Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dávám po 6 hodinách. A měl i zábal, koupel a octové ponožky. Plus různé obklady.@Hibou zkoušeli jsme vše. Jak vypije ví, tak zvrací. Zkoušíme po lžičkách, po 5 minutách. Ale po 3. Lžičce jde vše ven.
a odkdy takhle zvrací?
@Anonymní píše:
Dávám po 6 hodinách. A měl i zábal, koupel a octové ponožky. Plus různé obklady.@Hibou zkoušeli jsme vše. Jak vypije ví, tak zvrací. Zkoušíme po lžičkách, po 5 minutách. Ale po 3. Lžičce jde vše ven.
A jak dlouho a jak často zvrací a jak dlouho je ta horečka?
@Anonymní píše:
Od včerejška.
volala bych na pohotovost, asi bude potřebovat rehydratovat kapačkama. Je to dlouho+ ty horečky…
@ivašot. taky si myslím. Ještě se poškodí ledviny. Zakladatelko, čurá něco? A jestli ano, není to už moc tmavé? Jela bych na pohotovost.
@ivašot. Volala jsem naší dětské doktorce. Říkala, že máme ještě vydržet.
Dát pít něco hodně vychlazeného, třeba i nějakou minerálku a nejlépe slazenou. Pokud do večera nebude lépe jet na kapačku.
@Anonymní píše:
@ivašot. Volala jsem naší dětské doktorce. Říkala, že máme ještě vydržet.
no stejně bych dýl neź do večera určitě nečekala.
Détem ještě občas při zvracení pomohl studený obklad na žaludek. Lehnout hezky rovně na záda, aby se žaludek nemačkal a na bříško dát trochu ledu v utěrce. Tak na 10-15 minut. Plus ještě zkusit třeba hodinu nedávat to pití ani po lžičkách a nechat žaludek úplně v klidu.
Ale znovu říkám, že bych s pohotovostí nečekala dýl než 2-3 hodiny
@ivašot. mezi pitím necháváme pauzu. Aby si žaludek odpočinul. I na radu doktorky dostal Kinedryl.
Dáváte např. Kuliska? Vypadá to na covid. U toho nám šla též teplota špatně dolů.
Co čípky? Ty zabírají rychleji. Chápu že už je větší na čípky, ale dávají se i dospělým.
Přeji brzké uzdravení. ![]()
@mackA159 píše:
Dáváš ji zabal, nebo ji jen každý čtyři hodiny huntujes nesmyslne orgány?
A máš nějakou konstruktivní radu? Hodinu po Paralenu má 39,9°. Má ledové ruce a nohy. Před Paralenem měl 40,2°.
@Anonymní píše:
A máš nějakou konstruktivní radu? Hodinu po Paralenu má 39,9°. Má ledové ruce a nohy. Před Paralenem měl 40,2°.
Hele já bych jela na tu pohotovost. Já třeba taky měla nesrazitelnou horečku a jenom tim, že sem dostala tu kapačku na zavodneni mi ta teplota klesla. U toho dítěte bych se bála, navíc na večer ta teplota většinou ještě letí nahoru.
Taky bych jela, syn taky jednou zvracel a nepomohla ani injekce, potom jsme jeli a po té kapačce přestal i hned zvracet. A samozřejmě po zavodnění klesla i teplota.