Nějaký fígl, jak do dítka dostat antibiotika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
208
2.1.14 11:51

Nějaký fígl

Prosím o radu, malý 4,5 roku a malá 1 a třičtvrtě dala paní doktorka antibiotika, ale problém je v tom, že když jim to zamíchám do čehokoli sladkého, aby to přebylo tu hořkost, tak to nějakým způsobem zjistí a už to nechtějí a když jim to dám ze stříkačky co je u těch antibiotik, tak to plivou a když jdu na většího už násilím, tak jak řve a má to v puse, tak plive a někdy se i pozvrací. Poraďte jak to do nich vpravit už si nevím rady, :,(. Třeba máte taky někdo takové trápení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3108
2.1.14 12:02

Malá mi taky odmítala antibiotika vzala jsem jí položila si jí na ruku a prostě ji přeprala a čekala až to spolkne :roll: u staršího bych udělala to samé prostě bych ho držela tak dlouho dokud to nespolkne (v pololeže) jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.1.14 12:03

Tak velkého bych nešidila, tomu bych normálně vysvětlila, že je to prostě potřeba, že víš, že je to hnusné, ale že si to hnedka zají / zapije něčím, co má rád a měla to připravené. Když měl starší penicilin v tabletách, tak jsem mu to dávala rozdrcené na lžičce s jogurtem - skoro si myslém, že to bylo možná lepší, než obr dávka toho sirupu.

U naší malé (tehdy taky 1 a 3/4) zabralo, že jsme nejdřív dali medicínu panenkám a medvědům a pak i jí + jsem měla připravené pro ni taky kakao nebo bonbon, kterým si to zajedla. Teď máme zas atb a už to jí bez problémů, až se divím, že to nechce ani ničím zapít. Když je měla v roce, tak to bylo horší, ale to jsem ještě kojila (kdyby náhodou…?), tak jsem jí vrazila prso, počkala, až jí to poteče a do koutku pak píchla tu stříkačku a pomaličku to tam dávkovala. Ona sice prskala, ale nakonec jsem to do ní vždycky nějak dostala.

V nemocnici jí to chtěly sestřičky podávat vleže na zádech - prý aby to nevyblila a nevyplivla, tak můžeš zkusit. U nás to nebylo potřeba dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
2.1.14 12:03

Jinak 4,5 letý by si už měl nechat vysvětlit jde taky o přístupu prostě holt to musí vypít a tečka víc bych se asi nebavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.1.14 12:04

A zkoušela jsi jim hned dát napít nějakého „výjimečného“ pití? J9t na ně prostě metodou - teď je potřeba dát medicínu, za odměnu dostaneš džusík, kakao nebo něco dobrého…i když teda léky by se měly zapíjet jen čistou vodou :oops: :lol:
EDIT: než jsme to dopsala, tak byla Angua rychlejší :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.1.14 12:08

Mně se právě vždycky spíš osvědčil dialog s dětma - že je to potřeba, aby už nebolelo ouško nebo cokoli, co dítěti je, úměrně věku, aby chápaly že se to musí, ale pak bude nějaká odměna, pochválit, i něco, co by třeba normálně jíst nemohli… (já nevím, staršímu dát napít Coly třeba, pokud o to stojí :lol: ) Jak se s nima začnu prát a násilím jim něco nutit, tak chytnou záchvat a je to v pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.1.14 12:10
@zoubky píše:
A zkoušela jsi jim hned dát napít nějakého „výjimečného“ pití? J9t na ně prostě metodou - teď je potřeba dát medicínu, za odměnu dostaneš džusík, kakao nebo něco dobrého…i když teda léky by se měly zapíjet jen čistou vodou :oops: :lol:
EDIT: než jsme to dopsala, tak byla Angua rychlejší :P
:mrgreen: Jo, ale přesně tak, u nás je to funkční a s tím starším už se musí jít snad nějak domluvit. U té malé bych to ještě chápala, ale naše se teda nechá ukecat - ještě když se to vezme přes ty její plyšové „děťátka“ :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.1.14 12:18

Nebo bych uplatila nejakejma gumovejma medvedama. To male holt nasilim strikackou a snazit se to davat jakoby z boku a mirit na konec jazyka, to pak polykaj. Jako pejskovi. Ted jsem davala detem kuliska a smektu. Byl to teda boj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
2.1.14 12:21

Ani nevíš kolikrát jsem mu to vysvětlovala a on má zkrátka svou hlavu a ten sirup si nevezme a plive a co jsem se mu naslibovala věcí a bombonu ale on už od mala nechce ani žádný sirup, tak proto to takhle tajíme, aby aspon něco do sebe dostal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
2.1.14 12:23

Ted mela nase 3leta antibiotika - vzhledem k veku uz jsem ji vysvetlila ze vim ze je to hnusny a ze ji to nechutna, ale aby ji brisko uz nebolelo (mela infekci moc.cest) tak proste musi. Pak jsem ji poprosila, rekla at se nadechne, strikackou jsem ji to dala do pusinky ona rychle spolkla a hned zapila.
U mladsiho 2 roky je to jednoduasi - kdyz ted davam kapky na kasel - vidi u starsi ze si to vezme a on si je vezme hned taky - sice pak knoura ze to „pali“ ale problem neni.

Vim ze kdybych to do nich rvala nasilim nebudou mi to chtit ani jeden.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
2.1.14 12:24

@Angua Byla si rychlejsi :-D Mame to doma stejny :-D

• Citovat
  • Upravit
50725
2.1.14 12:31

@Martule79 no a nešlo by teda, aby mu doktorka napsala prášky? Třeba příště kdyžtak… Ten náš je tehdy měl, že byly jakési výpadky ve výrobě sirupů, či co a fakt myslím, že to bylo skoro lepší. Ještě když má takovou averzi na sirupy obecně. Prášek rozdrtíš a na tom jogurtu nebo v přesnídávce to třeba vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.1.14 12:37

@Martule79 U toho menšího to fakt budeš muset nějak očůrat, tam to moc ještě nevysvětlíš. Ale u toho staršího mi napadá - to nedělají ATB už v tabletách? Můj syn by právě sirup taky odmítal, radši polkne prášek a je přibližně stejně starý jako ten tvůj :think:

@Angua Takovéhle děti radši prášek polknou celý :) Je to lepší, než mít v puse půl hodiny pachuť z rozdrceného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.1.14 12:42

@Angua Tak já mám tu výhodu u staršího, že marodil v 5měsících (nemocnice několik dní, měl kapačky), a pak až s nástupem do školky ve 3letech a domluvit se s ním dá (Klacid i Amoksiklav spolknul úplně v pohodě, Paralen a Ibalgin s přeheldem). Letos nemarodí skoro vůbec. A u mladšího bohužel výhoda také, protože od 2měsíců do cca půl roku (první půlrok staršího ve školce) byl 4× v nemocnici, a tam si zvykl na vše (inhalace s maskou, kapačky, léky do pusy) :| Teď když je nemocný, tak mi bere sirupy s přehledem a inhaluje sám v sedě s maskou na obličeji 8)
Takže se přiznám, že jediné násilí používám při odsávání nosu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
2.1.14 12:45

Do syna sirup nedostanu, prášek si vezme v pohodě, tak se zkusit zeptat mudry jestli nejsou tyto atb v prášku. Jinak já znám ještě jednu metodu, ale je dost brutální. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí