Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
mela bych dotaz nejspiše pro pana Steviho
Zajima me, jakou vy považujete momentalne na trhu za nejbezpečnejši nebo jinak rečeno nejlepši sedačku 9až18kg! Mam Golfa III a muž BMV 525 a určite bych chtela s Isofixem,ale nevim jestli to auta maji a navic budu menit auto hned jak to pujde,takze bude určite s isofixem.
Nebo je ješte neco co bych mela zohlednit pri nakupu sedačky ? Určite by se mi libilo pohodlne ovladani - vim že nektere sedačky se otačeji do boku a taky prijemny material pro maleho,ale ne na ukor bezpečnosti!
Poradite mi , klidne si sedačku koupim i v cizine pokud by nebyla k dostani u nas !
Sice nejsem Steeve, ale napr. ve Skandinávii jsou považovány za nejbezpečnější sedačky ty, které jsou až do 4 let věku v protisměru. Tento trend začíná přicházet i do ostatních západních zemí. Tyto sedačky se dají koupit i u nás - Besafe IZI Kid Isofix nebo Besafe IZI Combi Isofix, pokud chceš mít možnost ji otočit i po směru.
http://www.autosedacky-besafe.cz/
S tím ixofixem - měla by sis zjistit, jestli ho teď v autech máte, aby se ti nestalo, že si koupíš sedačku na isofix a do toho golfa si ji (než budeš mít jiné auto) nebudeš mít jak přidělat.
Záleží na tom, co vlastně chceš, hodně sedaček dopadá v testech dobře a nedá se říct, která je nejlepší. Být tebou, projedu si testy a rozhodnu se podle toho.
Tinko, mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti, zatím lepší hodnocení v kat. 9-18 než ty 4* nikdo nedostal, takže vybírat mezi těmito.
Ohledně aut, Golf 3 nemá isofix, takže tam je isofixová zbytečná, BMW 5 řady má isofix od 96 roku, takže záleží jak máte starý model. Všechna nová auta od roku 2006 mají isofix již standartně, ale nejdou všechny isofixové sedačky do všech isofixvých aut, musí se zkontrolovat kompatibilita, takže nejdříve vědět jaké bude auto, a potom vybrat sedačku.
Omlouvám se , že skáču do diskuze, ale zajímalo by mě, jestli je to hodně veliký rozdíl pokud se stane nehoda a sedačka je připevněna isofixem a pokud se stane nehoda se sedačkou bez isofixu?
nestušíte zda má isofix octavia combi rv 2001?
Obema děkuji za super odpovědi,ale ted v tom mam ještě větší chaoz
Ja si myslela,že tu isofixovou mohu použít zatím i bez něj a přichytit jen pásy a až vyměním auto,tak namontuji isofix.
A jaký je pak rozdíl v bezpečnosti těch sedaček co isofix nemají ??? Asi velký když stojí 2× tolik,ře !!! A to mám být ochuzena jen proto,že ten poblbaný Golf nemá ISO ![]()
Catie a ti si se trefila přímo do mého gusta !!!
Já již žádala známé aby mi dovezli sedačku ze Švédska kde udajně se jezdí JEN proti směru a oni mi zdělily,že se dá koupit i tady. Proto ta poslední věta,že ji koupím i v zahraničí . Jenže na těch stránkách Safe sice píší,že VŠE v protisměru ,ale zrovna ty 2 v kateg. 9-18 mají uvedeno jen po směru. Tak jak to mám chápat ???
No to jsou zase věci.
Každopádně jde vidět,že ochotní lidé ještě nevymřeli
Ještě jednou mooooooooooooooooooc děkuji
Já si budu kupovat od BaSafe http://www.detskezbozi.com/…x3-2011.html . Jde proti směru jízdy až do 18kg, u nás je jediná a v případě potřeby jde i otočit po směru.
Dělají s isofixem i bez něj, ale rozdíl nevim. Máme auto bez něj a nový si koupit nemůžu. ![]()
Boudice23 píše:
Omlouvám se , že skáču do diskuze, ale zajímalo by mě, jestli je to hodně veliký rozdíl pokud se stane nehoda a sedačka je připevněna isofixem a pokud se stane nehoda se sedačkou bez isofixu?
nestušíte zda má isofix octavia combi rv 2001?
Octavia Combi 2001 měla isofix jen v některých výbavách, takže musíte kouknout do kokrétního vozu, nejde to řízi paušálně.
rozdíl v bezpečnosti isofixové a bez isofixu je velký , protože dle studie pojišťoven, isofixové sedačky jsou v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně, takže jisota správného připoutání isofixové sedačky je bezpečnější,
navíc u isofixové kdykoliv vidíte symbol že je připoutaná, u pásové to nezjistíte, dokud ji pořádně neprohlédnete, a kdo z nás každý den kontroluje upevnění sedačky.
Tinkapletinka píše:
Obema děkuji za super odpovědi,ale ted v tom mam ještě větší chaozJa si myslela,že tu isofixovou mohu použít zatím i bez něj a přichytit jen pásy a až vyměním auto,tak namontuji isofix.
A jaký je pak rozdíl v bezpečnosti těch sedaček co isofix nemají ??? Asi velký když stojí 2× tolik,ře !!! A to mám být ochuzena jen proto,že ten poblbaný Golf nemá ISO
Catie a ti si se trefila přímo do mého gusta !!!Já již žádala známé aby mi dovezli sedačku ze Švédska kde udajně se jezdí JEN proti směru a oni mi zdělily,že se dá koupit i tady. Proto ta poslední věta,že ji koupím i v zahraničí . Jenže na těch stránkách Safe sice píší,že VŠE v protisměru ,ale zrovna ty 2 v kateg. 9-18 mají uvedeno jen po směru. Tak jak to mám chápat ???
No to jsou zase věci.
Každopádně jde vidět,že ochotní lidé ještě nevymřeliJeště jednou mooooooooooooooooooc děkuji
Tinko, ty švédské Besafe se dělají 9-18- ty jsou jen po směru, nebo 0-18 a ty jsou protisměrné až do 18kg( některé , model IZI Combi se dá otočit i po směru), dělají se isofixové i bez isofixu a dají se koupit i u nás, a vyjde to levněji než ve švédsku, tam jsou dražší: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
U vetsiny to bohuzel nejde a musis se rozhodnout, jak ji chces poutat a vybrat podle toho.
Ja mam objednanou Besafe Izi Combi Isofix proti smeru se pouta isofixem a da se otocit po smeru a tonse pouta pasy. Mozna by to byla dobra volba pro tebe, pokud to auto s isofixem budes mit brzy - muzes s ni jezdit treba mesic po smeru a poutat ji pasem a kdyz budes mit isofix, tak ji otocis.Tinkapletinka píše:
Obema děkuji za super odpovědi,ale ted v tom mam ještě větší chaozJa si myslela,že tu isofixovou mohu použít zatím i bez něj a přichytit jen pásy a až vyměním auto,tak namontuji isofix.
A jaký je pak rozdíl v bezpečnosti těch sedaček co isofix nemají ??? Asi velký když stojí 2× tolik,ře !!! A to mám být ochuzena jen proto,že ten poblbaný Golf nemá ISO
Catie a ti si se trefila přímo do mého gusta !!!Já již žádala známé aby mi dovezli sedačku ze Švédska kde udajně se jezdí JEN proti směru a oni mi zdělily,že se dá koupit i tady. Proto ta poslední věta,že ji koupím i v zahraničí . Jenže na těch stránkách Safe sice píší,že VŠE v protisměru ,ale zrovna ty 2 v kateg. 9-18 mají uvedeno jen po směru. Tak jak to mám chápat ???
No to jsou zase věci.
Každopádně jde vidět,že ochotní lidé ještě nevymřeliJeště jednou mooooooooooooooooooc děkuji
Když to tak čtu, tak to abych vyrazila vykrást banku a koupit nějaké pěkné moderní auto, do kterého můžu narvat ten super isofix. ![]()
Spíš by mě zajímalo, proč se nemůže jezdit bezpečně a já bych se nemusela bát, že to do mě nějaký kre*én napálí a povraždí mi dítě v sedačce bez izofixu. ![]()
No mám v tom celekm zmatek ,ale pokud se teda nepletu , tak pro mě bude asi opravdu nejlepší, protože jsem zastancem protisměru nejlepe do konce života
ta varianta 0-18 co se dělá z Isofixem ,který budu používat až po koupi nového vozu !Takže jen ta verze BS Combi X3 je takhle udělaná?!
A dost kousek mimo … proč teda stojí X3 z Isofixem 10.000,– a X2 http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… bez něj 11.000,– ! Jaký je teda v nich rozdíl,když ta isofixová by měla být dražší ?!
Ještě jednou všem děkuji za pomoc , tohle je pro mě španělská vesnice , ale až budete shánět ubytování u moře,tak se zas pro změnu obrattě na mě ![]()
No a nebo proč taková Jané ( co má dle mého nejlepší a celkem drahé kočáry ) má sedačku za 3.800,– k použití v obou směrech ? http://www.detskezbozi.com/…am-2011.html Mám v té edici obědnaný kočár ![]()
No a na tu X2 sem našla dokonce v akci asi proto že se již neprodává za 5000,– novou,tak ted nevím.
Hmmmmmmm babo ( nebo Steevi
) rad a přísahám,že už nebudu otravovat ![]()
Tinko, ta Jané, je sice 0-18, ale je pouze na pásy, a protisměrná je pouze do 13kg, mezi 9-13 kg se musí otočit do posměru
kdežto ta Besafe IZI Combi( nebi Cimbi isofix) je protisměrná až do 18kg- tedy do cca 4 let( ale samozřejmě se dá kdykoliv od 9 kg také otočit do posměru) a tím že je protisměrná až do 18 kg má další přídavnou konstrukci, je to vidět na fotkách, a to se musí projevit na ceně, jinak ta IZI Combi 2011 stojí neceých 8t: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a izi combi isofix stojí 8,5t. : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ten inzerát za 11T byl starý 2 roky( ta nabídka již neplatí, bohužel ne vždy se vše ve vyhledávačích vymaže), byla to kolekce 2009 a byla dražší proto, že byla slabá koruna, nyní posílila , tak i dovozové zboží je levnější,
a jinak tu X2 již nebrat, je to nejméně 2 roky stará sedačka, již 2 roky se vyrábí model X3, a při životnosti sedačky 5 let, je 2 letá sedačka skoro v půli svého života.
Flyingfrog píše:
Když to tak čtu, tak to abych vyrazila vykrást banku a koupit nějaké pěkné moderní auto, do kterého můžu narvat ten super isofix.Spíš by mě zajímalo, proč se nemůže jezdit bezpečně a já bych se nemusela bát, že to do mě nějaký kre*én napálí a povraždí mi dítě v sedačce bez izofixu.
nemusíte vykrádat banku, vždyť isofix se dělá již od roku 1996, první ho začal používat VW golf v roce 1996 a takové auto koupíte od 12t., resp. všechny auta mají povinně isofix od roku 2006, takže i novější auto cca 5 let staré bude mít isofix vždy
ale jinak jsou i sedačky bez isofixu, pokud jím nemáte auto vybavené, které jsou stejně bezpečné jako sedačky s isofixem,
bohužel všechny lidi nenaučíte jezdit předpisově, aby nebourali.
No, když u Dominka třeba jsem měla problém že jěště než šel z vajíčka do kategorie 9-18 tak už mi řval že je otočenej proti sedačce, jezdím hodně a to by se fakt každou jízdu nedalo vydržet a když jedu sama tak fakt nemám čas nějak dítě zabavovat, jakmile přešel do kategorie 9-18 a viděl dopředu a na mě bylo po problému. ![]()