Nedrží hlavičku 5 měsíců

30
18.3.22 22:59

Nedrží hlavičku 5 měsíců

Ahoj, Miminko, 5 měsíců nedrží moc hlavičku…Snaží se, vydrží chvilku a hlavička moc těžká a už si musí odpočinout. Při pasení koníčků směřuje k jedné straně… Když ji mám bříškem na mé hrudi, hlavičku drží lépe… :srdce:
Máte s tím někdo zkušenosti? Nějaké typy na cvičení? Máme doporučení na neurologii, myslíte, že hned nařídí vojtovku? Malá je i celkem drobná…
Na 5 měsíců má 5,8 kg…Jinak prospívá hezky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27868
19.3.22 00:01

Toho si mudr na preventivních kontrolách nevšiml? cvičit měla dávno a mohlo být nejspíš i dávno po problému, nás s tímhle poslal na rehabilitace hned před třetím měsícem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.3.22 04:06

@Janca096 moje dcera špatně pásla koníky, proto už ve třech měsících dostala doporučení na fyzio, kde naordinovali vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
19.3.22 07:24

Nemusite cvicit zrovns Vojtovku ale i kdyby, tak na tom neni nic spatneho. Neuro ti da nejspis doporuceni na fyzioterapie, za me skvela vec, chodim s malym od 4m a velmi to pomohlo oboum. Vojtu necvicime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
19.3.22 11:19

@Janca096 ať už to bude vojtovka, nebo jine cviceni, tak fyzio podle mě určitě doporučí. Už ted se poohlodni po fyzio ve tvem okoli, klidně bych se být tebou už objednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.22 16:50

Už jste měli dávno cvičit, ale celkem chápu, když totiž není člověk iniciativní sám, pediatr často tyhle pohybové problémy zanedbá, teda alespoň to je moje zkušenost. Já si musela rehabilitace s malým vydupat, protože pediatře to přišlo v pořádku, že se něco děje jí došlo až když byly malýmu 4 měsíce a to už jsme měli spoustu odstraněno, díky tomu, že jsme cvičili už od dvou měsíců. Teď je mu osm měsíců a je absolutně v pohodě, asi by měl ale jinak problémy.

Cvičili jsme vojtovku a není na ní nic zlého, já vím, demonizuje se, ale fakt ty děti pláčou kvůli omezování, ne kvůli bolesti. Doporučím ale najít si na vojtovku certifikovaného fyzioterapeuta. Podle mě je to cvičení opravdu nejúčinější. Certifikovaní fyzioterapeuti jsou uvedeni zde:***

Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
19.3.22 21:56

Jestli mohu poradit.. přečtěte si o KISS syndromu a léčbě osteodynamikou. Vojtovka nemusí být vždy vhodná, je možné, ze má dítě zablokovanou krční pater a není to neurologicky problém. Doktoři bohužel hned posílají na vojtovku. Mám vlastní zkusenost a do teď mě mrzí, ze jsem syna mučila cvičením, než jsem narazila na tuto léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.2.26 13:34

Ahoj, narazila sem na tento stary prispevek. Muzu se zeptat jak to tenkrat dopadlo? Resime ted v 5m to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí