Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, na malíčkách u nohou (u obou, ale jinak nikde jinde) mám už déle než půl roku u kraje nehtu žlutobílý tvrdší útvar / zrohovatělou kůži. Nehet se v rohu trochu odlupuje nebo deformuje. Nebolí to, ani to není zarudlé nebo zanícené. Zkoušela jsem to odstřihnout, ale vždycky to doroste zpátky stejně. Nevíte, co by to mohlo být a co s tím dělat? Děkuji.
@lucynka25 píše: Více
To mi na ni neprijde, spis bych rekla zdedormovany a poskozeny nehet z boty a napadený plísní… Takže to kožni a pak pedikura a probirka bot.
Zašla bych na kožní, nicméně stav tvých nehtů a nohou jak jsou vyfoceny by ti mohl leckdo závidět s tím co vidim aktuálně v sandálech.
Bežný prídavný necht na malíčku? Pozri si „petaloid nail“ alebo „accessory nail of the fifth toe/pinky toe“.
Jo to se mi dělá taky, ale v menším vydání vždycky to ustrihnu.
@terezz1234 píše: Více
tohle v menší míře se dělá mé devítileté, na kožním řekli, že je to nedostatek minerálů, ale jelikož je dítě, tak doplňky stravy ne, měli jsme koupit křemíkový lak na zpevnění, nicméně to nijak nepomáhá,
takže zkus doplňky stravy na nehty - s křemíkem, a to kožní určitě
@stinga píše: Více
Neřešila jsem to. Poslední rok či dva to nemám a předtím to bylo asi třicet let.