Neschopenka zpětně - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6883
6.6.26 11:52
@j.a.n.i1 píše: Více

Nepochopila. Tys psala, že pokud není schopný dojít do práce, je to na pohotovost. S tím nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
6.6.26 12:40
@schnulla píše: Více

Tak většina lidi pochopí, co v kontextu diskuze znamená formulace dojit do práce… Ono tam totiz moc lidi jen tak na návštěvu nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6883
6.6.26 13:25

Ale tady nejde o práci, ale o to co je a není na návštěvu pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 14:56
@mroe píše: Více

Není to tak dávno, co jsme museli být doma v izolaci s mírnou rýmou, někdo dokonce zcela bez příznaků jakékoliv nemoci, pouze s pozitivním pofidérním testem… Pokud se někdo ukázal v práci s rýmou, nedej bože zakašlal, nastala panika… :nevim:

Jinak dvoudenní viróza, kdy třeba první den máš horečku, druhý den lepší a třetí den nic, je celkem běžná. Pokud ti je zle v sobotu rano/pátek večer, neznamená to, že bude o v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
6.6.26 15:10
@Fazulina píše: Více

Dvoudenni virozu s horeckou, se kterou nejde jit do prace, fakt neznam. Horecka neni zvysenka. Obvykla viroza trva minimalne tyden, stejne tak ostatni choroby, na ktere se dava neschopenka. Jedinou vyjimkou je prujem. Ale s tim asi do prace nepobezi, nejspis ani na pohotovost, prekvapive, bude se rada drzet v blizkosti zachodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 15:38

Tak do práce by snad neměl chodit ani clověk se zvýšenou teplotou a rýmou, ne? Jako jo, většinou se to řeší sick days, dovolenou třeba 1-2 dny. Ale ne každý to tak může udělat.

Jinak já byla na pohotovosti s angínou. Bylo to přes vánoční svátky. Nešlo mi o neschopenku, tu jsem nepotřebovala, ale bylo mi fakt mizerně, šílená bolest v krku a horečka. Na pohotovost jsem si zajela sama. Ačkoliv normálně nějaké virózy neřeším a většinou k lékaři nechodím, tentokrát už mi bylo jasné, že bez antibiotik to nedám… Bohužel bych musela 4 dny čekat na pracovní den, kdy bude přítomna dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 15:39

Jinak tedy neschopenku mají mít jen ti, co jsou dostatečně nemocní, aby byli doma týden? To je ale blbost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
6.6.26 18:45

To je spravne, kdyz potrebujes ATB. To v sobotu jinak nevyresis. Ale rymu, tu fakt na pohotovosti resit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
6.6.26 18:47

Proc by to byla blbost? Jednodenni ci dvoudenni neschopnost se da vyresit jinak. Ale pokud clovek do prace dorazi a z prace si vola o neschopenku na dalsi den, tak mu asi zas tak spatne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
6.6.26 19:55

A jak jinak se da vyresit, pokud dotycny nema moznost ani ho ani sick days?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
6.6.26 20:35

Dovolenou? Vymenou sluzeb? Nekdy staci si vzit paralen, kdyz to nejde jinak. Kdyby ji bylo opravdu zle, jde k lekari. Ale asi neni, kdyz sla do prace. Vetsina chorob, vyzadujicich neschopenku, neprejde do druheho dne. Ani ze soboty do pondeli, aby byl clovek uplne zdrav. Takze neni duvod chodit s beznou virozou na pohotovost, protoze by ji v pondeli dr. „neveril“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
6.6.26 21:06

Vedoucímu bych prostě oznámila, že jsem nemocná, nemůžu přijít do práce a nazdar. V pondělí bych naběhla hned ráno k praktické lékařce, vysvětlila situaci a nechala si napsat neschopenku od soboty. Blbost byla jít už v pátek do práce, mohlo se to vyřešit hned a nejsi přeci povinna za sebe hledat záskok, to je snad v kompetenci vedoucího! Ovšem nepočítala bych příliš s pokračováním pracovního poměru po tvé zkušebce. Ale kdo by o něj stál za podmínek panujících v té práci, že.. Jen dodám, že já jsem prototyp těch 1-2 denních viróz, jedinkrát jsem v životě měla neschopenku - ovšem tenkrát to bylo kvůli extrémní anemii, mně bylo fajn, ale doktorka mě chtěla hnát na transfuzi, nechala mě asi 6 týdnů doma, než se mi trochu srovnal hemoglobin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
6.6.26 21:08

Manžel mívá tyhle protrahované nemoci, kdy má smysl psát neschopenku zpětně - když je mu zle, stejně zle je mu i o týden později a jediné, co mu trochu tlumí příznaky, když už musí fungovat, je Modafen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
6.6.26 21:35
@teroonka píše: Více

Ja do jisteho veku taky nikdy nemela neschopenku. Jenze klasickou chripku, ani anginu nepremuzes. A beznou virozu s teplotou, kdyz je poradna, taky ne, ta trva prumerne tyden a vetsinou si aspon nejaky den doma vyzada. Ale tu prumerny clovek( ne uplne mlady) nemiva vic jak 1×, max. 2× rocne. O beznem nachlazeni s trochu rymou se nebavime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7977
8.6.26 22:14

tak třeba takový akutní průjem bývá často dvoudenní. A s tím se fakt do práce jít nedá. A pokud má někdo sick day tak na to to samozřejmě slouží, ale ne každý tu možjost má. A ono pokud má člověk třeba 4 týdny dovolené a malé děti, tak fakt nechceš brát dovolenou na nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí