Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Angua píše:
@Martule79 no a nešlo by teda, aby mu doktorka napsala prášky? Třeba příště kdyžtak… Ten náš je tehdy měl, že byly jakési výpadky ve výrobě sirupů, či co a fakt myslím, že to bylo skoro lepší. Ještě když má takovou averzi na sirupy obecně. Prášek rozdrtíš a na tom jogurtu nebo v přesnídávce to třeba vezme.
prášky má ode dneška a to jsem mu rozdrtila a zamíchala do nutely tak to jedl, ale zkrátka ta hořkost ho odrazuje a zbytek prášku jsem mu dala do kakaa a to teda vypil, ale pak zkusím ten jogurt a uvidím. Už jsem z toho fakt zoufalá ![]()
Já zrovna s malým bojovala kvůli sirupu na kašel. Násilím to plival nebo se začal dávit, až zvracel. Tedy efekt nulový. Zkusila jsem ho tedy uplatit čokoládou a funguje. V jedný ruce mám sirup na lžičce v druhý čtvereček čokolády. Velmi rychle pochopil, že bez sirupu není čokoláda. Sice je to občas na delší dobu, ale nakonec vždy ustoupí…
@Martule79 A tys nezkusila, jestli to polkne? Já už přesvědčím tříletou holčičku, aby polkla prášek a že si umí pěkně postavit hlavu, kdy s ní nehne vůbec nic a nikdo. Rozdrcené by mi to tedy nesnědl ani jeden ![]()
Dcera musela brát asi ve 2 letech antibiotika. Přes den jsem se jí snažila ukecat a přemluvit, nejvíc zabralo, že jinak bude muset vrátit doktorovi samolepku s medvídkem. Ovšem v noci to byl totální horor, jak byla rozespalá a bylo jí zle, tak se s ní nedalo domluvit, plivala to a hysterčila. Prostě jsem jí „zasedla“ a tím dávkovačem jí to dala co nejvíc do zadu do pusy, aby to nevyplivla a bylo…
Co nejvíc dozadu na jazyk a stříkačkou na ten jazyk zatlačit dolů, donutí ho to hned polknout a eliminuje se trochu ta hnusná chuť.
@Amys píše:
@Martule79 A tys nezkusila, jestli to polkne? Já už přesvědčím tříletou holčičku, aby polkla prášek a že si umí pěkně postavit hlavu, kdy s ní nehne vůbec nic a nikdo. Rozdrcené by mi to tedy nesnědl ani jeden
nezkusila, protože on jen když slyší o medicíně tak je zle, ale světe div se, ted jsem mu zkusila dle vašich rad dát tabletu na kašel, kterou má brát a kterou jsem mu předtím drtila a míchala s nutelou, tak on mě úplně dostal.. on si normálně vzal půlku tablety a zapil a já zírala
, Po zkušenostech jsem mu to všechno dávala po tají a ted vydím, že to byla chyba. Moc děkuji za rady a snad to vydrží a jsem zvědavá večer na ty antibiotika, ale chápal, že to bude muset rychle polknout..
@Martule79 tak vidíš, to je super. Je to přece jenom už veliký šikovný kluk, po dobrém je to lepší ![]()
@Amys já zas neumím prášky polykat - velký prášek se mi prostě šprajcne. Pamatuju jako dítě Penicilin, polykala jsem to kolikrát i natřikrát a bylo to k zblití ![]()
Naše malá brala teď v létě ve dvou letech 6 týdnů Klacid (borelióza) a nefungovalo nic jiného než dialog trochu ve stylu vyhrožování, že když to nespolkne, budeme muset jet k mudr.na pichanec. a pak samozřejmě nekonečné vysvětlování jak má bacily a ty musíme zničit a po spolknutí jsme vždy poslouchali jak bacily křičí bolestí ![]()
@Martule79 Tak hurá
![]()
@Angua Já poprvý nedávno cpala čtvrtku kynedrylu tý naší cácorce a teda to byl horor. Ale podruhý už pochopila, že když to strčí do pusy a vezme flašku s vodou a současně polkne a pořádně zapije, takže to nestihne být hořké. Syn už tablety polyká jedna radost
Jinak já dětem dávám ještě pangamin a te rybí tuk v tobolkách. No a dcerka si to spokojeně rozkouše
Přitom do těch tobolek to dávají právě proto, že je rybí tuk hnusnej, takže to člověk polkne a nemusí chuť vůbec řešit ![]()