Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata, mám tříměsíční dceru a po 14 dnech je plně na UM, již z porodnice jsme šly s dokrmem. Sunar prémium. Naše dětská lékařka, my doporučila Kendamil, protože dcera měla problémy se stolicí a byla " ucpaná ". Je pravda, že po tom Kendamilu je to lepší. Do nedávna vypila 150 ml na noc a ráno. Jinak přes den 120 ml a cca po 3-4 hodinách.
Nyní asi 10 dní nechce. Vypije většinou tak mezi 60-90 ml. A intervaly se prodlužují. Kolikrát jí dám po 4 hodinách flašku a vypije 10-20 a pak plive mléko ven a nechce.
Teď za 4 dny í budou čtyři měsíce. A nevím jestli nemám změnit mléko. Myslela jsem na oranžový Sunar. Ten měl syn a bylo to vše ok. Nutrilon, Bebu aj nechtěl.
Nebo mám zkusit už příkrmy? Ale co jsem kde četla, tak až po ukončeném 4 měsíci. A vím, že je to na mě se rozhodnout, ale nechci ji zbytečně zatěžovat bříško, zdá se mi to celkem brzy. Syn dostal první příkrm snad až v půl roce.
I když podle babiček už bych jí měla snad dávat polévky
…
Děkuji za rady ![]()
Ahoj, od té doby, co UM bojkotuje, jak je na tom s množstvím počůraných plen? Jiné známky dehydratace nevidíš? Moje třetí dítě odcházelo z porodnice na Nutrilonu a ukončeným 3. měsícem u něj také začal bojkot UM. Mléko jsem změnila na Kendamil, ale hlavně jsem u něj objevila to, že když jsem ho krmila vleže, tak to bylo mnohem lepší.
Na tvém místě bych nejdříve zkusila změnu UM, něco zavádění příkrmu má ještě čas. Něco jiného by třeba bylo, kdyby dítěti UM už nestačilo - vypilo by ho strašně moc, vy máte opačný problém… Jinak u všech dětí jsem příkrm zaváděla nejdříve ukončeným 5. měsícem.
@Pocahonta no pocurany plenky bych řekla, že má stejně a dehydrovaná mi také nepřijde.
Zajdi k doktorce s malým ať ti ho prohlidne, aby se mu podívala na bříško. A popřípadě udělal crp test z prstiku. Neříkám, že mu může něco být, ale může. Z vlastní zkušenosti, syn špatně pil mléko na který byl zvyklí. Pil míň a míň a když sem šla k doktorce přišel ji unavený a tak udělala crp to měl vysoký. A poslala na vyšetření do nemocnice. V nemocnici mu zjistili, zánět v ledvine. Přitom měl normalne pocurane pleny. A byly mu 4.mesice. Doktorka poradí ![]()