Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, je to normální, vždyť jsi v šestinedělí, laktace i sání miminka se ještě upravuje. Vydrž, to přejde ![]()
Je to úplně normální. Nalevani prsou je naopak nežádoucí, znamená to, že se kojí později, než obvykle = snižuje se tvorba mléka. Prsa mají být „prázdná“.
Zkus uspavat aktivně, na balonu, v nosítku, v kočárku. Malý mi nikdy neusl jen tak, že bych ho někam položila.
@Asiina troufám si říct, že v šestinedělí prsa být prázdná nemají, naopak se nalévají, aby se malé miminko, které ještě nemá tolik síly a zkušeností se sáním, dokázalo přisát a hned mu teklo mléko. Prsa se přestávají nalévat až po šestinedělí, kolem 8. týdne.
Zakladatelko, miminko přikládej, jak si řekne, je to normální. Nebude to trvat věčně ![]()
@Thomassss píše:
@Asiina troufám si říct, že v šestinedělí prsa být prázdná nemají, naopak se nalévají, aby se malé miminko, které ještě nemá tolik síly a zkušeností se sáním, dokázalo přisát a hned mu teklo mléko. Prsa se přestávají nalévat až po šestinedělí, kolem 8. týdne.Zakladatelko, miminko přikládej, jak si řekne, je to normální. Nebude to trvat věčně
on si ted rika kazdou puk hodinu…nema hlad…jen cumla.. je to normalni..aby plakal jen kvuli tomu ze chce cumlat prso? s takovou si odrovnam bradavky
@Anonymní píše:
on si ted rika kazdou puk hodinu…nema hlad…jen cumla.. je to normalni..aby plakal jen kvuli tomu ze chce cumlat prso? s takovou si odrovnam bradavky
A když ho jen pochováš, pohoupeš, aniž bys ho přiložila, tak se neuklidní? Zkus ho ještě položit nahého na svoje nahé břicho, mně se takhle dcera občas uklidnila. Jinak co půl hodinu přikládat, to už je dost často, to je fakt ![]()
@Anonymní píše:
No tak prso nedávej. Musíš vydržet. Po půl hodině je to fakt hloupost. Nedat, chovat a chovat a vyprávět a mluvit a chovat. Ale prso nedat. I po hodině je to moc.
@inkakřivák píše:
No tak prso nedávej. Musíš vydržet. Po půl hodině je to fakt hloupost. Nedat, chovat a chovat a vyprávět a mluvit a chovat. Ale prso nedat. I po hodině je to moc.
Já bych zase 3 tydenimu klidně prso kazdou půlhodinu dala. Potrebuje proste kontakt s matkou tímto způsobem. Mě i když začne 4 měsíční řvát tak první co zkusím je prso a klidně si jen chvíli zadudla a usne u toho.
Omezovat potřebu prsa takhle malému miminu je fakt blbost. Řešení intervalu u kojení je další kravina. Prostě bycH mu ho davala jak chce. To samý že si z tebe dělá dudlika je normální, prso má víc funkci než jen vyživovací. A neboj až ho začne zajímat něco jiného než prso, tak ho tak často chtít nebude.
@Leni1993 takže vydržet rok dva a pohoda? Je to hloupost, matka není dudlík.
@inkakřivák píše:
Vždyť mu jsou 3 týdny! Rozhodně bych v šestinedělí kojení neomezovala na nějaké tabulkové intervaly. Já měla takhle staré dítě na prsu kolikrát celé dopoledne a půlku odpoledne
A fakt z něj nevyrostl závislák ![]()
@inkakřivák píše:
Dudlík je náhrada za prso, ty matkonenidudlik. Zvlášť když v šestinedělí. Ve spoustě kulturních okruhů dudlíky nemají, protože matky mimin jim to prso dají, kdykoli si o ně dítě řekne. To akorát u nás máme představu, že matka mimina je tu od něčeho jiného, než od péče o dítě. Která je sakra náročná a měla by být jednoznačně upřednostněna před úklidem, vařením a vším jiným, co se pokládá za povinnost ženy na mateřské.
@inkakřivák píše:
@inkakřivák píše:
Hele, já jsem taky zastánce toho, že kojení má být primárně prostředek k ukojení hladu a žízně, nikdy jsem dětem nedávala prso, když spadly a brečely nebo se nudily apod. Ale v šestinedělí, kdy se laktace ustaluje, je fakt nesmysl miminko nějak omezovat. Akorát tak přijde o mléko. Neříkám nezkusit po půl hodině to prso nedat, pohoupat, pomazlit. Ale pokud by plakalo dál, nevidím důvod nekojit.
Zdravim,
mam 23 denni miminko. od nedele se mi budi co 1-2 hodiny. Prsa se.mi nestihaji nalevat. Do te doby to bylo co 3 hodiny. Vcera mi pres den skoro vubec nespal, usnul max na pul hodiny pak rev. Zda se mi ze ne pri kazdem kojeni polyka a ze chce prso jen na uklidneni, a kvuli nemu se i vzbudi. Me to ale unavuje, dudlik nechce. Jedna se o rustovy spurt? Uklidnete me ze to brzo skonci.