Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S mamkou jsme dneska vzpomínali na staré hračky a vzpoměli jsme si, že bylo něco do čeho se strčilo a ono to spadlo a pak se samo postavilo. Nevíte jak se to jmenuje případně nemá někdo na prodej??Díky ![]()
Jo opravdu to byla hračka
taky mě to po druhém přečtení napadlo ale myslím si, že to by nikdo na prodej neměl ![]()
To byla taková panenka (a možná i jiné tvary) - dvě plastové duté koule na sobě, ta spodní jako tělíčko, ta vrchní byla hlavička. Uvnitř té spodní bylo něco těžkého (asi kus olova) a tím pádem se pořád vracela do stojaté polohy
. Měli jsme jí doma a máme jí u tchýně.
Je to něco jako tohle
@darina23 no možná by to mohla trochu víc popsat, takhle mě taky napadalo kde co
to byla nějaká stavebnice nebo co?
Jestli je to ono, tak to bude někde v inzerátech. Mně to vyskočili pod kývací hračkou.
@darina23 my tomu říkali Bimbác. Máme doma modernější verzi od firmy maama nebo ak se to jmenuje
@darina23 píše:
S mamkou jsme dneska vzpomínali na staré hračky a vzpoměli jsme si, že bylo něco do čeho se strčilo a ono to spadlo a pak se samo postavilo. Nevíte jak se to jmenuje případně nemá někdo na prodej??Díky
„vaňka vstaňka“
první se sem dovážely z bývalého SSSR
http://newslab.ru/article/188315
Tu panenku měli u nás ve vetešárně za 2000!!! Myslela jsem že upadnu
Jsem se ptala chlapa, jestli si tu hračku pamatuje. A prý bodejť by ne, že z ní měl úplný nervy, protože ji jako malinký ukládal ke spánku a ona potvora furt vstávala a ne a ne ležet
.
Tak jsme našli obrázek, jak se musí taková „vaňka vstaňka“ ke spánku ukládat