Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, řeším zrovna trápení ohledně pediatričky, naše mi absolutně nevyhovuje, dětem vždycky předepíše atb a to i bez odběru krve, nepodporuje kojení, je už v důchodovém věku, takže dost zastaralé metody, to se mi vůbec nelíbí
… Na internetu jsem četla, že je teď ale pediatrů nedostatek
Volala jsem jiným v našem městě, jedna nenabírá, druhá říkala, že mám zkusit zavolat znovu tak za půl roku ![]()
Jak to máte s pediatrem vy? Je jich nedostatek i ve Vašem městě?
Je jich nedostatek v celé ČR…no však ATB dětem nemusíš dávat, koj si jak chceš ![]()
Pediatru je nedostatek. Medici nemaji o tento obor vubec zajem a stari pediatri odchazeji pomalu, ale jiste do duchodu. Bude hur.
O tom byl nedávno poměrně zevrubný článek na seznamu. Zkusím ho najít. Nejhůř je na tom myslím Praha a okolí.
@Xeronias píše:
Je jich nedostatek v celé ČR…no však ATB dětem nemusíš dávat, koj si jak chceš
@Ivalong no asi tak, snad máš vlastní rozum, a když atb nechceš podávat, tak nepodávej, a s tím kojením také, přece nekojím podle toho, co mi říká pediatra
![]()
@eviku-miluna píše:
Pediatru je nedostatek. Medici nemaji o tento obor vubec zajem a stari pediatri odchazeji pomalu, ale jiste do duchodu. Bude hur.
To není pravda, zájem je veliký, na volná místa je přetlak. Spíš je tam úzké hrdlo.
Akorát fakt nesouhlasím s tím, že příčinou je zrušení samostatného oboru PLDD.
@Ivalong píše:
Dobrý den, řeším zrovna trápení ohledně pediatričky, naše mi absolutně nevyhovuje, dětem vždycky předepíše atb a to i bez odběru krve, nepodporuje kojení, je už v důchodovém věku, takže dost zastaralé metody, to se mi vůbec nelíbí… Na internetu jsem četla, že je teď ale pediatrů nedostatek
Volala jsem jiným v našem městě, jedna nenabírá, druhá říkala, že mám zkusit zavolat znovu tak za půl roku
Jak to máte s pediatrem vy? Je jich nedostatek i ve Vašem městě?
okresní město - bez problémů najdeš pediatra pro novorozeně, pokud ale chceš se staršími dětmi přestoupit, máš většinou smůlu ![]()
@Kolicek95 píše:
Článek na seznamzpravy.czAkorát fakt nesouhlasím s tím, že příčinou je zrušení samostatného oboru PLDD.
A co je tedy pricinou, moc dlouhe vzdelavani nebo penize?
@Kolicek95 píše:
Článek na seznamzpravy.czAkorát fakt nesouhlasím s tím, že příčinou je zrušení samostatného oboru PLDD.
Ano, ano, četla jsem stejný článek, určitě bude hůř… Lidi komentují a nadávají jen na politiku, to je sice hezké, ale situaci to asi moc nepomůže :/ Přemýšlím, co by tomu pomohlo - je třeba budoucnost v telemedicíně? ![]()
@Xeronias píše:
Je jich nedostatek v celé ČR…no však ATB dětem nemusíš dávat, koj si jak chceš
Souhlasím, atb samozřejmě nedávám vždy, kojit jsem také kojila podle svého a dokud nám šlo, ale chtěla bych, ať jsme aspoň trochu na stejné vlně, to bych pak nemusela chodit vůbec
![]()
U nás na menším městě v severních Čechách je snad pediatrů dost, ale jenom pro novorozence
Když jsme se s dcerou v jejim roce stěhovali 50km, tak děsnej problém ji někam přehlásit a náš současný pediatr nás vzal akorát ze známosti ![]()
Lekari by byli, ale pojistovny s nikym novym nepodepisou smlouvu. Neumozni vznik novym ordinacim.
Jediny, kdo ma sanci, jsou velke soukrome spolecnosti s uzkymi kontakty vite s kym.
Jsou v tom prachy, jako ve vsem.
@Lucie_Sx píše:
Lekari by byli, ale pojistovny s nikym novym nepodepisou smlouvu. Neumozni vznik novym ordinacim.
Jediny, kdo ma sanci, jsou velke soukrome spolecnosti s uzkymi kontakty vite s kym.Jsou v tom prachy, jako ve vsem.
není pravda
VZP má regiony kde nabízí smlouvy a okamžitě podepíše, kdyby se kdokoliv ozval
před několika málo dny proběhla tiskem i mapka, přesně kde VZP hledá a nabízí smlouvy – pediatři, zubaři, praktici
podepíšou okamžitě, není s kým
já bych pediatra nedělala ani za zlatý prase, kvůli některým naprosto vyšinutým rodičům
zkusím tu mapu sem dát, jestli najdu
Bylo to i v tisku, je to i na VZP
Nabídkové seznamy oblastí pro uzavření smlouvy
Výběrová řízení iniciovaná VZP ČR a nabídkové seznamy oblastí s nejvyšší potřebou uzavření smlouvy v odbornostech všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost a klinická stomatologie.
když to je v té oblasti na mapce, uzavřou okamžitě

červeně jsou ty oblasti kde uzavřou ihned