Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@zrcadlo Jsem již v práci až do večera, budu tu sama až do 14:00. Nikdo jiný přijít nemůže a kdybych odešla (tudíž zavřela), dost pravděpodobně bych přišla o práci.
Domluvit se se zamestnavatelem a narychlo si vymenit vikendove smeny a v pondeli k doktorovi?
@Anonymní píše: Více
Tak zavolej nadrizenemu, ze ti není dobre, máš strach ze třeba zkolabujes ať to vyřeší. Vyhodit tě za nemoc nemůže. Neměla si tam vůbec chodit a jit rovnou k lékaři.
@JancaS84 píše: Více
Přesně tak. Kdyby se ji do rána něco stalo (nějaký úraz) tak přece taky do práce nenakluše např se zlomenou nohou apod. ![]()
Já bych vůbec nešla do práce kdybych se už ráno probudila s horečkou 38… to ti vyšplhá za pár hodin i přes 39 a fakt ti bude zle… Jednou jsem tak šla… byla jsem mladá a blbá… ráno 38, dala si brufen a šla… trochu to zabralo. Ale po dvou hodinách jsem neunesla dvoukilový pokladní šuplík… jsem sedla na židli a už jsem se nezvedla… domu mě vezla vedoucí, měla jsem už horečku 39,7.
No tak byla blbost do te prace jit… rano zvednu telefon, volám do prace, ze nedojdu. Zaměstnavatel neschopenku neschvaluje, nedovoluje, neresi. Proste ji mas, on to musi akceptovat. Hned po šéfovi volám k doktorce, bud napíše neschopenku obratem jen po konzultaci, nebo si vyzada, at dojedu, tak dojedu, pokud jsem toho schopna. Ale vzbudit se nemocná a jit do práce… no co čekáš ted.. volej šéfovi, ze to fakt nejde a odejdi k té doktorce.
Kde pracujes? Ja jsem prekvapena, ze tohle jeste existuje. Jinak v tomhle pripade by mel sef naklusat a zastat tvoji praci, kdyz nema nikoho jineho.
Neschopenkaze vystavit 3 dny zpětně. Alespoň to tak bylo ještě před pár lety.
Dotaz jsi psala ráno v 8, doktorka je tam do 12, pořád ještě máš dost času k ní zajet. Předtím samozřejmě zavolat šéfovi, že to je od rána zle, že ses pokusila to zvládnout, ale nejde to, musíš hned zavřít.
Proč se bojíš, že přijdeš o práci, jsi ve zkušební lhůtě?
@adresa mám poslední dva týdny zkušební doby. Volala jsem, že mi je vážně zle. Prý mě nikdo zastoupit nemůže a vsichni chodi i kdyz jsou nemocni, mam si to udelat podle sveho mineni. Kdyz jsem rekla, ze aspon nedeli na vylezeni, tak mi bylo receno, ze pokud zvladnu predesle dny tak i nedeli.
Tak u takového zaměstnavatele bych teda chtěla pracovat
asi by mě nemrzelo přijít o takovou práci.. je to nějaký obchod, ne? Takovou práci najdeš všude jinde… kde se pracuje celé víkendy…
@Anonymní píše: VíceŠla bych ještě dnes na neschopenku a hledala si hned jinou práci.
Dobrý den, mám dotaz. Musím dnes, v pátek, do práce, bylo mi to receno nadrizenym, nema kdo jiny jit. Ovsem ja se vzbudila s 38 teplotou, zahlenena, bolest v krku, suchy kasel, boli me hlava. Mam smeny i pres vikend, ovsem ma doktorka ma dnes jen do 12 a neschopenky zpetne nepise. Jak ted postupovat? Dekuji za rady