Nedostatek jídla při kojení

Květulííína
25.8.11 21:00

Nedostatek jídla při kojení

Ahojda,
mám problém…Při pročítání diskusí CO jíst při kojení mi vyšlo, že vlastně téměř nic, kromě staršího pečiva, sýrů šunky, těstovin, brambor, rýže a masa. Ze zeleniny jsem nenašla vůbec nic a z ovoce snad jen banány :cry: Už jsem z toho zoufalá, bojím se, aby můj drobeček netrpěl prdíky, tak nejím téměř nic :cry:
Můžu nedostatkem stravy přijít o mléko? Piju 4-5l tekutin denně (kojící čaje, fenikl, vodu…)
Prosím, nechte si kritiku a poraďte mi…mockrát děkuju, budu za to vděčná, kojit moc chci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
25.8.11 21:03

Tak jez na co máš chuť, ale s rozumem.
Při kojení jsem se vyhýbala akorát opravdu nadýmavým věcem jako je např. zelí, květák, apod. Jsou děti, kterým vadí jenom něco malinko nebo nic a jiné budou mít koliky, i když bude maminka jenom na vodě.
Třeba můj nejmladší měl problémy po česneku a zelí, všechno ostatní bylo v pohodě. Prostě je třeba zjistit potraviny, které dělají problém tvému miminku, a to nejde zjistit jinak než zkoušením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.8.11 21:06

8-) Krom luštěnin,zelí,kapusty A VSKUTKU NADÝMAVÝCH VĚCÍ jez VŠECHNO . Vař si polívky,jez zeleninu,sýry,ovoce. Nic se nemá přehánět,citrusy jez jen v malých porcích,ale zas se tak nehlídej,ono spíš platí,že na co dítko zvykneš,takový to budeš mít.
Ony mimka trpí na prdíky,i kdybys dodržovala šetřící dietu do puntíku.
Já pila i občas bublinky,sem tam jsem si dala i šálek té „prdlavé“ polívky,kafčo -nescafé jsem MUSELA mít s mlíkem každé ráno(jinak Caro),jedla jsem vlastně všechno,ale kritické potraviny v malém množství.
A vše bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
25.8.11 21:06

Ten náš trpěl na prdy ať jsem jedla co jsem jedla ať jsem pila co jsem pila. Takže jsem to pak vzdala a vyhla se jen hodně nadýmavým potravinám typu čočka, zelí a hodně kořeněným a ostrým jídlům. Z pití jsem vynechala alkohol a perlivé vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květulííína
25.8.11 21:07

Když ono je právě všude psáno co nejíst, čemu se vyhnout…to vím taky, ale nikde se nedočtu co jíst můžu, víš. Pak bloumám obchodem a koukám po regálech a nevím, co mám koupit, co jíst můžu…

• Citovat
  • Upravit
101644
25.8.11 21:08

Já bych poradila nečíst diskuze (nebo je nebrat moc vážně) a prostě zkoušet.
Třeba já mohla jíst cokoliv, malému vadilo pouze kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květulííína
25.8.11 21:09
berry4 píše:
8-) Krom luštěnin,zelí,kapusty A VSKUTKU NADÝMAVÝCH VĚCÍ jez VŠECHNO . Vař si polívky,jez zeleninu,sýry,ovoce. Nic se nemá přehánět,citrusy jez jen v malých porcích,ale zas se tak nehlídej,ono spíš platí,že na co dítko zvykneš,takový to budeš mít.
Ony mimka trpí na prdíky,i kdybys dodržovala šetřící dietu do puntíku.
Já pila i občas bublinky,sem tam jsem si dala i šálek té „prdlavé“ polívky,kafčo -nescafé jsem MUSELA mít s mlíkem každé ráno(jinak Caro),jedla jsem vlastně všechno,ale kritické potraviny v malém množství.
A vše bez problémů

Takže třeba rajčata, okurky a tak můžu?

• Citovat
  • Upravit
4823
25.8.11 21:10

Ahoj, ja bych se vyhybala vylozene nadymavym jidlum. Je to presne, jak pise Tezi - nektere deti zvladou cokoli a jine maji prdiky, ikdyz si maminka opravdu prisne hlida, co sni.
Pokud mas vazne tak velky strach, tak bych kazdy den zkusila neco „noveho“ do jidelnicku zaradit a uvidis, jak bude Matysek reagovat :-D
A pokud by na prdiky opravdu trpel, coz kluci mivaji casteji nez holcicky, tak je na trhu na vyber z nekolika druhu kapicek, ktere pomahaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
25.8.11 21:11

Souhlasím s TEZI.Taky jsem se toho hodně bála po přečtení všemožných,dobře míněných rad,ale jsme celkem v pohodě a jím téměř vše.
Jen jsem pro jistotu malému začla dávat probiotika a zvládáme vše v pohodě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
25.8.11 21:12

Musíš sama vypozorovat co malej snese a co ne. Prostě jez normálně a když bude mít nějaký křeče, hold zapřemýšlíš, cos měla a vynecháš to. Jinak to nejde a omezovat se jen podle toho, co se dočteš- to bys opravdu nemohla nic. Někomu vadí tohle, jinému tamto :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.8.11 21:12

Tak ti Ti vyšlo správně :cry: Já jsem ze začátku jedla opravdu jen šumky a tvrdé sýry, banány, staré pečivo, toustový chleba, kuřecí maso, hovězí maso, rýži, těstoviny a brambory. Nic kořeněného, všechno na másle, málo soli a hodně polévek, vodu, kojící čaje nebo roibos. Jogurty, tvaroh, tvarohové dezerty, krupicovou kaši, pudinky. Vyhýbala jsem se zákuskům, plesnivým a zrajícím sýrům a majonézovým jídlům. Na cibuli jsem nedělala nic a příteli jsem vařila zvlášť :-?
Asi tak po 3m jsem zkusila rajčata a dobrý, chroupu mrkev ze zahrady, ale ne moc a jinak s jídlem jsem na tom furt stejně. Nevadí mi to, hlavně že malého netrápí prdíky :palec:.
Já jsem párkrát něco zkusila a pak jsem trpěla i já, když jsem viděla jak se malý svíjel a plakal, takže jsem se vrátila zase k nastolené stravě a máme klid :-)
Některé maminy jedí cokoli a nevadí to. Já na to ale nemám a raději to vydržím. Důležitá je pravidelná strava, hodně svačinek, teplý oběd a dodržova pitný režim :-D
Hlavu vzhůru, uvidíš co vám oběma bude vyhovovat a podle toho si stravu přizpůsob :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květulííína
25.8.11 21:14
dusicka.. píše:
Ahoj, ja bych se vyhybala vylozene nadymavym jidlum. Je to presne, jak pise Tezi - nektere deti zvladou cokoli a jine maji prdiky, ikdyz si maminka opravdu prisne hlida, co sni.
Pokud mas vazne tak velky strach, tak bych kazdy den zkusila neco „noveho“ do jidelnicku zaradit a uvidis, jak bude Matysek reagovat :-D
A pokud by na prdiky opravdu trpel, coz kluci mivaji casteji nez holcicky, tak je na trhu na vyber z nekolika druhu kapicek, ktere pomahaji.

Děkuju…už to nevidím tak strašně černě… Pokusím se teda pomalu přidávat jídla a jíst „normálně“ bez nadýmavých jídel…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.11 21:19

Náš Maty trpěl na prdy už v porodnici, protože to bylo fakt šílené, tak jsem se začala strašně omezovat, v podstatě jsem nakonec jedla každé ráno zákys s piškoty, k obědu nějak upravené kuře a k večeři banán. Semtam jsem zkusila i něco přidat, ale s každým pláčem jsem to odložila a zůstala u klasiky, která ale stejně nepomáhala, malej plakal a plakal. Stokrát jsem si říkala, že je to nesmysl a stačí jíst rozumně, ale stejně mi to pak nedalo. Prdy přešly nakonec samy, já, mezitím zhubla téměř 40 kilo, ale o mléko jsem nepřišla. Takže za sebe doporučuju to, co tu píšou už ostatní, jez vše a uvidíš.

anonym kvůli, pro mě teda rozhodně, citlivému charakteru.

Mar.

• Citovat
  • Upravit
15074
25.8.11 21:20

Zas se toho tak neboj. Po troškách to vyzkoušej, každýmu sedne něco jinýho a třeba máš dítě betonový a zbytečně se držíš na uzdě:-) Když si přečteš, co má jíst kojící žena, tak je to vyvážená strava, do které spadá i zelenina, ovoce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květulííína
25.8.11 21:20
Zozole píše:
Tak ti Ti vyšlo správně :cry: Já jsem ze začátku jedla opravdu jen šumky a tvrdé sýry, banány, staré pečivo, toustový chleba, kuřecí maso, hovězí maso, rýži, těstoviny a brambory. Nic kořeněného, všechno na másle, málo soli a hodně polévek, vodu, kojící čaje nebo roibos. Jogurty, tvaroh, tvarohové dezerty, krupicovou kaši, pudinky. Vyhýbala jsem se zákuskům, plesnivým a zrajícím sýrům a majonézovým jídlům. Na cibuli jsem nedělala nic a příteli jsem vařila zvlášť :-?
Asi tak po 3m jsem zkusila rajčata a dobrý, chroupu mrkev ze zahrady, ale ne moc a jinak s jídlem jsem na tom furt stejně. Nevadí mi to, hlavně že malého netrápí prdíky :palec:.
Já jsem párkrát něco zkusila a pak jsem trpěla i já, když jsem viděla jak se malý svíjel a plakal, takže jsem se vrátila zase k nastolené stravě a máme klid :-)
Některé maminy jedí cokoli a nevadí to. Já na to ale nemám a raději to vydržím. Důležitá je pravidelná strava, hodně svačinek, teplý oběd a dodržova pitný režim :-D
Hlavu vzhůru, uvidíš co vám oběma bude vyhovovat a podle toho si stravu přizpůsob :wink:

Děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí