Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj mám gelové nehty a každej mi říká na porod sundat taky máte zkušenosti???
Proč na porod sundat? Ničemu snad nepřekáží. Jediné, co mě napadá, je, že pak budeš v šestinedělí, unavená, s miminem a asi nebudeš mít moc čas, energii a chuť jít na obnovení nehtů do salónu (pokud si je neděláš sama doma).
@Nikolamatejkova Tak jestli je má hodně dlouhé, tak asi jo, nebo asponˇzkrátit, jinak asi není potřeba. Řekli ti důvod?
Doktoři většinou neradi vidí i nalakované nehty klasické - na prstu se mimo jiné měří saturace kyslíkem a myslím, že s umělými nehty to nejde..
@arinecka NN neřekli právě jen že to máme v papíru co si vzít do porodnice a dole je že nemám mít nehty
A máš je i na nohou? Jestli ne, tak dobrý, ono musíš mít vidět aspoň jeden nehet, kdybys šla na sál. A saturace jde udělat i z lalůčku.
U druhého porodu jsem je měla čerstvě udělané zrovna den před tím. Nechávám si je dělat krátké a v decentních barvách. Důležité je, abys neměla nalakované nehty na nohou nebo gelovky. Oni to píšou všude, ale nakonec to vůbec nevadí.
Mam gelové nehty, do tp 4dny a sundavat nebudu. Mne bylo řečeno, že je kvůli pripadu kdyz se jde na sál. Ale pokud je nemam i na nohách, tak to nevadí
Ja bych radsi sundala… ono se i podle nehtu pripadne pozna jestli nehrozi nejaky zavaznejsi stav.. nikdy nevis co se pri porodu muze pokazit tak radsi do porodnice jen s pruhlednym lakem aby byly jasne videt luzka nehtu.
@Leenvecka píše:
Ja bych radsi sundala… ono se i podle nehtu pripadne pozna jestli nehrozi nejaky zavaznejsi stav.. nikdy nevis co se pri porodu muze pokazit tak radsi do porodnice jen s pruhlednym lakem aby byly jasne videt luzka nehtu.
Ale tohle poznají i podle stavu nehtů na nohou. Ono to není až tak jednoduché sundat gelovky. Ty nehty jsou pod nimi slaboučký, lámou se atd. Nehledě na to, že vyžadují mnohem větší a častější péči než gelovky.
To je pro případ, kdy by museli dělat sekci. Při operaci nesmíš mít žádné šperky (na to také pozor, mě se stalo, že mi před porodem natekly prsty a nešel mi sundat snubák, v nemocnici hrozili přešmiknutím, nakonec jsem ho naštěstí s vypětím všech sil servala) a neměly by být nalakované a umělé nehty (jednak kvůli měření saturace a pak také anesteziolog kontroluje barvu nehtového lůžka při uspání).