Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jdu si pro inspiraci.
U nás doma teď frčí dřevěná vláčkodráha, máme tuny různých kolejí, tunelů a mostů, ale nebaví mě to stále stavět (kluk si to sám ještě nepostaví.) Není tu někdo, kdo to má doma nějak přidělané napevno? Matně si vybavuji, že jsem kdysi v nějaké herně viděla, že měli poličky podél zdi a koleje přilepené na nich, tak o tom uvažuji.
Jak to máte řešené vy? Nebo pokaždé stavíte a rozebíráte?
@me2dova píše:
Ahoj, jdu si pro inspiraci.
U nás doma teď frčí dřevěná vláčkodráha, máme tuny různých kolejí, tunelů a mostů, ale nebaví mě to stále stavět (kluk si to sám ještě nepostaví.) Není tu někdo, kdo to má doma nějak přidělané napevno? Matně si vybavuji, že jsem kdysi v nějaké herně viděla, že měli poličky podél zdi a koleje přilepené na nich, tak o tom uvažuji.
Jak to máte řešené vy? Nebo pokaždé stavíte a rozebíráte?
stavíme a rozebíráme - půvab té hry je v tom, že je to pokaždé jiné, kreativní
Tak to nech postavené ne? Myslím, že stavění a vymýšlení tras je polovina zábavy. Pokud je ještě malý a neumí si to postavit, tak mu postav nějaký jednoduchý okruh a nech to postavené.
Příspěvek upraven 09.12.15 v 12:00
Máme tunu kolejí, rozložené denně..
A pořád skládáme, a skládáme.. Nikdy bych to nepřilepila, stavíme to pokaždé jinak, tak, jak zrovna chceme.. Děti rozvíjí kreativitu a baví je to víc. ![]()
Jinak malý okruh se dá přilepit na dřevěnou desku třeba, ale mně se to nelíbí.
Skládáme a rozkládáme. Jednou s mosty jednou bez nich, někdy tunel a jindy ne. Mít to napevno, nebude je to bavit. To je mi úplně jasný.
Skládáme a rozkládáme… Ani se pak nemusí jezdit těma vlakama, hlavně, když se skládalo ![]()
Stavime rozkladame a uklizime. Ale nekolikrat jsem videla nizky stul a na nem koleje prilepene…
Neumim vlozit odkaz…podivej se na googlu vlackodraha stul…
Skládáme a rozkládáme (i teď v 5 letech mu musím občas s nějakou složitější dráhou pomoct). Kdyby to měl mít pořád ve stejným tvaru napevno, tak by ho to brzy přestalo bavit. Největši zábava je vymýšlení dráhy, aby se tam zapracovaly jím určené díly ![]()
Mame v bedne. Ja jsem stavela jen parkrat, jakmile umely sestavit dve koleje k sobe, tak uz je to jejich, nevadi, ze nepostavi uzavreny okruh, postupne se to nauci. Nejmladsi ma 3 roky a stale to neumi, protoze mu to starsi dva vzdy postavi.
Souhlasim, ze napevno by to brzy ztratilo puvab.
Jestli ho baví koukat na jezdící vláček, tak bych postavila nějaký menší okruh na stůl, nebo nějakou desku, aby se to mohlo přenášet. Určitě bych nelepila, protože jednoho dne si už bude chtít stavět sám a bude průšvih
My skládáme a rozkládáme, občas nějaký super výtvor musím nechat ležet přes noc a uklidíme to až ráno
@Pipet píše:
Skládáme a rozkládáme… Ani se pak nemusí jezdit těma vlakama, hlavně, když se skládalo
@me2dova taky stavíme a bouráme. No, ale viděla jsem jednou v tescu takový stolek, ale byl malý.
Kamarádka má v zimní zahradě docela velký stůl s přilepenýma kolejema napevno, ale vůbec nikoho nebaví si s tím hrát ![]()
Děti to chtějí pokaždé jinak ![]()
Brio dělá stolky pro vláčkodráhy. Ani no tam nemusí být přilepené, prostě to na tom postavíš a necháš tak a jenom odsuneš stolek. Jako není to špatné, děcka u toho můžou stát (malé) nebo klečet. Ale jednak je malý, resp. pro nás, co stavíme přes celý pokoj a taky dost drahý. Ale podle mě šikovný tatínek nebo truhlář to udělá z apolovinu ceny. A pak musíš mít tak prostor v pokoji, protože koleje složš a uklidíš popř. překročíš, ale stolek tam máš furt.
My třeba necháváme postavenou trať někdy i tři dny, jenom vláčky si musí děcka uklidit. Máme totiž pouze jeden společný pokoj s dětmi a šlápnout v noci na vláček není moc příjemné ![]()