fyzika, chemie pocitace to jsou vetsinou trojky, jazyky a humanitarni je jednickarka. Nikdy ani napomenuti
snad dve poznamky za mobil ve vyucovani a pozdni prichod z poledni pauzy
@Karinkas no ale ti jsou omluveni, chyběli, jsou nemocní… ale ona byla přítomna a dle ucitelovych pravidel podváděla..počítám že stejně by postupoval kdyby u někoho našel tahák… Takže smůla…zvlášť pokud byli dopředu upozornění že takovou kalkulačku mít nesmí…ale zase dělat kvůli tomu opravky…
spiš mel dát za 5 a tím pádem by to ovlivnilo celkovou známku na vysvědčení..to by podle mě bylo spravedlivé…
Zkus kontaktovat nejprve toho učitele a domluvit s ním náhradní termín testu ty. Třeba ti vyhoví. Pokud ne, zajdi za ředitelem. Ale řeš to s klidem, s držkovou daleko nedojdeš.
@Vladusxx nebyli upozornovani, kalkulacku ma od brezna a on pan profesor kontroluje lavice, ruce, male stitky na kalkulacce pred kazdym testem a do dnes nevadila. To mne toci ![]()
@Adaneli píše:
Zkus kontaktovat nejprve toho učitele a domluvit s ním náhradní termín testu ty. Třeba ti vyhoví. Pokud ne, zajdi za ředitelem. Ale řeš to s klidem, s držkovou daleko nedojdeš.
Přesně tak bych to řešila já. Nejlépe tam dojít hned zítra, už je málo času. Nebo mu ještě dnes napsat mail.
@Anonymní píše:
@Vladusxx nebyli upozornovani, kalkulacku ma od brezna a on pan profesor kontroluje lavice, ruce, male stitky na kalkulacce pred kazdym testem a do dnes nevadila. To mne toci
To bych byla taky naštvaná. Ale než za ním půjdeš, radím co nejvíc vychladnout. ![]()
@Anonymní píše:
@Vladusxx nebyli upozornovani, kalkulacku ma od brezna a on pan profesor kontroluje lavice, ruce, male stitky na kalkulacce pred kazdym testem a do dnes nevadila. To mne toci
Tak to potom jo…tak za ním dojdi..buď za ním nebo za ředitelem…ale zkusila bych to řešit hlavně v klidu..když budeš řvát tak se šprajcnou a na just ji ty opravky napaří
@Vladusxx to ja se do rana vyklidnim
nejdriv zkusim profesora, pak reditelku. Proste musi mit pochopeni, jinak to nepochopim, jeste kdyz se znamky uzviraji az pristi patek a jeste pristi tyden maji Velky test z jinych predmetu
@Anonymní píše:
o zadnem zakazu nic nebylo, ani ve skolnim rade jsem nic takoveho nenasla.
Pokud neplatí ani jedno z toho, pak jde o chybu na straně školy: Žákyni bylo zabráněno aby plnila své školní povinosti během vyučování. Jdi rovnou za ředitelem. Nějaký srpnový termín odmítni! Škola to zpackala, škola tedy musí najít řešení.
Buď klasifikovat ze známek které jsou, nebo jí škola umožní napsat písemku teď, do začátku prázdnin. Pohroz, že se obrátíš na zřizovatele školy se stížností.
Zkuste tu ředitelku, někteří vyučující… by neměli vyučovat. Vyhrabal jsem se z toho bez vulgarismů. Hurá.
@Anonymní píše:
Ahoj prosim o radu. Dnes mi dcera odpoledne prisla s placem. Chvili jsem to z ni pacila, ale dozvedela jsem se. Studuje prvni rocnik obchodky, dnes psali zaverecnou velkou pisemku z matematiky. A profesor, kdyz kontroloval, ze nikdo nema tahak, tak ji zabavil kalkulacku, ze ta umi vzorecky, ze to nejde a sebral ji papir. Ze dostane N, a ze si to opravi v srpnu. No ja jsem aleprosila, ze si pujci od nekoho z jine tridy, ale nechtel ji pustit, ze ostatni uz zacali pracovat. Ptala se na nahradni termin, ti co meli omluvenou hodinu predem ho maji. Pritom tu kalkulacku ma nekdy od konce brezna i na mensi pisemky a nikdy nebyl problem
rano mam chut napochodovat rovnou k reditelce s peknou drzkovou
je toto normalni postup? Nechci aby se cele leto nervila a opakovala si ucivo. Dnes by to na jednicku nedala ale na nejhur trojku ano
Taky mi to nepřijde fér od toho učitele, asi ji nemá nějak v lásce, nebo špatný den
Rešil bych to s vedením školy.
Ahoj prosim o radu. Dnes mi dcera odpoledne prisla s placem. Chvili jsem to z ni pacila, ale dozvedela jsem se. Studuje prvni rocnik obchodky, dnes psali zaverecnou velkou pisemku z matematiky. A profesor, kdyz kontroloval, ze nikdo nema tahak, tak ji zabavil kalkulacku, ze ta umi vzorecky, ze to nejde a sebral ji papir. Ze dostane N, a ze si to opravi v srpnu. No ja jsem ale
prosila, ze si pujci od nekoho z jine tridy, ale nechtel ji pustit, ze ostatni uz zacali pracovat. Ptala se na nahradni termin, ti co meli omluvenou hodinu predem ho maji. Pritom tu kalkulacku ma nekdy od konce brezna i na mensi pisemky a nikdy nebyl problem
rano mam chut napochodovat rovnou k reditelce s peknou drzkovou
je toto normalni postup? Nechci aby se cele leto nervila a opakovala si ucivo. Dnes by to na jednicku nedala ale na nejhur trojku ano