Nějaká chřipka či něco víc?

1334
20.12.09 15:52

Nějaká chřipka či něco víc?

Ahoj maminky, nemám čas tu hledat, prosím vás o nějaké info, případně pomoc. Od včerejšího večera je malá mrzutá, večer plakala hodinu, byla přebalená, napapaná, vše OK, usnula a za hodinku se probudila s strašným řevem, který trval hodinu, to jsem ji přebalovala, nechtěla mléko, teplotu neměla, krčila jsem i nožkama, kvůli prdíkům. Nic. Když jsem myslela, že už pojedu na pohotovost, přestala, tak jsme pak společně usnuly. V noci byla velmi neklidná, pobrekávala, moc jsme toho nenaspaly. Od dnešního rána jí teče z nosu, skoro každých 15 minut odsávám, je plná odsavačka. Asi nějaká viróza, trochu i kašle, ale co mě znepokojuje je, že když pláče (skoro každou hodinu, vždy se zabavíme nějakou hračkou, říkankami) doslova řve, tak se trochu chytá za ouško. Známá mi říkala, pokud jí sáhnu za náušničky, a ucukne, že je to jasné, ale na to nereaguje, ale všimla jsem si, když okřiknu psa, začne brečet, nebo když mi spadla knížka. Můžou to být ty uši?? A jak mám případně zastavit rýmu? Malé je 10. měsíců.. Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4332
20.12.09 16:09

Misutko … teda ne, že bych měla nějak moc zkušeností s nemocema u dětí, ale myslím, že pokud malá nereaguje na pohmat za naušničkama tak to snad ouška nejsou … to, že reaguje na hlučnější zvuky může být tou rýmou - aspoň to beru podle sebe, když mám rýmu, tak potřebuju mít klid a ticho … což mne přivádí ještě ke Tvé otázce ohledně zastavení rýmy - nezastavuj ji, odsávej a případně malé kup nějaké kapičky do nosánku - my dodneška používáme Libenar.Každopádně sleduj teplotu a občas vyzkoušej malé to místečko pod/za oušky, jeslti nezačne reagovat (akorát to zkoušej až v momentě, kdy je malá úplně uklidněná)… snad jsem Tě malinko uklidnila - i když teda ten řev Ti vysvětlit nedovedu :nevim: … ale třeba Barunku bolí hlavička z rýmy.
Pokud by do zítra nebyl posun k lepšímu, tak bych asi pro jistotu aspoň zavolala pediatrovi - přece jenom jsou před námi svátky :think: .
Přeju Ti aby malá byla brzo v pořádku :hug: .
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.12.09 16:23

ahoj misutko, je mi líto že jste nemocní, my to máme akorát za sebou a byl to opruz!
Určitě sleduj teplotu, u zánětu oušek bývá zvýšená teplota až horečka. Pokud má oušká pouze citlivá jak píšeš, může to souviset s rýmou . vždyť i dospělým zalehne v uších z rýmy a je to nepříjemné, ona navyše netuší co se jí to děje. Taky jsme teď byli hodně mrzutí a obrečeli rýmu - nejspíš děti boleli i hlavinky, takže to se taky není čemu divit. U zánětu ouška (taky už máme 1× za sebou cca v 14 měs) dítě řve a nedá se uklidnit a nenechá si šáhnout na ouška ani náhodou, je to hooodně nápadné.
Tak ať jste brzy zdraví a neboj, taková ta akutní rýma nebude nadlouho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
20.12.09 17:02

Moc díky.. Až je mi Barči líto, má odulý a červený nosík, skleněná očka, je taková bledá. Teď se sice trochu „rozdivočila“, ale už zase začíná natahovat. Ty uši budu sledovat, teplotu jakbysmet („zatím“ má 37,5). A určitě, při jakékoli změně letím na pohotovost, jsem asi trošku hysterka, ale nechci nic zanedbat. Hlavně s těma ušima. Děkuji moc, jste hodné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena kattkka
20.12.09 19:34

Misut,mala taky sopli a je to hruza.Uplne presne to jak popisujes je u nas vzdy kdyz chytne rymu.Takze odsavej a kapej. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1102
20.12.09 19:48

Ahojky typuju to na ouška. Jiřík měl zvýšenou,Ale do toho měl i průjem. a byl to zánět jak vyšitej, třeba to chytnete ještě dřív než by jí to museli píchat.. radši bych jela být tebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
20.12.09 20:36

Barunka teda průjem nemá, teplota se nám zvýšila na 38, teď sice spí, uvidím, co bude v noci. Když byla v klidu, sahala jsem za/pod náušničky, nereagovala.. Já vám nevím, asi ráno zajedu k dr., pro jistotu, pokud se nestane něco neuvěřitelného v noci. Ach jo, už aby mluvila :), aspoň mi řekne, co jí bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
21.12.09 08:04

dyž byl Míšovi něco přes rok a půl, tak dostal obr horečky a neměl vůbec žádné jiné příznaky. S ušima máme v rodině zkušenosti, tak jsem taky zkoušeli a nic. Doktorka nabrala CRP a ten byl hodně vysoký, protože byl pátek, tak nás poslala na pediatrii do nemocnice, tam na něm taky nic neviděli, kromě těch horeček, už to vypadalo, že si ho tam nechají, aby ho pořádně proklepli, ale pro jistotu nás poslali na ORL. Byl to oboustraný zánět středního ucha, po píchnutí horečky ustoupily. Dotekem zkoušely uši obě dvě pediatričky a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
21.12.09 09:24

Ahoj

já mám s ušima špatné zkušenosti.Syn na to trpěl hodně,pak mu v roce dali ventilační trubičky a byl klid.Hodně plakal,měl rýmu i teploty až horečky,ale za uši se nikdy nechytal a ani nebyla ani žádná reakce - takže se nikdy nevědělo,že se jedná o uši.Raději nic nepodceňuj a běž k doktorovi,i když to nebudou uši tak budeš aspoň klidná.Držím palečky,aby to dopadlo co nejlépe. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
21.12.09 13:02

Ahoj holky, děkuji za reakce. Tak jsme byly jak u dětské, tak i v nemocnici. Dr. mi řekla, že má lehký zánět, tak jsem raději jela hned do nemocnice, protože v tomhle nechci nic zanedbat, a nedej bože, aby Bára dopadla jak já (nedoslýchám od tří let, nosím sluchadla a vůbec, moje sluchová ztráta je 83% :-( ). V nemocnici řekli, že je v pořádku, trochu pravé ouško má zarudlé, že to může být od té rýmy. Dostaly jsme kapičky, jen jsem se na ušním zapomněla zeptat, ona mi totiž dětská řekla, že když jí bude něco z ouška vytékat, že mám jet na pohotovost, a tam jsem zapomněla, jestli to platí, ale asi jo, a při jakékoliv změně jedu. Barunka už je na to celkově lépe, už není ani tak bledá.. Tak se jdeme naobědvat a zdobit cukroví. Ještě jednou díky a ať jste všichni zdraví.. :) Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.12.09 14:52

Míšo … tak to je dobře,že to nakonec není zánět oušek :wink: … ale hlavní je to, že už je ji snad lépe - asi přešla ta nejakutnější rýmka a už bude jenom dobře :hug:

Taky přeju hodně zdravíčka a užijte si první Barunčiny Vánoce!!! :kytka: :srdce:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
21.12.09 17:44

nonina: Děkuju :). Na Vánoce se moc těším, budou trochu smutné, ale ten okamžik, kdy bude Barunka sedět pod stromečkem, bude jistě úžasný.. :srdce:

Vám všem krásné Vánoce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+