Nehýbe se :-((((

551
13.10.05 13:57

Nehýbe se :-((((

Ahoj kočky, končím dnes 19tt, pohyby cítím už asi týden, ale teď už dva dny nic. Vím, že jsem v úploným začátku, ale mám strašnej strach. Je to možný z ničeho nic najednou necítít dva dny pohyby. Jsem zoufala. Dnes navíc odjíždím k našim a tam nemám jít kam k doktorovi, nevím jestli ještě zůstat do zítřka a dyštak odjet na pohotovost anebo zítra na gyndu. Mám to nechat být? Jak jste přinutili miminka se hýbat. píchám do bříška pak něco ucítí, ale až tak po deseti minutách a není to jak pohyby před tím a navíc to neucítím vždy. Může to mít něco společnýho se zácpou? Jak ho mám donutit se tršku pohnout? :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
13.10.05 13:59

Ahoj,

osobně si myslím, že by to mělo být v pořádku, jsi ještě dost málo těhotná a pohyby jsou prostě nepravidelný. Zkus se hodně napít a lehnout na břicho, to docela zabírá. Ale pokud by ses neuklidnila, zajdi dr. za jakýchkoli okolností, stres ti nesvědčí.

Ale neboj, mimi je v pořádku a spokojeně si tam plave!

Peta

• Citovat
  • Upravit
ET
87
13.10.05 14:04

ahoj, naše Michalka se taky asi po 5týdnech sportování přestala hýbat. Byla jsem zrovna na služebce na tři dny, celou dobu jsem na to myslela a pořád se zkoumala. Hned po návratu se potvůrka začala hýbat. Pak jsem si řekla, že jestli se to ještě jednou stane, okamžitě běžím k doktorovi. Nestalo, naštěstí. Ale po svojí zkušenosti ti radím, zajdi k doktorovi, uklidníš se tím.
Pozdravuji bříško!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
13.10.05 14:05

Děkuji, uklidnila jsi mně. Jsi hodná holka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.10.05 14:17

Nehýbe se

Ahoj,

neměj strach to se stane asi každému. Mě se to stalo u dcery, které je dneska už 14let. Na ultrazvuku v 16týdnu mi doktor u Apolináře řekl, že mimi je asi mrtvé, ale já jsem předtím cítila pohyby. Druhý den jsem měla přijít a doktor přiložil UZ a vše bylo v pohodě, řekl mi, že mimi asi tvrdě spalo, ale ty nervy co jsem měla celý den byla to hrůza.
Mám ještě další dvě děti nejmladšímu je 1,5roku, takže zkušenosti mam. A stalo se mi to i v tomto poslední těhotenství, že jsem necítila pohyby. Holt někdy je mimi aktivnější a někdy se mu nechce dělat nic. Ale pro svůj klid si zítra zajdi za doktorem. Uvidíš určitě to bude v poho :lol:. Ale určitě bych si nelehala na břicho. Já jsem vždycky lehla na záda a píchala trochu do bříška a různě s ním hýbala. Také mi pani doktorka teď u posledního mimi, při ultrazvuku poslala pro černý kafe, prý kofein dítě donutí k aktivitě. A taky jo. Snažila se ho otočit, aby viděla druhou ručičku a povedlo se až po té černé kávě.

Přeji ti krásné mimi a ozvi se 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.10.05 14:30

Ahojky kočičky - těhulky!
Nejsem lékař, ale já začala cítit pohyby v 18. týdnu - bylo to jako „cukání nervu“ (tak bych to přirovnala), moje gynekoložka mi to popsala „jako když dosedne motýlek“. V 19. týdnu jsem necítila nic moc, až jsem si říkala, zda to předtím vůbec byly pohyby. Potom po 20. týdnu to začalo trošku zesilovat, a v 6. měsíci jsem začala pomalu pozorovat stěhující se bouličky.
Zeptej se doktora, od kterého týdne (či měsíce) máš cítit pohyby pravidelně každý den, ale myslím, že teď můžeš být ještě v klídku, ju?
Tak krásný zbytek těhotenství a na konci nádherné miminko!
 Péťa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.10.05 14:34

Jo! Ještě jedna rada - nevím, jestli zabere, ale u mě i u kámošky teda zabírala. Naši drobečkové se vždycky dost probrali, když jsem zašťourala prstem přímo do svého pupíku - a pořádně! To jsem začala cítit vrtochy.
Jinak miminka jsou naschválníci, když jsem ležela před porodem a dělali mi CTG (měříli ozvy srdíčka), naše prdelka si vždycky usnula jak špalek, tak mě pořád natáčeli dokola. Jakmile pásy sundali, začla kopat jak hříbě. No, a na světě teda byla a je poooořádně čilá :o) papa

• Citovat
  • Upravit
1473
13.10.05 15:30

Neměj strach, já jsem také něco cítila a pak několik dní nic. Když jsem to říkla dr. na kontrole tak říkal, že je ještě brzy a pohyby nemusí být ještě pravidelné. Ale aby jsi se nenervovala tak radši někam zajdi. Mě dr. říkal radši desetkrát zbytečně přijít než pak něco zanedbat.
Jo a hodně mi pomohly břišní tanečky. To potom byly pohyby :P
Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
007
111
13.10.05 21:01

Neboj se, bude to urcite v poradku!!! Takhle ze zacatku jsem mimco taky obcas den dva necitila a pak se zase rozjela. Zkus si dat nejakou sladkou dobrotu mne se po tom mimco vzdy rozpohybuje, az mam pocit, ze mi kazdou chvili musi prasknout pupik.
Drzim palce
Klara 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
13.10.05 21:05

Urcite budete v poradku :) Zpocatku je proste nemusis citit pravidelne kazdy den. Nic to neznamena. Jsi teprve v 19tt… Ja mimi citim od 17 tt, ale zpocatku jen takove jemnounke bublinkovani a ted uz parkrat kopnuti. Ale rozhodne ne pravidelne kazdy den a se stejnou intenzitou. Mimi tam ma spoustu mista, takze ty kopanecky jsou spis „zazrak“, nez jistota.

Hodne stesti a nenervuj se hlavne, tim nicemu nepomuzes.

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
13.10.05 21:23

Re: Nehýbe se :-((((

Ahoj :D
Já čekám třetí mimi a dnes jsem 23+5 tt. Pohyby cítím od 15+3 tt a víš co? Tahle potvůrka je lenoch s velkým L a teda taky mě občas děsí, jak málo se hýbe :)
Snad jsem více cítila jen to „lochtání“ mezi 15 tt a 19 tt. Teď už to jsou pořádné výkopy, ale je jich děsně poskrovnu.
Někdy necítím pohyb třeba celé dopoledne - jako třeba dnes ! :)

A z toho pak má mimi noc, kdy v bříšku tancuje… Prostě někdy mám pohybů hafo a někdy za celý den jen pár ťuknutí.
Snažím se moc nestresovat, naše PA sama říkala, že mezi 20 a 24 tt mají děti takovéto výkyvy, kdy buď hodně spinkají, nebo naopak mají přebytek energie a musí se z toho „vykopat“ :)

Pokud si pamatuju dobře a já si teda pamatuji velmi dobře obě předchozí těhotenství, tak necítit pohyby den i dva je úplně normální, obzvlášť pokud si je teprve začla cítit.
Strach bych měla až když už máš pravidelné silné pohyby (tak od 24 tt nahoru) a najednou necítíš vůbec nic.
Teď ještě je mimi mooooc malinké a kopat tě může takovým směrem, kde nic necítíš - směrem k páteři. Některé pohyby mohou být úplně necitelné - třeba na UTZ naše mimi pěkně dovádělo, ale cítila jsem snad jen třetinu z celé té spartakiády :)

Neboj - určitě je vše v úúúúplném pořádku a čím více bude mimi větší, tím pravidelnější budou i jeho pohyby a více si jich budeš vědoma.
přeju hodně štěstí a hezký zbytek těhotenství

Ed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
13.10.05 23:12

Ahojky,
Luky byl taky v bříšku pěknej lenoch. Často jsem ho dlouho necítila. A když mi dr dělal ultrazvuk, tak říkal, že se pěkně hemží, ale já necítila nic. Asi chtěl bejt na mámu hodnej a tak do mě nekopal :-)) Zato teď je to malý torpédo a dá mi pěkně zabrat. Tak se neboj, všechno bude OK.

Berenika a Luky 1r a skoro 2m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
13.10.05 23:42

Ahojky:O)
Myslím, že v tomhle stadiu těhotenství nejsou pohyby ještě pravidelné, ale pokud máš strach, je lepší si dojít na UTZ. Budeš v klidu a mimísek tím pádem taky :D Jo a mimísci mají rádi sladké, když něco smlsneš, tak ho s největší pravděpodobností ucítíš :P
Papa, pohodové těhu přeje Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
14.10.05 08:22

Ahoj,

pro jistotu si můžeš zajít k dr., ale třeba může být mimi jen otočené tak, že kope na druhou stranu, do bříška, a ty to necítíš :-), co?

Každopádně držím pěstičky, ať je všechno v pořádku

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
16.10.05 01:53

Ahoj holky, moc moc děkuju. Nakonec jsem do nemocnice jela asi kolem 11večer, měli ze mě radost :lol: No paní doktorka mě prohlídla, oznámila, že miminko spinka, dala mi vypít kofolu a během 5ti minut začalo kopat a kope krásně do teď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí