Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky jsem 4 týdny po porodu a trápí mě nehorázná zácpa
Nejdu klidně i 11 dní
Jinak nekojím…
Tak bych chtěla všelijaké rady co na zácpu dnes to je zase 4 den co jsem nebyla prostě
Nebo mě pošlete k nějaké doktoru protože já už fakt nevím
Navíc já ani nemám nutkání jít…
Necítím že potřebuju připadám si vyprázdněná…
Ale tohle mi nepřijde v pohodě takovou dobu…
Prosím budu ráda za každé rady a tipy
A nebo jak dlouho jste nešli i vy váš rekord
Můj je 11
Děkuji moc
![]()
Úplně chápu, ovšem mě se teda chtělo, ale prostě to nešlo, navíc jsem měla hodně špatné hemeroidy po druhém porodu, jediné, co pomohlo, tak lactuloza. Určitě si ji kup, jinak se opravdu zacpes a pak to může být prů. ser. Buďto bys musela do Nemocnice na ruční vypravení nebo klystýr. Každopádně doporučuji tu lactulozu, mě to opravdu pomohlo, já jinak i brečela na WC skoro hodinu a půl a nic
.
Sušené švestky zabírají spolehlivě. Jen jestli máš co vyměšovat. Pokud moc nejíš a kojíš, můžeš být bezezbytková. A pokud ti nedělá zdravotní komplikace 11 dní nejít, pak to asi tak bude…
Kefir, horcik,. je toho spousta, co muzes vyzkouset. Ten horcik, at je to magnesium citrate! Je hodne druhu a tenhle je specialne na zacpu.
Kefir ti zaroven pomuze srovnat strevni mikrofloru.
@pajulinkaa píše: Úplně chápu, ovšem mě se teda chtělo, ale prostě to nešlo, navíc jsem měla hodně špatné hemeroidy po druhém porodu, jediné, co pomohlo, tak lactuloza. Určitě si ji kup, jinak se opravdu zacpes a pak to může být prů. ser. Buďto bys musela do Nemocnice na ruční vypravení nebo klystýr. Každopádně doporučuji tu lactulozu, mě to opravdu pomohlo, já jinak i brečela na WC skoro hodinu a půl a nic.
Vše v dobrém, jen brečením na záchodě se fakt nevy*ereš. ![]()
Když to po porodu nešlo (ovšem já potřebu cítila), tak jsem vzala po vzoru kamarádky rukavici latexovou a olej. Prostě jsem si musela pomoct, jinak by mě to asi uvnitř roztrhlo a venku natrhlo. Jo, bylo to nechutné.
Pak pomohlo magnesium od doktorky Magnosol.
@Fee-bee no jasný, fakt to nešlo a bolely mě i ty hemoroidy, co mi praskly. Zlatá lactuloza fakt, na třetí porod už jsem ji měla rovnou doma ![]()
Ja mam srusty kousek od konce a dela mi to zacpy. Pomaha kdyz to nemuzu dostat ven, ze si pres toaletak, abych si nahodou nesahla
, zmacknu na hraz smerem k zadku a ono to pomuze…
No a je fakt klidne mozny, jak psal nekdo vyse, se nemas z ceho tvorit.
Přidat vlákninu, jogurty. Vláknina je docela dobrá i Psyllium rapid. No a jednou za čas třeba zkusit glycerinový čípek.
@Fee-bee píše:
Sušené švestky zabírají spolehlivě. Jen jestli máš co vyměšovat. Pokud moc nejíš a kojíš, můžeš být bezezbytková. A pokud ti nedělá zdravotní komplikace 11 dní nejít, pak to asi tak bude…
Vždyť píše že nekojí.