Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky vsem…chtela bych se zeptat, zda mate nekdo podobnou zkušenost a dopadlo vse dobre.
Dle ultrazvuku jsem v 6t těhotná. Hodnota HCG roste pomalu, na ultravuku je patrná pulzace plodu a doppler ultrazvuk se nezbarvuje. Podle doktorky není plod živý…setkala jste se některá s tím, že se to změnilo a dopadlo to dobře?? Dekuji
Doppler vůbec není vhodné v začátcích těhotenství provádět. Pokud je patrná pulzace srdce plodu, nevím, z čeho doktorka usuzuje, že plod není živý. Nejlepší bude jít na kontrolu třeba za 2 týdny. Tam už to bude jasné. Hlavně se nenech tlačit do nějaké kyretáže, i kdyby tvrdila že plod není živý, dej tomu ještě minimálně týden, radši 2. Nejlepší je jít na první kontrolu až třeba v 8. týdnu, to se tomuhle vyhneš a nemusíš se hned ze začátku takhle stresovat. Přeji ať to dobře dopadne.
@Ledová káva Doktorka mi řekla, že se pravděpodobně jedna o prenesenou pulzaci, protoze se to nezbarvilo a HCG roste pomalu. Zítra mám již na krev a znova ultrazvuk. Kdyz se to nezmění, chce mi to vzít…jsem z toho vyrizena
@kavenka nene,v nemocnici jsem byla od čtvrtka..tohle byl čtvrtý.. při prvním neviděli nic a teď tam vidí podle nich nejasnou pulzaci
Jestli HCG neroste tak jak má, tak to není prosperující těhotenství.
@Ajinkaaaa88 píše: Více
Tak to asi dobre nevypada. To uz by srdce melo byt videt jasne.
@Ajinkaaaa88 píše: Více
To bohužel vypadá na zamlklé těhotenství.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.