Nedostatek pediatrů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
13.12.22 21:33

Mmch PZS je zkratka která znamená „poskytovatel zdravotních služeb“

aby někdo zase nekonspiroval a nevymýšlel bludné teorie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.12.22 21:39

U nas je pediatru celkem dost, řešila jsem nedávno. Kdybych chtěla, sehnala bych. Ale v naší ordinaci jsou dvě „mladé“, které se střídají, takže vzhledem k tomu, že k nim stejně temer nechodime, jsem se domluvila, že budu chodit jen k té jedné, se kterou si rozumíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.12.22 21:40

Vsadím se, že ve velkém utíkají za hranice.
Tam se jim oplatí pracovat.
Mým dětem a muži takhle před půl rokem vzal tiše kramle mladý zubař. Jsme u hranic Rakouska. Kde asi nově bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.12.22 21:41
@Kolicek95 píše:
Článek na seznamzpravy.czAkorát fakt nesouhlasím s tím, že příčinou je zrušení samostatného oboru PLDD.

ne, jo?? :think:

já nevím, já to od pediatrů několikrát slyšela, že jim to ztížili natolik, že se mladí do toho už nehrnou, protože se tím nejde probít až k atestaci…

ale nevím… :think: brala jsem, že to tak je… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.12.22 21:43
:think:

tohle už se řešilo před 9 lety…byly roky kdy neodatestoval jediný pldd… :think:

Pediatři mají problém

Do momentálně nejviditelnějších problémů se v posledních asi deseti letech dostaly obory praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost, protože výuková pracoviště neměla zájem je zaměstnávat pouze pro účel stáže.

Problém se zhoršil i vytvořením neobvyklé, až unikátní zvláštní atestace pro obor ambulantní pediatrie (v jiných státech není takový obor znám, praktičtí dětští lékaři tam skládají stejnou specializační zkoušku jako pediatři nemocniční).

Tím byla administrativně nesmyslně omezena možnost, aby nemocniční pediatři v průběhu své kariéry odcházeli pracovat jako praktičtí dětští lékaři. Po dobu několika let tak nesložil atestaci ani jeden praktický lékař pro děti a dorost…

:nevim:

to je článek z roku 2013 a nevím zda se to od té doby nějak vylepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.12.22 21:46

@Kelsey

znám osobně holku, mladou doktorku, šikovná, chytrá, no je skvělá

dělá v nem., k tomu vědu a výzkum, k tomu ještě něco…vše v oboru pediatrie

občas slouží na dětské pohotovosti, a naprosto nesoudní a vyšilující rodiče jí dovedli k tomu, že do samostatné vlastní ambulance, aby se denně dohadovala o nesmyslech nechce jít nikdy

:nevim:

absolutně se ji nedivím, ale je to škoda, takové jako ona systém potřebuje

/ jesus, systém, lidi, ne systém :mrgreen: /

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.12.22 21:52

@Borrealis nás to naštvalo. Ještě to budeme řešit na té jejich komoře. Kde jsou vlastně karty. Co s tím udělal. Muži řekli, že zmizel na vrátnici polikliniky. Nemohl se mu dovolat, že se chtějí objednat na preventivní kontrolu po půl roce. Takže na vrátnici se v listopadu dozvěděl, že to zubař zabalil a je fuč. Příjde mi to sprosté a neprofesionální jednání. Naštěstí jsme u OZP. Do dvou týdnů našli jiného a ve městě. Mají k němu teď jít prvně. Měli štěstí. Jsem počítala, že budou jezdit minimálně 60 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
13.12.22 21:54

U nás v blízkém okolí bych nového pediatra i sehnala, ale má tak šílené recenze, že bych k němu poslala možná tak svého nepřítele, ale rozhodně bych k němu nevodila svoje dítě. Nedivím se, že má pořád volnou kapacitu. Z těch „normálních“ nebere nikdo, odmítli mě svého času asi v pěti ordinacích i s novorozencem (byla to hlavně moje chyba, pediatra jsem začala řešit až měsíc před porodem, ale i tak). Kdyby se nás neujala doktorka ze vzdálenější polikliniky, skončily jsme u pochybného doktora viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
13.12.22 21:55
@Borrealis píše:
ne, jo?? :think:

já nevím, já to od pediatrů několikrát slyšela, že jim to ztížili natolik, že se mladí do toho už nehrnou, protože se tím nejde probít až k atestaci…

ale nevím… :think: brala jsem, že to tak je… :think:

Já zas měla info, že kdo byl v PLDD, toho nechtěli nemocnice brát.
Z našeho 30 členného dvojkruhu šlo na pedi 12 lidí, to mi přijde poměrně dost, zájem by byl. Ale měli fakt problém sehnat místa.

• Citovat
  • Upravit
13010
13.12.22 21:55

@Kelsey

no to je blbý, to chápu

pokud zavřel ordinaci a zmizel, karty jsou na kraji, zdravotní obor

co úředník schvátí, víckrát nenavrátí

takže ač podle zákona, by měl kartu úředník vydat novému registrujícímu lékaři na žádost pacienta, nebo toho lékaře…

toto jsme zkoušeli několikrát a nikdy nám kartu kraj nevydal, prostě no way a beranidlo fakt brát nebudu, abych se do kraje dobejvala, takže jsme si nakonec museli poradit a poradili i bez karty

/ šlo o úmrtí…karty prostě nedostupné :nevim:, kraj nevydal i přes opak. žádosti /

už to ani nezkouším, bo marná snaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 21:58
@Ivalong píše:
Dobrý den, řeším zrovna trápení ohledně pediatričky, naše mi absolutně nevyhovuje, dětem vždycky předepíše atb a to i bez odběru krve, nepodporuje kojení, je už v důchodovém věku, takže dost zastaralé metody, to se mi vůbec nelíbí :(… Na internetu jsem četla, že je teď ale pediatrů nedostatek :nevim: Volala jsem jiným v našem městě, jedna nenabírá, druhá říkala, že mám zkusit zavolat znovu tak za půl roku :zed:
Jak to máte s pediatrem vy? Je jich nedostatek i ve Vašem městě?

My problém neměli. Chytli jsme to na první dobrou. Mladší, dvě děti, zbytečně nestresuje, označuje se jako teta. Na co se zeptám tak odpoví. Zbytečně se nesnaží očkovat za každou cenu. Je jí jedno jestli je dítě kojené nebo ne. Tím myslím jako, že dokáže mluvit o obou variantách a nedává najevo svůj nesouhlas. Sestra je taky fajn. Chová se přesně tak jak se k ní chovají rodiče. Telefonická konzultace. Na poslední návštěvě lékařská mávala s úsměvem už od probíhajícího hovoru s rodičem v telefonu. V tu chvíli mi přišlo, že jsme vytaní i přes to, že má zrovna práci. Nikdy nemá nával. Všechny bere podle objednání. :nevim: :palec:

• Citovat
  • Upravit
613
13.12.22 22:07
@Ivalong píše:
Souhlasím, atb samozřejmě nedávám vždy, kojit jsem také kojila podle svého a dokud nám šlo, ale chtěla bych, ať jsme aspoň trochu na stejné vlně, to bych pak nemusela chodit vůbec :think: :D

To je jasný no taky nechápu k čemu ty prohlídky jsou atd ale prostě když s něčím nesouhlasím tak to prostě odkejvu a udělám si to stejně po svým, nemám zapotřebí někomu něco vysvětlovat, poradit si nechám atd ale když cítím že to není správné nedělám to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
13.12.22 22:09
@Kelsey píše:
Vsadím se, že ve velkém utíkají za hranice.
Tam se jim oplatí pracovat.
Mým dětem a muži takhle před půl rokem vzal tiše kramle mladý zubař. Jsme u hranic Rakouska. Kde asi nově bude?

moje mamka má kolegyně - jedna má syna lékaře, má 30 let - žije v Německu, pracuje v německé nemocnici, za manželku má Češku, 2 děti - už nikdy se nemíní vrátit do ČR,
další kolegyně má syna zubaře - shodou má též 30, žije a pracuje v Rakousku - a to jsme od hranic dál než vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
13.12.22 22:10
@Xeronias píše:
To je jasný no taky nechápu k čemu ty prohlídky jsou atd ale prostě když s něčím nesouhlasím tak to prostě odkejvu a udělám si to stejně po svým, nemám zapotřebí někomu něco vysvětlovat, poradit si nechám atd ale když cítím že to není správné nedělám to :kytka:

Preventivní prohlídky u dětí splňují svou povahou prevenci primární i sekundární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.12.22 22:13

U nás je to katastrofa. Pediatři nejsou. Chybí i jiní lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty