Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosim o radu,
Je nejaka hracka, kterou stoji za to koupit? Dcera ma 8mesicu, ale klidne to muze byt neco s cim si bude hrat az v roce nebo roce a pul..
Nechci kupovat kraviny, ale babicky, tety chteji neco pro malou pod stromecek.
Souhlas s @lyrica, co jsem zatím vypozorovala, tak stolek sklidil úspěch všude, kde ho pořídili ![]()
@moonulkaa Poohlídni se už třeba po lego duplo. Sice píšou, že je to snad od roka a půl, ale jak jsou ty kostičky barevné, tak se líbí i menším dětem a jsou bezpečné - nic, co by rozkousla nebo polkla. Je to taková vděčná hračka na dokupování různých setů, takže o náměty na dárky budete mít na dlouho vystaráno. A jinak různé barevné a hudební hračky, to děti taky zaujme.
@Lenule15 píše:
Souhlas s @lyrica, co jsem zatím vypozorovala, tak stolek sklidil úspěch všude, kde ho pořídili
U nás teda syna nějak extra nenadchl (dostal ho v roce). Víc zájem o něj projevuje teď osmiměsíční dcera.
Já si myslím, že nej hračka neexistuje. Každé dítě je jiné, bude mít jiné zájmy.
U nás třeba stabilně už víc jak rok a půl pořád frčí duplo a vláčkodráha. A někomu to leží doma v krabici a dítě o to nezavadí.
Dřevěná vláčkodráha je zatím nejúspěšnější hračka, ale ta je tak od dvou let. do té doby měla úspěch dráha na pouštění autíček a puzzle všeho druhu ![]()
Ja bych byla pro lego duplo. Nejakou sadu se zviratkama. To je na delsi cas nez hraci stolecek.
Lego duplo… Od roka až do dnes (5 let) a stále jede, i když už má i normální Lego. Klidně začít třebas s touhle sadou https://eshop.bambule.cz/…pro-batolata, časem zvířátka a tak…
Dcera (2) si s Duplem nehraje, jen tahá z toho zvířátka a panďuláky se židlemi ![]()
U nás dlouhodobě nejvíc frčí asi dřevěné puzzle vkládačky, normální dřevěné kostky a knihy.
@moonulkaa kolem tohoto věku to u staršího byl ovladač k televizi, pet lahev naplněná rýží a balíček papírových kapesníčků. U mladšího ovladač k TV, můj mobil, bráchovo angličáky a krabice od Cara s prořízlou dírkou, do který háže víčka od petek.
@lleennttiillkkaa píše:
@moonulkaa kolem tohoto věku to u staršího byl ovladač k televizi, pet lahev naplněná rýží a balíček papírových kapesníčků. U mladšího ovladač k TV, můj mobil, bráchovo angličáky a krabice od Cara s prořízlou dírkou, do který háže víčka od petek.
BLicek papirovych kapesniku a ovladac u nas taky frci.. Jenze ja potrebuju neco koupit.. Obleceni mame spousty a babicky chteji nejake hracky pod stromek ![]()
@moonulkaa volila bych mluvící stolek od FP. Je dražší, takže ať se babičky složí. Já bych ho chtěla, ale dostane FP notebook a má hrnec a psa, takže to stačí.
@moonulkaa píše:
BLicek papirovych kapesniku a ovladac u nas taky frci.. Jenze ja potrebuju neco koupit.. Obleceni mame spousty a babicky chteji nejake hracky pod stromek
tak at daji penize-schovej ji je do obalky a pak bud v budoucnu pouzij nebo shromazduj ![]()
My pořídili Trio set Tech Too - klíče, ovladač a telefon. Jaký to ale bude mít úspěch, se uvidí až pod stromečkem ![]()
@moonulkaa píše:
BLicek papirovych kapesniku a ovladac u nas taky frci.. Jenze ja potrebuju neco koupit.. Obleceni mame spousty a babicky chteji nejake hracky pod stromek
Tak bych volila nějaké dřevěné vkládačky, kostky, zatloukačku apod. Sice to nevyužije teď hned, ale v budoucnu se na to určitě dostane. Navíc ty dřevěné hračky jsou pěkně drahé.